Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Celka D 335 (2.8Ghz) podkręconego do 3486 Mhz jak podkręcam wyżej to komp mi się resetuje po wejsciu do Windowsa . Wydaje mi się że może to być wina przegrzewania . Jeśli nie to czego to wina proszę o wyprowaadzenie mnie z błędu .

Z góry dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz mam 350 watowy a temperatury na procu wachały się od 43*C na normalnym taktowaniu  a na 3.5 dochodza do 51-55 *C.  A o ile zwiekszyc napięcie??

1312759[/snapback]

troche poza temat ale asus is 7 guru??? co to jakis nowy model plyty? poskladales ja z jakiegos asusa, is7 i dorzuciles guru z ai7? :) Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za poprawienie mnie jak pisałem wtedy tego posta to byłem troche "nietrzeźwy" . Jednak jest to wina chłodzenia jak podkreciłem do 3689 a napiecie na 1,625 to trzymał się w windowsie 30 min po czym całkowicie się wyłączył. :(

Tak to była jednak wina coolera zakupiłem dziśaj Pentagrama FREEZONE QVC - 100 Cu

podkręciłem do 3.5 GHz napięcie zwiększyłem do 1.425 testuuje go Primem 95 i póki co temp nie dochodzi do 49*C :)

Na jak długo się włącza Prime 95 ?? czy jak komp się nie wyłączył podczas testu to znaczy że jest stabily . Bo ja z deka zielony jestem jewzcze :P

Edytowane przez The Grim Ripper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi