snk Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Witam, kilka dni kupiłem nowego kompa (AMD Athlon 64 3000+ BOX Socket 939, Abit AV8, GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5, Samsung SpinPoint 80 GB SP0812N) i mam dość dziwny problem. Dysk nie chce się sformatować. Kiedy próbuję sformatować utworzoną partycję, po jakimś czasie proces staje w miejscu i komputer przestaje reagować. Za pierwszym razem zatrzymało się na 92%, później na 43%, potem na 0%, a wczoraj na 63%. Dodam jeszcze, że z dyskiem chyba wszystko w porządku, bo na innym kompie sformatował się bez problemu, co raczej wyklucza bad sectory itp. Co to może być? Inny dysk też nie chciał się sformatować. Z góry dziękuję za pomoc. Dodam jeszcze, że zasilacz to Modecom 350W (Wiem, że nie bardzo się nadaje, ale nic nie będę na nim kręcił, jak uzbieram na lepszą kartę graficzną, to sobie kupię Chiefteca jakiegoś.) Jeszcze coś mi przyszło do głowy :) Czy to może być wina kontrolera na płycie? Jeśli tak, to czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić czy wszystko z nim w porządku? Nie pytam się nawet, jak to naprawić, bo płyta na gwarancji. Edytowane 5 Marca 2005 przez snk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) sproboj low level formata awarda jest na mojej stronie... adres w profilu albo jakiegos dosowego menadzera do dyskow samsunga;) i jeszcze masz wdclear Edytowane 6 Marca 2005 przez Cherry_Coke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jeśli robiłeś to już pod windą (albo robiłeś coś innego pod WINXP i zauważyłeś dziwne zachowanie dysku) to sprawdź w Podglądzie Zdarzeń czy nie ma jakichś Errorów (mi pokazywało że są bady na dysku, i faktycznie je potem znalazłem i usunąłem). Przeinstaluj stery VIA. Narazie tyle, opisuj na bierząco jak się sprawy mają, może to tylko jakiś głupi błąd programowy a nie awaria fizyczna. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 szukaj hdd regeneratora pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...