nadmundo Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Wszystko przez Japończyków, ale po kolei... :D Gra którą uwielbiam (Metal Gear Solid) nie chce mi się prawidłowo odpalić na aktualnym kompie (na starym chodziła idealnie) i postanowiłem dojść w czym problem. Przyznam bez bicia że namieszałem ostro w kompie i systemie :D No i mam teraz za swoje :mur: Gry chodzą mi fatalnie i zamiast płynnej animacji, mam coś w stylu "bullet time" i nie da się grać. Sprawdziłem w różnych programach i wszędzie jest napisane że mam wyłączone (disabled) AGPx8 i karta działa na PCI-0 :blink: Grzebałem też wcześniej w Biosie i teraz nie widzę tam żadnych opcji do karty graficznej, zmiany AGP, ustawienia AGP Aperture itd. Krew mnie zalewa, bo kuzyn który zawsze naprawia to co ja zepsuję, wyjechał i muszę samemu naprawić co namieszałem ale już wymiękłem i liczę na waszą pomoc :D Czy da się jakoś pozmieniać ustawienia karty graficznej z poziomu Win XP ? I co zrobić żeby w Biosie mieć spowrotem te opcje karty ? Z góry dziękuję za wszelkie porady. System mam Win Xp SP2, stery do grafy te najnowsze bety 71.84 W załączniku mój panel główny w sterowniku. Edytowane 5 Marca 2005 przez nadmundo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 jeżeli nie zrobiłeś punktu przywracania systemu przed dokonianiem zmian to możesz sie już zabrać za przeinstalowanie systemu. ewentualnie możesz odinstalować service packa 2 i zainstalować go ponownie. ale gwarancji Ci nie dam żadnej że to pomożę. właściwie - myślę że to pobożne życzenia, ale spróbowac warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 sa 2 opcje : 1) poczekaj az luzyn wroci :D:) 2) zrob format C: i reset biosu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Może by tak wpierw reset BIOSU bez formatu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a moze by tak od nowa sterowniczki do mobo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) a moze by tak od nowa sterowniczki do mobo ? 1313072[/snapback] właście. renstalka systemu oraz reset biosu przez Clear CMOS nic nie da :) musisz zainstalować sterowniki od mobo, które zapewne możesz ściągnać ze strony producenta swojej płyty głównej. Edytowane 6 Marca 2005 przez kukifas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Miałem podobny problem problem tkwił i tym że trzeba było zainstalować stery do mobo ale też namieszałem w windzie i za cholere nie mogłem ponownie ich zainstalować więc pewnie czeka Cie format (przynajmniej ja musiałem strzelić c:\) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadmundo Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Dziękuję wszystkim za dobre rady, i zrobię tak jak mówicie, format c:/ i będzie OK. Kuzyn już wrócił ale się boję że mnie opierdzieli bo on traktuje kompa ze śmiertelną powagą i dla niego ktoś kto robi w kompie bałagan jest debilem i pajacem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ja polecam stery do mobo; mialem ten sam problem i przeinstalowanie nForce drivers pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...