Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

no tak a Solid to tylko wszedzie widzi podstepy i knowania Microsoftu :) , a tak apropo Solid widze ze jestes zwolenikiem gazetki psx extreme ktora ok 2 lata temu uhonorowala mnie nagradami za list miesiaca :)

To ze wtedy Cie uhonorowała, to nie znaczy ze mozesz byc ekspertem w kazdym temacie odnosnie konsol. A Microsoft robi takie zagrywki... sony zreszta tez. Bo jak ty bys mial puscic plote przez np internet, plote, której koszt rozpowszechnienia wynosiłby zaledwie kilka dolarów, to nie zrobiłbys tego, wiedzac ze po tej plotce ze sklepów twoj sprzet znikałby szybciej przez co zarabialbys wiecej? A M$ musi takie rzeczy robic, bo ludzie zamiast kupic ich konsole, to czekaja na PS3.

Mnie nie uhonorowali z PSX niestety nagroda listu miesiaca - moze dlatego, ze nigdy do nich listu nie napisałem :blink: :lol2:

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGEIA Technologies, and Emergent Game Technologies announced today that they have signed a licensing agreement to integrate the AGEIA Phys™ SDK into version 2.2 of Emergent’s Gamebryo 3D graphics engine & tools. Emergent (who recently merged with NDL, the company that developed Gamebryo) will support the AGEIA PhysX processor as part of a fully integrated cross-platform physics solution for PCs, the PlayStation 3 and Xbox 360. Gamebryo version 2.2 is expected to be available by the 2006 Game Developers Conference (GDC) to be held in late March.

Gamebryo is one of the game industry’s most licensed graphics engines, with more than 70 titles currently in development, and has recently been used to create hit games such as Elder Scrolls IV: Oblivion.

With many clients demanding a fully integrated physics solution, Emergent turned to AGEIA for its high-performance, multithreaded AGEIA PhysX SDK and its groundbreaking AGEIA PhysX processor.

“The AGEIA PhysX SDK provides the best physics solution for game developers,” said John Austin, Emergent’s senior vice president of business development. “Integrating AGEIA PhysX technology with Gamebryo gives us a potent cross-platform physics solution that will work with PlayStation 3, Xbox 360, and the PC, especially those equipped with the AGEIA PhysX processor. And our customers developing PC games will be able to create games that are even more realistic.”

Building on the success of Gamebryo, Emergent is developing technologies that will revolutionize the process of building, testing and managing games for the PC, Xbox 360 and PlayStation 3. The AGEIA PhysX SDK will provide the physics component of this technology.

“Emergent offers one of the most comprehensive offerings of tools and technologies in the games industry,” said Kathy Schoback, vice president of content acquisition at AGEIA. “We are committed to complementing their strengths in 3D graphics and tools with the best physics technology available.”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze wtedy Cie uhonorowała, to nie znaczy ze mozesz byc ekspertem w kazdym temacie odnosnie konsol. A Microsoft robi takie zagrywki... sony zreszta tez. Bo jak ty bys mial puscic plote przez np internet, plote, której koszt rozpowszechnienia wynosiłby zaledwie kilka dolarów, to nie zrobiłbys tego, wiedzac ze po tej plotce ze sklepów twoj sprzet znikałby szybciej przez co zarabialbys wiecej? A M$ musi takie rzeczy robic, bo ludzie zamiast kupic ich konsole, to czekaja na PS3.

Mnie nie uhonorowali z PSX niestety nagroda listu miesiaca - moze dlatego, ze nigdy do nich listu nie napisałem blink.gif laugh.gif

Widzisz Solid kiedys jak by ktos ci odpowiedzial w takim tonie jak ty mi to bys sie skarzyl na lewo i prawo , bo przeciez gdzie ja sie nazwalem expertem w dziedzinie konsol?? ,podana wczesniej informacje dalem jako ciekawostkie i tyle bo czytam ta sama gazetkie nawet mieszkajac za granica , no ale skoro tak to rozumiesz.... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim ktorzy niecierpliwie oczekuja na nowego Morrowinda wstawiam kilka obrazkow z juz przygotowanych wersji kolekcjonerskich, jeszcze troche cierpliwosci i znowu zanurzymy sie w ten cudowny swiat magi i miecza :)

ps. przyjrzyjcie sie moneta!! szkoda ze takich nie ma!! ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no gratuluje spostrzegawczosci ,szkoda tylko ze nie zwrociles uwagi poprostu jak sa dobrze wykonane i jakie maja napisy ,no ale takie szczeguly pewnie dla ciebie sa nie wazne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko, że kontynent Morrowind złączyli z resztą kontynentu (chyba, że coś z histori gry przeoczyłem i tak ma być). Jednak to pokazuje jaki tutaj dopiero wielki świat będzie :blink: w trójce był spory a co dopiero tu.

P.S. takimi monetami to ja moge płacić na codzień :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz niedlugo wystartuje w naszych konsolach gra w temacie..walk!!... glownymi postaciami sa ..kobietki :) w wersji bardzo.."nieubranej" ciekawe jak to bedzie wygladalo w ruchu???? ;) ;)

koniecznie obejrzyjcie z bliska hehe

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz niedlugo wystartuje w naszych konsolach gra w temacie..walk!!... glownymi postaciami sa ..kobietki :) w wersji bardzo.."nieubranej" ciekawe jak to bedzie wygladalo w ruchu???? ;) ;)

koniecznie obejrzyjcie z bliska hehe

http://img373.imageshack.us/img373/6363/b122237ry.jpg

http://img373.imageshack.us/img373/7735/b122248dy.jpg

Graficznie niezbyt obiecujaco w porownaniu do takiego fight night 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to zalezy co sobie ..obiecujemy po tym tytule.W kazdym razie jest to alternatywa dla naszych pan ktore tez chcialyby komus czasem przylozyc ,a lepiej innym niz nam ;) ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że będzie ch....... trudno wybrać konsole. Na iXa zaczynają wychodzić powoligry, o których już przed premierą wiadomo, że będą hitami, a zaś PS3 będzie miał nie mało wypaśnych eksklusivów. Ciężko będzie się nastawić na jedną platformę, a na więcej niż jedną mało kogo stać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem lepiej kupic konsole ktora jest pod reka czyli noxego xboxa i cieszyc sie grami nowej generacji a pozniej czyli za rok lub wiecej odlozyc na ps3, optymalna wersja jest posiadac wszystkie konsole choc moze to byc trudne z finansowego punktu lecz dzieki temu ze nowe konsole wychodza w duzych odstepach czasowych mozna kupic jedna a pozniej druga a nawet trzecia jesli ktos rowniez czeka za revo tak jak ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem lepiej kupic konsole ktora jest pod reka czyli noxego xboxa i cieszyc sie grami nowej generacji a pozniej czyli za rok lub wiecej odlozyc na ps3, optymalna wersja jest posiadac wszystkie konsole choc moze to byc trudne z finansowego punktu lecz dzieki temu ze nowe konsole wychodza w duzych odstepach czasowych mozna kupic jedna a pozniej druga a nawet trzecia jesli ktos rowniez czeka za revo tak jak ja :)

Wez gladiac pod uwage, ze duza część z tych co sie tak zastanawiaja to stałego dochodu nie maja, a zaoszczedzic to moga conajwyzej z kieszonkowego, wiec jakby teraz kupil konsole, do ktorej i tak pewnie musi dozbierac, to na PS3 by go nie bylo stac przez jakies 2 lata i to od dnia premiery :F

Jak ktos ma prace i glownym hobby by byly gry, to zaden problem. W takim wypadku ja np odrazu (tzn jakies 2-3 miecha od premiery, zeby sie nie naciac na 1st release egzemplarze) kupiłbym X'a, bo ograniczac sie do jednej platformy mimo ze sie ma mozliwoscie posiadania dwóch, to nie jest ok jak dla osoby, ktorej hobby są właśnie gry. Ale ja studiuje wiec nie ma bata :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz sporo racji jesli chodzi o finanse bo nieukrywajmy ze wiekszasc graczy w Polsce to bardzo mlode osoby ktore raczej moga liczyc na finanse swoich rodzicow lub podobnie jak ty poprostu odkladaja z kieszonkowego , ale dla ciebie istenieje jeszcze jedna opcja z ktorej korzysta wiele juz osob otoz jesli spora czesc ludzi czeka za ps3 taj jak ty a mimo to chca juz grac w gry nowej generacji to poprostu kupuja xboxa360 z planem ze jak wyjdzie ps3 to sprzedaja xboxa i doplaca do roznicy przy zakupie ps3, w ten sposob nie stracili na czasie a swoja wymarzona konsole i tak beda mieli w domku.Mozna rzec ze np.po roku uzywania xboxa cena poro spadnie i bedzie to racja ale w ten sposob zyskaja na zabawie i rozrywce na next-genie.To tylko opcja ale mysle ze do rozwazenia zadajac sobie pytanie czy chce sie tyle czasu czekac, moze rok lub wiecej zanim dostaniemy nowe ps3, a ten czas zmarnujemy na myslenie o tym zamiast korzystac z nowych gier chociazby i z xboxa360

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście to posiadam sporo zaległości z current genów jak i kilka gier na PC i musze najpierw to zaliczyć. Jakbym teraz zakupił X360 to bym sie tak rozdrobnił, ze w ogóle bym przestał grać, bo jak mam za dużo gier do przejscia to nie moge sie decydowac i w rezultacie nie gram w nic :D

Pozatym mogloby sie okazac, ze X360 spadnie mocno cena. Za mocno i tym samym za duzo bedzie do dozbierania. Moze tez byc tak, ze PS3 okaze sie takim wypasem ze X'a mogą ludzie nie kupowac, wiec moga byc problemy ze sprzedaza po dobrej cenie. Wole poczekac i wybrac wtedy najlepsza opcje, a w miedzyczasie zaliczac te tytuły, ktorych kontynuacje moze spotak na platformie next gen, no i te, które są poprostu ekstra grami, jak Shoadow of the Collosus itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozna wszystkiego przeliczac na finanse mimo wszystko, ja zakupilem gamecuba jak juz bylo wiadomo ze furory nie zrobi i choc super wypasnych tytulow nie ma za duzo to te ktore sa poprostu miazdza a jeszcze kilka nowych wyjdzie, tak wiec tego zakupu ani troche nie zaluje bo raz ze ladnie wyglada w kolekcji to jeszcze daje sporo satysfakcji mimo ze z 3 current-genow sprzedaje sie najslabiej.Wniosek z tego taki ze myslmy przedewszystkim o przyjemnosciach plynacych z gier i to wtedy kiedy mamy taka mozliwosc ,mozemy sucho analizowac co sie bardziej oplaci i finasowo pewnie powezmniemy prawidlowe wybory lecz czy beda to wybory od serca?? , bo nikt mi nie powie a tym bardziej ktos kto lubi konsole ze nie interesuje go nowa technologia ktora mozna kupic juz dzis i sam niechcialby jej sprawdzic w praniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak jest jeden spory problem i to nie ważne na jaki next-gen się człowiek zdecyduje. Chodzi mi o telewizor HDTV. Nie ma bata ale bez niego to nowe konsole mają tyle z next-genami wspólnego co prawie nic. Niby lepsze efekty, wyraźniejsze takstury, lepsza fizyka (w zamierzeniu) i takie tam ale jednak platforma next-gen to next-gen i wymaga chociaż tego 720p...Można bawić się kabelkami VGA i owszem działa to i jest względnie tanie (szczególnie gdy już się ma monitor) ale chyba o to chodzi żeby konsolę do TV podłączyć (o "słusznej" przekątnej ;) ), usiąść na foteliku z łatwym dostępem do piwka (albo co kto tam lubi). Po części właśnie to jest jeden z argumentów dla (że tak powiem) "obrońców" konsol i grania na nich. Na dobrą sprawę nie po to kupuje się konsolę (nie ważne jaką) żeby ją do monitora podłączać o przekątnej 17 cali (czasem większej, zdarzaja się i spore sztuki :lol: ;) ). A narazie cena HDTV zbyt łatwa do przełknięcia nie jest....no cush, bywa. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiorniki HD-Ready pozwalajace na wyswietlanie obrazu do 1080i wlacznie nie sa AZ TAK koszmarnie drogie. Rok temu tyle kosztowaly telewizory kineskopowe o podobnej przekatnej obrazu (powiedzmy, ze 2" wiekszej). Ale to tak na marginesie.

A uwierz mi, ze nawet na kineskopowcu (znajomy ma 32" Sony panorame) gry na X360 wygladaja rewelacyjnie. Ostrosc porownywalna z filmami na DVD, a dzieki AA nie ma zadnego efekty schodkow. Wiec nie dramatyzowalbym z ta koniecznoscia posiadania HDTV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"I jaki z tego morał? Żaden." Rzekł kiedyś Steve-O. NIkt nikomu w 100% dobrze nie pomoże w wyborze. Gladiak ma racje, trzea się kierować sercem. Powiem więcej, sercem duszą i umysłem.

Ale i tak jestem załamany, że nie będę miał możliwości grania we wszystkie gry, w które chce zagrać :P (niewiem po co to pisze, mój post nic nie zmieni, ani nie wniesie nic do tematu, może poprostu chce się wyżalić??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiorniki HD-Ready pozwalajace na wyswietlanie obrazu do 1080i wlacznie nie sa AZ TAK koszmarnie drogie. Rok temu tyle kosztowaly telewizory kineskopowe o podobnej przekatnej obrazu (powiedzmy, ze 2" wiekszej). Ale to tak na marginesie.

A uwierz mi, ze nawet na kineskopowcu (znajomy ma 32" Sony panorame) gry na X360 wygladaja rewelacyjnie. Ostrosc porownywalna z filmami na DVD, a dzieki AA nie ma zadnego efekty schodkow. Wiec nie dramatyzowalbym z ta koniecznoscia posiadania HDTV.

Otoz to. Stwierdzenie "next-gen bez HDTV jest bez sensu" to chyba najwiekszy mit krazacy wokol next-genow w ogolnosci a X360 w szczegolnosci (jako ze jest juz na rynku).

Na zwyklym TV gry tez wygladaja rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak odwlekanie nieuniknionego. Prędzej czy później odbiorniki HD trafią pod strzechy. Nie twierdzę że obraz na zwykłym TV wygląda źle ale wydaje mi się że next-geny powstały z myślą o hig definition. Zresztą czemu np. w PSX Extreme czytając recki tytułów na X360 odnoszę wrażenie że jakość obrazu na zwykłym TV jest po prostu wiele słabsza niż na telewizorze HD? Coś w tym musi być. Może stwierdzenie że obraz z X360 (bo na razie tylko do niego mogę się odnieść, ale zaznaczam że dotyczyć to będzie każdego next-gena) na zwykłym TV wygląda niewiele lepiej niż obraz ze starego Xboxa jest przesadzone jednak przynajmniej dla mnie granie na next-genie na zwykłym TV to trochę jak cofanie się w czasie, jak niewykorzystywanie potencjału i możliwości sprzętu za który przecież się nieco zapłaciło. Porównam to do kupna najlepszej karty graficznej i włożeniu jej do kompa z prockiem 1Ghz..niby ma power ale jakoś tago nie widać ;).

Mam nadzieję że nikt nie odebrał tego jako ataku na X360 albo w ogóle na konsole jako takie. Napisałem co myslę i być może jest to mało popularne to jednak nadal podtrzymuję to co napisałem. Można pograć sobie teraz na zwykłym TV a gdy ceny HDTV spadną nabyć taki i już. No problem at all ;). A co do tego że telewizory z HD-ready i obsługą 1080i nie są drogie to tak jest to prawda, ale po pierwsze trzeba wiedzieć co się kupuje. Sam TV z napisem HD-Ready bez odpowiedniej matrycy (rozdzielczość) to jeden wielki kit! Co komu po tym że odpali grę z 1080 jak jego telewizor (choć "obsługuje"/"przyjmuje" ten tryb) to i tak interpoluje go do maksymalnej możliwej rozdzielczość matrycy czyli np. 1280x720 (720p). To chyba mija się z celem. Ale to pikuś. Są TV kineskopowe (!) które przyjmują sygnał HD i mają dopisek HD-Ready ale obraz na nich z high-definition raczej niewiele ma wspólnego. Prawdziwy TV z pełnym HD (martyca 1920x1080) kosztuje spooorą wielokrotność ceny konsoli next-gen....Ale zaznaczam że obraz na 720p już wyglada wypaśnie i na pewno lepiej (ostrzej, wyraźniej) niż na zwykłym TV. Tyle ode mnie. Narka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przy okazji, to sporo dobrych kineskopowych TV potrafi wyświetlać 720p, to nie jest niewiadomo co.

No mi chodziło o porównanie na "zwykłym" TV (czyli standardowa rozdziałka). Ale przyznam się szczerze że nie wiedziałem iż istnieją również TV kineskopowe z możliwością wyświtlania "czystego" 720p (czyli o takiej rzeczywistej rozdzielczości ekranu jak rozumiem, bo akceptowanie sygnału a wyświetlanie go w takiej rozdziałce to dwie różne rzeczy). Pozdo 4 All.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi