Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce tak, na świecie, niekoniecznie. PS. coli nie pije, wole minerado, a linuxa to dopiero załatwiam przez kumpla (niestety :/)

Co do gry online to moge spokojnie uwierzyć Ci, że na xie jest lepsza (bo sam niewidziałem gry w trybie online na konsoli), ale tu mam wrażenie że się kłania jakby grupa docelowa wśród klijentów, co niejest zbyt chwalebne dla aktualnego ixa. X, nawet jeśli nie było to zamierzone, jednak trafia berdziej do ludzi, którzy ubustwiają grę na kompie, lecz kapnęli się ile kosztuje ugrade, którzy mimo wszystko się przyzwyczaili do gry online, a ps2 zaś bardziej jest skierowana do graczy konsolowych, grających w singlu, lub z kumplem (kumpelą) na kanapie.

I dla tego, bo na ps2 niemożna się uczyć, to jest dla wielu "zawawką dla bogatych dzieci".

edit- s.o. niepotrafie zrobić, ale się uczę m.in. w tym kierunku, więc zobaczymy, ale mam kumpla który się interesuje hakerstwem i potwierdza, m.in. to, że winda jest dziurawa jak dobry ser, a a instalowanie iluś tam programów i bawienia się w opcjach, tylko poto, że nie formatować windy co 2-3 miechy mnie już męczy.

To jak zacząłem myśleć o oryginalnym sofcie, to już było troche za późno, bo jakieś 1,5 roku temu, więc rodzice by raczej nie wzieli kredytu na coś co już "mam", 500 to troche dużo.

Aby nie było, wiem, winda się przydaje ludziom, choćby z powodu officea. Jeśli dobrze pamiętam, to któryś z tego typu programó użytkowych m$ kupił od kogoś (wiem, że jeden na pewno, bo kiedyś o tym trąbiono), tylko jekoś mi się nie wydaje, że taka firma by sobie przywłaszczyła tylko jeden program (choć prawnie, wg zasad wolnego rynku)

Wiec:

1. Linuxa mozesz pobrac za darmo z internetu - http://distrowatch.com/

2. Bardziej mi pasuja gry xboxowe niz te na ps2. Tryb online hmm zobacz ile mlodych osob uzywa xbox live.

3. Konsola sluzy do gier a nie do edukacji.

4. Windows nie kosztuje 500zlotych ale http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22203

5. MS Office to nie jedyny pakiet programow biurowych. Ja uzywam darmowego Open Office.

A co do kolegi hakiera to dostarczyles mi zabawy sporo. :lol2:

Kazdy OS ma bledy i trzeba go aktualizowac. druga sprawa to ze malo kto podpina internet bezppsrednio do peceta.. Do Windows XPSP2 nie trzeba nic instalowac aby miec bezpieczny komputer, chyba ze ktos uzywa jakiegos p2p albo dziwnych stron to inna sprawa... Swojego windowsa zainstalowalem 2 lata temu i dziala.. a zrobilem to tylko z powodu zmiany plyty glownej.

Gaja tam Xbox360 ma wifi. Mozesz sie polaczyc do domowej sieci ale wysylanie gie z peceta na x360 jest nie mozliwe.. Gry sa na plytach, ktore wkladasz do konsoli i grasz..

Edytowane przez Przemol^N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to do czego służy te Wi-Fi ? za 415$ znalazłem konsolkę dlatego muszę się zdecydować :) i czy w najbliższym czasie można będzie przerobić Xbox360 tak jak pierwszego Xbox'a czy raczej będzie trzeba czekać do następnego roku ?

Edytowane przez Gaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że nie ma się co kłócić teraz o jakieś bzdety. Każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo i każdy ma też prawo się z tym zdaniem nie zgodzić ;). Koniec, kropka. Mnie też pewne wypowiedzi czasem "ruszają" ale zrozumiałem, że walka czy kłótnia nic nie rozwiąże a tylko się na forum robi nieprzyjemna atmosfera.

Wi-Fi w konsoli jest w jakimś konkretnym celu (może linkowanie konsol :unsure: ?...bez kabla) i na pewno połączenie z kompem ale w jakim celu...raczej te "cele" się z czasem zwiększą, niekoniecznie w słusznym celu. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce tak, na świecie, niekoniecznie. PS. coli nie pije, wole minerado, a linuxa to dopiero załatwiam przez kumpla (niestety :/) wię to jeszcze chwile potrwa, ale będzie. Winda mnie już za bardzo wkurza, a na pingwinie moge robić wszystko to, co robie na win. Pozatymm nie rozumie wypowiedzi, że xkloc ma dojrzalsze gry, większość (jak nie wszystkie, nielicząc ostatnich produkcji, ala hl2 FC itd.) tych "dojrzalszych" gier jest na obu platwormach :wink:

Jeżeli gry fantazy są dla ciebie dziecinne, to wybacz, ale wydaje mi się że opowiadania tolkienowskie nie są dziecinne. A jeśli chodzi o FF (i to bodajże tylko 9-tka, ale nie jestem pewiem), o którym ktoś się wypowiedział "chłopczyk z ogonkiem", to popatrz na tytuł, "Ostateczna Fantazja" więc wiadomo, że chodzi o grę maksymalnie fantazyjną, gdzie jest genialna fabuła i niema praktycznie nic z życia codziennego. I wierz mi, ta gra niejest przedewszystkim dla dzieciaków, a dla osób kochających piękne opowiadania.

A co do programowania ps3, to nie ja tutaj trąbiłem, że trudno sie programuje -_-', tylko pare osób, przytaczając artykuły z neta, w które niezbyt wierze (myślałem, że dałem to do zrozumienia w poprzednim poście).

Co do gry online to moge spokojnie uwierzyć Ci, że na xie jest lepsza (bo sam niewidziałem gry w trybie online na konsoli), ale tu mam wrażenie że się kłania jakby grupa docelowa wśród klijentów, co niejest zbyt chwalebne dla aktualnego ixa. X, nawet jeśli nie było to zamierzone, jednak trafia berdziej do ludzi, którzy ubustwiają grę na kompie, lecz kapnęli się ile kosztuje ugrade, którzy mimo wszystko się przyzwyczaili do gry online, a ps2 zaś bardziej jest skierowana do graczy konsolowych, grających w singlu, lub z kumplem (kumpelą) na kanapie. I tu się kłania ta "dziecinność", było to mówione już, że u nas w Polsce jest zwykle scenariusz "mamo kup mi komputer, to będę się na nim uczył, więc ci "dorośli", bo się "uczą" na sprzęcie, mają kompy, a że xowi niedaleko do kompa, no to x tez jest "dorosły". Natomiast na ps2 się nie pouczysz, a mało kogo stać żeby wydać 700zł na kolsole tylko do rozrywki, tymbardziej, że oglądanie tv wystarczy (wg rodziców). Lepiej zaciągnąć 2500zł kredytu na kompa z hipermarketu, na którym można się też "uczyć". I dla tego, bo na ps2 niemożna się uczyć, to jest dla wielu "zawawką dla bogatych dzieci".

edit- s.o. niepotrafie zrobić, ale się uczę m.in. w tym kierunku, więc zobaczymy, ale mam kumpla który się interesuje hakerstwem i potwierdza, m.in. to, że winda jest dziurawa jak dobry ser, a a instalowanie iluś tam programów i bawienia się w opcjach, tylko poto, że nie formatować windy co 2-3 miechy mnie już męczy. Co do pirackiej windy, to potrafie się przyznać, że mam. Ale 1. jak kupywałem kompa, to miałem 0.0001% (albo i mniej) wiedzy o nim i wogóle nie interesowałem się softem, bo kompmiał mi służyć grania, a gry miałem od kumpla, neta nie miałem, na gazety mnie nie było z kieszonkowego stać, więc o konsolach wiedziałem tyle, że że jest od miecha wtedy w MM ps2 za 3k złociszy :wink: ale wracając do windy. To jak zacząłem myśleć o oryginalnym sofcie, to już było troche za późno, bo jakieś 1,5 roku temu, więc rodzice by raczej nie wzieli kredytu na coś co już "mam", 500 to troche dużo.

Aby nie było, wiem, winda się przydaje ludziom, choćby z powodu officea. Jeśli dobrze pamiętam, to któryś z tego typu programó użytkowych m$ kupił od kogoś (wiem, że jeden na pewno, bo kiedyś o tym trąbiono), tylko jekoś mi się nie wydaje, że taka firma by sobie przywłaszczyła tylko jeden program (choć prawnie, wg zasad wolnego rynku)

facet ty mnie naprawde dobijasz ,nie powinno sie z toba wcale dyskutowac bo jestes z tych ludzi co wybiorczo odpisuja na posty,ale ostatni raz Ci odpowiem bo moze cos Ci zaiskrzy w glowie

1. gdzie ja napisalem ze gry Fanatsy sa dziecinne?? facet ja nalezalem do klubu fantastyki juz w 1987 roku i do dzisiaj jestem fanem wszystkich odmian fantastyki, a Tolkiena czytalem jak nosiles pieluchy

2. Nie wiem skad wytrzasnales i po co serie FF? , i skad tez zalozenie ze to dziecinna gra??? ukonczylem 4 czesci tej gry ,mowi Ci to cos??

3. Mieszasz moje wypowiedzi i jeszcze kogos razem

4. napisalem ze grupa uzytkownikow xboxa jest starsza niz ps2 a nie ze gry sa dziecinne(naucz sie czytac ze zrozumieniem textu!!!) , i podtrzymuje ta teze juz chociazby ze wzgledu na najwiekszy underground w ktory aby sie bawic trzeba miec wiecej niz 12 lat , moja ocene takze opieram na obserwacji rynkow konsol z kilku krajow europejskich gdzie mieszkalem /hiszpania ,Portugalia,Belgia,Francja wiec chyba wiem co mowie

5.jesli masz kumpla "chakiera" ktory potwierdza ze winda jest dziurawa i tylko od niego zbierasz potrzebna Ci informacje to gratuluje zapobiegliwosci i ignoranctwa w temacie windowsa-zal mi cie ze czas na necie poswiecasz tylko na pseudo gadanie o konsolach zamiast tez podnosic swoja wiedze na inne tematy

6. jesli "zalatwiasz" linuxa prze kumpla takze ,zamiast poprostu sciagnac z sieci to widac juz dla ciebie za duzo ,bo pewnie kumpel przyjdzie i zainstaluje super hiper bezpiecznego linuxa a jak cos padnie to przyjdzie rowniez i wspomoze bo po co samemu sie meczyc

7. piszesz kiedys bylo niemozliwe kupno windowsa oryginalnego bo byl za drogi ale dzisiaj jak mozesz to zrobic to szkoda ci kasy tak?? bo masz juz i tak pirata, ja nie krytykuje tego ze ludzie maja piraty ale taki yp myslenia w celu rozgrzeszenia sie mnie poprostu poraza :)

8.napisanie ze windows przydaje sie do uzytku z powodu offica poprostu mnie rozlozyl na lopatki, facet prosze juz nigdy wiecej nie pisz nic o sobie bo poprostu zdradziles sie ze masz ok 15-17 i choc nie mam nic do ludzi w tym wieku to jednak w wiekszosci z nich "model" "myslenia" jest troche inny niz ludzi starszych o nawet kilka lat

9.xboxowi niedaleko do kompa???? masz racje moj stoi nad moim kompem bo uzywam monitora do xboxa,a tak jak bys nie wiedzial to xbox jest 100% konsola i tak samo jemu blisko do kompa jak ps2

10. zanim cos odpowiesz czytaj kazdy tekst ze zrozumieniem to nie bedziesz popelnial gaf i bledow w interpretacji textu, dzieki czemu uzytkownicy tego tematu beda mieli mniej OT ,pozdrawiam Cie mimo wszystko i zycze szybkiego powrotu wzroku po czytaniu

ps.jezeli troche bardziej sie wczytasz w temat to zobaczysz ze nie tylko ja tak mysle na tym topicu i raczej bedzie to osoba starsza niz ty :)

ps.

Gaja tam Xbox360 ma wifi. Mozesz sie polaczyc do domowej sieci ale wysylanie gie z peceta na x360 jest nie mozliwe.. Gry sa na plytach, ktore wkladasz do konsoli i grasz..

Przemol^N no to bylo dobre :) , zwlaszcza: "gry sa na plytach,ktore wkladasz do konsoli i grasz" po tej "wykladni" poprostu smialem sie z 10 minut ,dzieki za poprawe humoru :) ;) (mam nadzieje ze wykladnia zostala dobrze "przyjeta" -"skonsumowana" przez odbiorce glownego ;))

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Kumpel to hakier początkujący (przyjmując, że wrzucenie komuś coś na kompa niepostrzeżenie, lub włamanie się na stronkę, jakąś nie posiadającą wojskowych zabezpieczeń, uznajemy za hakerstwo :P, mimo że się opiera na głównie na poprawnym używaniu paru programów), ale mu ufam jeśli chodzi o wypowiedzi, i oto chodziło, że win jest dużo bardziej dziurawy niż linux.

2. To że gry są dziecinne, to nie ty gladiak pisałeś, lecz przemol^N.

3. I sorx za tego offtopa, wkurzyłem się dlatego, że poraz kolejny kolo pisze, że gry na ps2 są dla dzieciaków.

4. Prezmol^N jeszcze nie próbowałem, więc nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nieda się zainstalować OS wprost z twardego, a ja niemam nagrywarki, by sobie wrzucić instalke na płytke, ale mimo wszystko dzięki za linka. A pakiet office to był przykład, żeby potwierdzić że rozumie to, iż winda ma prawo bytu (tata w pracy kożysta z accesa, więc jakaś tam solidarność musi być).

5. I jeszcze raz sory za OT. Tylko proszę nie pisać znowu, że gry na jakiejś platwormie są dziecinne.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos pytal wczesniej o temat WI-FI :), oto troche info:

Dołączona grafika

Designed for versatility and ease, the Xbox 360 Wireless Networking Adapter enhances your Xbox 360 experience in the digital home, seamlessly synchronizing with the Xbox 360 system. You can easily transfer videos and music to your Xbox 360 system from your Media Center PC, chat with your friends, play games via Xbox Live, and more—all without the clutter of wires.

#Dual band 5 GHz and 2.4 GHz Wireless A/B/G home network compatible

#Compact, high-performance design

#Powered by Xbox 360 to eliminate adapter clutter

#Streams photos and music from MicrosoftŽ WindowsŽ XP and recorded TV, movies, and videos from your Microsoft Windows XP Media Center - based PC

specjalny dodatkowy modul wi fi ,zdjecia i wiecej info na stronie www.xbox.com w dziale akcesoria

ps. no i najciekawsze ...cena :) :) .........99 $ :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, bedzie mozna tez ogladac zdjecia z peceta i filmy, pewnie kodeka divx nie bedzie ale z czasem scena pewnei ruszy;

Mam dosc kabla z routera do xboxa.

Xaon: to oczywiste ze musisz wypalic iso na cdr(w) Nagrywarka cdr to teraz koszt z 50 zetow max.

Tego kolegi sie nie sluchaj, , to fantata jest. Nie da sie wrzucic na windowsa czegos niepostrzezenie chyba ze zalacznik w mailu ps2superfan.exe. Ale nikt normany tego nie oruchomi.

gladiac ja wlasnie ide wlozyc plyte z burnout revenge i odkryc nowe auta :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż za tydzień będę się cieszył nowym xbox'em :) przemol w sumie to dobrze powiedziałeś że gry są na płytkach bo naprawdę nie wiedziałem i dzięki za tą radę jesteś naprawdę genialny :) będzie trzeba NFS:MW na xboxa kupić bo na PC wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos pytal wczesniej o temat WI-FI :), oto troche info:

[ciach troche tekstu]

specjalny dodatkowy modul wi fi ,zdjecia i wiecej info na stronie www.xbox.com w dziale akcesoria

ps. no i najciekawsze ...cena :) :) .........99 $ :)

Specjalny dodatkowy modul za 400zl... podejrzewam, ze byle jaka karta Wifi na USB bedzie dzialac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wifi raczej po to by miec polaczenie z wireless router czy tam jakis access point...

x360 na pewno bedzie mial jakiegos mod-chipa i to niedlugo, ale ja tam wole pobawic sie przez internet na poczatek, nie musze miec wszystkich gier...

xbox360 moze kiedys sobie sprawie, super ze ma hdtv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pain.exe:

Prywatna opinia administracji tamtego forum jest dla mnie takim samym wykladnikiem, jak i opinia pana Zdzisia spod czternastki (z calym szacunkiem dla jednych i drugich) ;)

Ja sobi zaloze forum, w ktorym napisze, ze PC jest dla 5-latkow... bedzie to cos tlumaczyc? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, wg nich fpsy, rtsy, mmorpg oraz inne gry są 4 n00bs :lol:

A ten test, który podał WaWrzOL mi się szczerze spodobał. Wcześniej jak widziałem testy, to albo karcili, albo wychwalali ponad Niebiosa konsole :wink:

Ogólnie to się spoko zapowiada, ale widać to zapalenie się do obrazu HD, lecz nikt nie zabrania kupić televizorka przypuśćmy dwa latka po kupnie konsoli. I przynajmniej się dowiedziałem co to za odstający "badziew" z boku konsole :P

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie to raczej średnio bystrzy jesteście ;)

widać że nie w temacie

czy ogladaliście chociaż jeden odcinek PurePwnage ?

nie ? to lepiej szybko to nadrobić :)

pwnage = ownage :)

przemol - ironia ?

Edytowane przez pain.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie to raczej średnio bystrzy jesteście ;)

widać że nie w temacie

czy ogladaliście chociaż jeden odcinek PurePwnage ?

nie ? to lepiej szybko to nadrobić :)

Jakis ogladalem (nie zainteresowalo mnie zupelnie - nie gram online, wiec pewnie jestem nie w temacie)... i tym bardziej podtrzymuje moja ostatnia wypowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pain.exe masz racje jestesmy srednio bystrzy i dziekujemy ze nas oswieciles swoja wypowiedzia i wskazales na tytul ktory powinnismy obejrzec aby sobie wypracowac inteligencje na twoim poziomie ,jestes dla nas bardzo szczodry

Oraz za to ze masz chec "miec np.xboxa jak piszesz chociaz pc pwnuje" to zpewnoscia jest dla nas wystarczajace wytlumaczenie a ja juz biegne szukac tytulu ktory zapodales bo przeciez szkoda byc tak srednio inteligentnym jak mozna byc takim wyksztalconym i wyrozniajcym sie inteligencja czlowiekiem jak ty

ps. oczywiscie cala ironia byla zamierzona ale przeciez dobrze to wiesz bo ty jestes taki madry dzieki niektorym filmom....................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie przegladam screeny z gierek, czytam recki i dochodze do wniosku, ze najpierw jakis tv/lcd hdtv, a potem dopiero nextgenowa konsola :( przykre, ale imho prawdziwe, kupujac taka maszynke oczekuje max przyjemnosci tak z samej zabawy jak i doznan wizualnych. goniace sie po ekranie zwyklego tv kwadracki przestaly juz mnie bawic 5 lat temu... nie chce ropzoczynac jakiejs nowej bezsensownej wojny, wyrazam tylko swoja opinie, nic wiecej. czy faktycznie chec zagrania w nowe tytuly wezmie gore nad jakoscia tego co widzimy? w moim przypadku bardzo watpie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety masz racje. Ale ja i tak kupie konsole w dniu premiery. A HDTV kupie moze przed wakacjami jak troche potanieja a poki co na pewno bede mial mnostwo zabawy na zwyklym TV w koncu grafika to nie wszystko a ta i tak bedzie dobra. Pozdrawiam

czyli zaliczasz sie do pierwszej grupy...szczesciarz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam tak sobie w necie screeny z gierek na tego new Xboxa i jakoś wyglądaja przeciętnie .

Miałem to coś kupić ale zostaje jednak przy pececie. Chyba że przestaną wydawać gry na niego.

Narazie gry co tu pisac graficznie prezentują sie kiepsko jak na potencjał techniczny konsoli.

Przykład to Quake 4 na Nextgena a na PC ocena na gamespocie 6 dla wersji X i 8 dla PC

Po screenach lepiej to już wyglada na piecach. Tak samo Call of Duty czy NFS MW

Trzeba zaczekać na takie tytuły jak Gears Of Wars czy Unreal Tournament i wtedy może zmienie zdanie

ale wtedy to pewnie będe miał jakiegoś Geforca 7800 GTX z 512 RAM procka 5 Ghz i 4 GB pamięci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste.Fifa06 ocena 6/10 na gamespot i na innych serwisach 6.5,7/10 ? wtf . Na dzień dzisiejszy konsola jest odpowiednia dla ludzi co kompa nie mają albo którym szkoda odpalac 450 watt i nabijac licznik zeby pograc w cos co jest tez na komputerze.Tak jak napisałem.Konsole rozkręcą się za pare lat, tak jak się rozkręciło ps2 i xbox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi