Skocz do zawartości
_Vip_

DRV5 i dzielnik 1/5 testy zakonczone :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze rozne sluchy chodzily o tym Solteku i dzielniku 1/5,dzis z samego rana wysepilem od kumpla Durnia 1200.Odblokowalem mnoznik olowkiem i co....8x166 bez najmniejszych problemow :) Napiecie 1.8V.Komp pracowal tak przez 2 godzinki bo pozniej juz musialem oddac proca.Tak wiec jak tylko odblokuje mojego Xp to sie dopiero zacznie zabawa :twisted:

BTW - W sprawie tej wczesniej zwrocilem sie do Polarnego z nVidia.pl ,pytalem sie czy uzyskal stabilna prace na DRV5'tce na FSB166 itd ,oto jego odpowiedz :

"(...)Bawilem sie pamieciami OCZ, i na Athlonie 1.2 (bo moj AthlonXP 2000+ ma zablokowany mnoznik,a 1.2 nie) to zrobilem.Czyli ustawilem FSB166 i wtedy mialem dzielnik 1/5 i wszystko bylo OK! "

Tak wiec dzielnik 1/5 na Solteku SL-75DRV5 jest i basta !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze rozne sluchy chodzily o tym Solteku i dzielniku 1/5,dzis z samego rana wysepilem od kumpla Durnia 1200.Odblokowalem mnoznik olowkiem i co....8x166 bez najmniejszych problemow :) Napiecie 1.8V.Komp pracowal tak przez 2 godzinki bo pozniej juz musialem oddac proca.Tak wiec jak tylko odblokuje mojego Xp to sie dopiero zacznie zabawa  :twisted: 

BTW - W sprawie tej wczesniej zwrocilem sie do Polarnego z nVidia.pl ,pytalem sie czy uzyskal stabilna prace na DRV5'tce na FSB166 itd ,oto jego odpowiedz :

"(...)Bawilem sie pamieciami OCZ, i na Athlonie 1.2 (bo moj AthlonXP 2000+ ma zablokowany mnoznik,a 1.2 nie) to zrobilem.Czyli ustawilem FSB166 i wtedy mialem dzielnik 1/5 i wszystko bylo OK! "

Tak wiec dzielnik 1/5 na Solteku SL-75DRV5 jest i basta !!!

A jaki masz rev. plyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie Ty masz te oznaczenie rev ?

tak jak pisalem ,w lewym dolnym rogu.Wofek ten twoj Soltek ma cooler na chipsecie czy nie ??

Kurde..... gdzie dokładnie bo nie widze... :?

Zaraz pod kastka z biosem i troszke na lewo,u mnie pisze jak byk Y5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to spoko tylko martwi mnie jedna rzecz,amianowicieczy to jest napewno rev.plyty czy tylko jakies oznaczenia zwiazane np.z rozmieszczeniem elementow itd...bo dlaczego nie jest napisane rev.Y5 ,tego troszke nie lapie.ale wazne ze dziala z fsb166 i tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz BIOS ?

Jaki masz układ ICS ? - poniżej 1 PCI w stone baterii jest taki ukłąd to ten !

PS Ja mam UM240083 0208 94228BF

biosik 1.6,co do tego ukladu to napisz dokladnie gdzie (duze to czy male ??)

Dokładnie pomiędzy złączami IDE a PCI nr 1 ! - Troche przypomina kosć ramu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam też coolerek na mostku północnym. Można tą płyte jakoś wymienić na nowsyz model czy co ?. Bo chętnie bym sobie śmignoł do 166 fsb. Wczoraj patrzyłem na 153 i windoza się nie ładuje :(. Błąd ochrony systemu;(.

Moja wyglada tak : http://www.soltek.com.tw/English/home/01.htm

i problemu z fsb166 nie ma.Narazie bez odblokowania proc biega na fsb157,przy 160 twardy nie wyrabia :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz BIOS ?

Dokładnie pomiędzy złączami IDE a PCI nr 1 ! - Troche przypomina kosć ramu :wink:

Mam go ,ale zeby cos odczytac musze wyciagnac grafe ,poczekaj chwilke :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz BIOS ?

Mam go ,ale zeby cos odczytac musze wyciagnac grafe ,poczekaj chwilke :wink:

OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz mam ,oto ten numer : UM240112 0214 94228BF 

Jak bedziesz przestawial swoja plyte na FSB166 to uzyj zworki na plycie,tylko w ten sposob uaktywnia sie dzielnik 1/5.

Chodzi Ci pewnie o DIP'y :P

No pewnie ze tak :oops: czlowiek glupieje na starosc :) Jak widzisz uklady maja troszke inne oznaczenia u mnie niz u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyłem rev przed chwilą i mam Y5:) Czyli wsxzystko ok, szyna 166 pójdzie, tak ??:> Mam coolerka na chipsecie :).

No trzeba poczekac ,az Wofek zrobi testa na swojej MoBo (u mnie chodzi ,ale ja mam ta nowsza plytke bez coolerka)ale powinno chodzic.Polarny mial ta wersje co wy i biegalo spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jak dobrze :) Jak tylko zrobie WC to krece :). Tylko czy inne podzespoły to w3mają??:>. Myśle jednak że dysk powinien to w3mać (WD Caviar :) ). Ależ będzie się działo :).

Przy FSB166 ,PCI jest taktowany 33MHz czyli standartowo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...