gaz Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Witam Przedstawiam moj maly ukladzik w starej obudowce Mini-ATX w nowej wersji. :arrow: Obudowa minitower: wysokosc 37cm, dlugosc 40cm, szerokosc 21cm - malenstwo w porownaniu z waszymi gigantycznymi chieftecami <_< :arrow: Układ składa sie z: Blok CPU: MCS Orbital C2 Blok NB: MCS Abadon Lite3 Chlodnica: Opel Rekord passive Pompka: Atman At-303 600l Pojemnik: EasyClick 1l Weze: Eheim 12/16mm :arrow: W srodku takze znajduje sie: Abit NF7-S rev2.0, 2x256mb BH6, GF4 MX, Dyski Seagate 120gb SATA oraz 40gb Caviar ATA a takze Cdrom Samsung 52x calosc zasilana przez Chiefteca 410W z duzym 12cm wiatrakiem i jest to jedyny wiatrak w obudowie. :arrow: Temperatury w stresie 10x200@1.425v w primie95 to ~46 stopni, idle ~42. Chlodnica chodzi passive i dobrze sobie radzi. Uprzedzajac pytania, nie planuje robic dziur w sciance bocznej obudowy, mysle raczej nad wiatrakiem na dole z przodu. Na pierwszy rzut oka typowa szara obudowa. A wewnatrz wszystko idealnie zmieszczone. Dlugosc wezy zmniejszona do minimum. Widac ogromna ilosc kabli, az 6moleksow schowane nad zasilaczem. Malutka obudowa 37cm. Chlodnica umieszczona na styk. Widac nadal duzo miejsca w srodku. I jeszcze na koniec zdjecie z flashem :wink: Komentarze mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 o kurde gratuluje, ja bym chyba nawet tam zasilacza nie zmiescil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 No nieźle :D naprawde ładnie :D ,ale ten rekord aż się prosi o jakiś nawiew :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Trzeba przyznac, ze ciekawa robota :) Mi by sie napewno tego nie udalo tak zrobic. Nie bardzo moglem sobie wyobrazic WC w mini tower, ale Twoje mi troche rozjasnilo :) Ostatnio anwet ktos sie pytal czy jest mozliwe zmieszczenie WC w mini, ale zebym to ja wiedzial kto i w ktorym topicu, to bym napewno tu go skierowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 h ehe a anio sprytnie zes to upchal :) :) tylko ze nie moge fotek powiekszyc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 gwoli scislosci - minitower ma 2 sloty 5x25 - ja tam widze 3 - ale i tak respect. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 zapewne glownym powodem takich temperaturek jest to, ze chlodnica lezy bokiem, przy chlodzeniu jej sama konwekcja takie ustawienie nie wykorzystuje prawie w ogole jej powierzchni - ale wsadzenie tej chlodnicy do srodka w poziomej pozycji nie byloby wykonalne zapewne ; ] trzeba pogratulowac zmyslnosci ; ] AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 moja buda jest midi-tower i jest węższa (18cm) i ma chyba jak pamiętam 45x45 boczną ściankę :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 heh jak by dac jakis wolnoobrot to by pewnie temperaturka spadla z 5 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja bym na Twoim miejscu sprawdzil jeszcze temp wody. Czy nie jest przypadkiem powyzej 35 stopni, jak tak to myslalbym o nawiewie na chlodnice (nawet dac od wewnatrz jakiegos shrouda i wiatraczek i niech mieli powietrze wewnatrz, moze wystarczy do zbicia temp), bo inaczej pompka ci siadzie niestety. Poza tym gratulacje zgrabnie to wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argaven Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 No bardzo ladnie... respect... ja wlasnie proboje upchnac moje chlodzonko do MODECOMA IMPACT tez za wielka nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Mam taka obudowe w 2 komie, i sam jej kiedys uzywałem, wielki respekt, za to co udało ci sie osiagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 naprawde jestem pełen podziwu lecz ja prócz smaego wc zmiescilem do takiej obudowy jeszcze drugi zasilaczc i pelta:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Sorry, że się podpinam, ale też pokaże, że kiedyś miałem swoje pierwsze WC (zresztą z pierwszego byłem najbardziej zadowolony) w małej budzie. Co prawda nie była ona tak mała jak ta wyżej, ale i tak żeby coś w niej zrobić później to była masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...