Skocz do zawartości
Szela

Gry O Swietnej Fabule

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli masz FF na kompa to chetnie sie wymienie np. na Fallout 2 w DvDboxie albo Fallout Tactics :)

1320761[/snapback]

Niestety tylko wersje na PSOne i do tego pozyczona :( a tez bym sobie pogral w to bo na emu ps one nie da sie savetowac (tzn sie da,ale savy sie nie zapamietywuja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem na ile to jest :legal: tutaj , ale jak sie nie da savovac jak sie da.Moze masz jakies zle pliki odpowidzialne za karte pamieci/cpu/gpu. A tak pozatym sa przeciez 4 sloty programowe i to z tych tak naprawde sie korzysta. (mysle too oczywiscie o ePSX).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem na ile to jest  :legal: tutaj , ale jak sie nie da savovac jak sie da.Moze masz jakies zle pliki odpowidzialne za karte pamieci/cpu/gpu. A tak pozatym sa przeciez 4 sloty programowe i to z tych tak naprawde sie korzysta. (mysle too oczywiscie o ePSX).

1321525[/snapback]

Ja tez,nie wiem,tym bardziej,ze gra jest orginalna i odpalam ja wlasnie na epsx bo bleem nie dziala na xpekach a byl niezawodny swego czasu,ale mniejsza z tym,zalatwie sobie wersje pecetowska i tez bedzie good,a fabula w gierce miazdzy, a zwlaszcza zakonczenie - ok 10 min.Poza MGSem to zadna gra nie miala tak dlugiego zakonczenia a kazda powinna je miec w dzisiejszych czasach i to jest blad dzisiejszych gier,dlatego po przejsciu sie na nich zawiedzamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I fabule ma swietna.

1322489[/snapback]

jakbys pograł to bys wiedział ze ma bardzo miłą fabułe....

chyba ze nie rozumiesz o czym tam jest mowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowa odpowiedz osoby kiepsko znajacej angielski lub przechodzacej gre na kodach...

1317884[/snapback]

A ty chyba nie znasz polskiego bo ja akurat porownalem te oba tytuly :blink: A w tym porownaniu HL2 nie ma nic do powiedzenia przy MGS3 (nie mowiac juz o serii, ktorej fabula jest ze soba scisle powiazana). Fabula HL2 nie jest zla, owszem bardzo mi sie podoba, ale jak to mozliwe by glowny bohater przez cala gre nie pisnal ani slowa?! Tytul wiele przez to stracil - sterujemy zwyklym manekinem na posylki, ale moze o to tworcom chodzilo. A wracajac do MGS3. Po pierwsze ta gra ma tlo fabularne - zimna wojna. I nie tylko z nazwy, ale takze z faktow. Kennedy, Chruszczow, kryzys kubanski - wszystko to jest tu przedstawione i poparte fajnie wplecionymi filmami archiwalnymi. A to tylko preludium... Powiem jedno - w MGS3 wiecej gadek jest z medykiem, ktora opowiada ci o florze i faunie dzungli (bo jak zapewne wiesz albo i nie, w MGS3 trzeba zrec by przezyc) niz w HL2 gadek ogolnie... Dobra koniec.

Inne gierki? Mafia nawet ciekawa i rozne przygodowki typu Syberia (ale ja w takowe nie pogrywam wiec sie nie znam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deus ex

system schock 2

baldur's gate 1,2

gothic 1,2

max payne 1,2

mafia

...

half life 1

nfs:porsche

freelancer

call of duty

...

na amisie ... flashback , dune , lost vikings , robinson requiem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia, XIII, No one lices forever 1 i 2, warcraft, sensible world of soccer, Fifa i Pes, nie maja przy niej ani krzty klimatu.

Zastanawiające jam mało razy poajwia się w wymienianych tytułach ten 'cudowny' HL2. Czyżby w końcu ludzie zaczeli zauważać, ze ta gra nie jest tak wspaniała, jak to probowała wciskać nachlana propaganda ostanimi czasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiające jam mało razy poajwia się w wymienianych tytułach ten 'cudowny' HL2. Czyżby w końcu ludzie zaczeli zauważać, ze ta gra nie jest tak wspaniała, jak to probowała wciskać nachlana propaganda ostanimi czasy?

1331458[/snapback]

To jest temat o fabulach.

Nie kazdemu fabula z tego hitu musi sie podobac lub nie kazdy musial ja pojac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest temat o fabulach.

Nie kazdemu fabula z tego hitu musi sie podobac lub nie kazdy musial ja pojac.

1331568[/snapback]

Tylko, że właśnie w takich ankietach wychodzi tak naprawdę jak bardzo ludziom spodobała się fabuła danej gry. Tu niestety kontynuacja Hl wypada raczej przeciętnie. I nie należy tłumaczyć tego za każdym razem, że fabuła świetna tylko nie każdy ja rozumie. To przypomina tłumaczenie w stylu: "Film był świetny tylko jury jest głupie, aktorzy są rewelacyjni tylko publiczność się nie zna." I tak wkółko. Wystarczy napisać jakiekolwiek zdanie krytyki na temat klimatu lub fabuły HL2, a słyszy się w odpowiedzi. : "Klimat i fabuła są doskonałe tylko wy nie potraficie ich do końca zrozumieć".

Edytowane przez Buck Tuddrussel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze wiele osob wymienia gierki ktore im sie podobaly a nie ktore mialy fajna fabule. Ja na punkcie fabuly jestem bardzo wyczulony. Moja lista wyglada tak:

1. Legacy of Kain: Soul Reaver 1, 2, Defiance (dziwie sie ze nikt tej serii nikt nie wymienil bo nie ma gry ktora by miala linie fabularna na tak rewelacyjnym poziomie-mroczna ciezka i mistyczna fabula taka o ktorej myslisz dlugo po skonczeniu gry)

2. Planescape: torment - za wciagajaca i mroczna fabule.

3. Fallout 2, 1 - rewelka nie wymaga komentarza

4. Half-Life 1 - fabula ktora tworzyla swietny klimat

5. Chronicles of Riddick - ciekawa nieprzewidywalna linia fabularna

6. Homeworld 1 - pomysl na fabule + klimat

7. System Shock2 - thriller

8: Descent:Freespace 2 - fabula stworzyla swietny klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie przebija fabuly planescape torment , goscie wyjezdzaja z hl2 i fabula :mur: , sanitarium ma podobna do tormenta , fabula w still life tez jest dobra i umiejetnie przedstawiona

Edytowane przez 730

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi