gregos Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja mam rev Y3... na razie nie mam pamieci pc2700 zeby potestowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No to teraz cala soltekowa brac czeka na Wofka ,ktory wlasnie wcina pyszny niedzielny obiadek :D Ale fajnie na tym forum ,co nie ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja też na niego czekam niecierpliwie :). I impulsy lecą :twisted: . Ale doprz że przez weekend druga taryfa :D. Więc spiesz się spiesz:) bo cała kultura soltekowa czeka na twoje wyniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 He he. Ja juz po obiadku ale z nerwow zaczynam paznokcie obgryzac :P :lol: :lol: :lol: Wofek spiesz sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 A Wofka nie ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 A Wofka nie ma :)Sa dwa mozliwe wytlumaczenia tego faktu: -dziala mu 166 wiec pije ze szczescia -nie dziala mu 166 wiec pije ze smutku :) Tak czy tak przyjdzie dopiero jak wytrzezwieje :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 I kupa - nie chodzi ! Tylko post wkakuje i koniec ! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Łeeeeeeeeeee........... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 :(:(:(:(:( I co teraz?? PRzetestuje jeszcze u siebie, może będę miał szczęście. A jak nie to daje anons że zamienie na epoxa, ew pokłóce się z lolkami ze sklepu. :(:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Szkoda Wofek ze Ci nie poszlo :( za co odpowiedzialny jest ten uklad ICS ??? U mnie wszystko pieknie smigalo :wink: wiec moze tam jest pies pogrzebany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Szkoda Wofek ze Ci nie poszlo :( za co odpowiedzialny jest ten uklad ICS ??? U mnie wszystko pieknie smigalo :wink: wiec moze tam jest pies pogrzebany. Tak też mi się zdaje... nieszczęsny PLL ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Szkoda Wofek ze Ci nie poszlo :( za co odpowiedzialny jest ten uklad ICS ??? U mnie wszystko pieknie smigalo :wink: wiec moze tam jest pies pogrzebany. Tak też mi się zdaje... nieszczęsny PLL ! :? No dobra ale co to za cholerstwo jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ok juz sam doczytalem sie co z tym PLL'em :) (oczywiscie ze pomoca wspanialej opcji szukaj) :D Jest to uklad sterujacy przydzielaniem dzielnikow na plycie ,jesli zle mowie to mnie poprawcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 PLL sluzy do ustalanie i czestotilowsci FSB oraz dzielnikow (tyle ze jak chipset nie wspiera to i tak to na nic ,takie powiazanie) ,ale nie wydaje mi sie zeby PLL na DRV5 nie wspieral odpowiednich dzielnikow i czestotliwosci ,skoro na moim DRV4 wspiera (chociaz i tak nigdy nie zadziala poprawnie ->Kt266A),raczej cos innego tu blokuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 "]PLL sluzy do ustalanie i czestotilowsci FSB oraz dzielnikow (tyle ze jak chipset nie wspiera to i tak to na nic ,takie powiazanie) ,ale nie wydaje mi sie zeby PLL na DRV5 nie wspieral odpowiednich dzielnikow i czestotliwosci ,skoro na moim DRV4 wspiera (chociaz i tak nigdy nie zadziala poprawnie ->Kt266A),raczej cos innego tu blokuje chodzi o to ze na moim Solteku wszystko gra jednak u Wofka juz nie :( spisywalismy oznaczenia z ukladu ICS i wchodziloby na to ze uklady sa inne (u mnie troszke nowszy)poczytaj caly topic to bedziesz wiedzial o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Wiem o co chodzi i czytalem caly topic ,ale wedlug mnie delikatnie inne oznaczenie na PLLku nie determinuje tego ze napewno to wina tego ukladu ,ja twierdze nawet ze to watpliwe ,czytalem opis mojego PLL-a i wiem ze wspiera wshystkie potrzebne dzielniki i czestotliwosci ,mimo tego plyta nie zadziala na 166 fsb (no zapostuje ;) ) ,wedlug mnie soltek dal ciala gdzie indziej ,a gdzie to zapewne wiedza tylko inzynierowie Solteka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Wiec dlaczego u mnie i u Polarnego dziala ,a u Wofka juz nie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 U mnie tez tylko przechodzi POST i po tescie pamieci konczy sie przygoda z FSB166 :cry: :evil: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 VIP ,ja nie mowie ze zaden Soltek DRV5 nie wspiera 166 ,calkiem moshliwe ze od jakiejsc tam rewizji zaczeli uzywac trochu innych komponentow (np .lepshej jakosci) ,lub tesh poprostu okreslone serie plyt mialy lepshej jakosci czesci ,kto wie.A dali ciala z tymi wersjami ktore nie dzialaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ja będę miał dziś tą płytkę w chacie. Jak mi się spodoba to sobie zostawię, a jak nie to nei zostawię :) Potestuje mojego duraka. A jak dobrze pójdzie to będę miał do niej kingstony na winbondach 6ns.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Na których winbondach ponoć róznice moga być kolosalne ! 2260D czy 2150D a może 2220D (jeśli to pamięć 256mB) ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 A na jakich pamięciach testowaliście - bo pc2100 (266) mogą po prostu nie iść na 166 - ja tak miałem - po zmianie ramu śmiga aż miło - albo obniżcie im timingi na lowest. Jeżeli macie widoczne (nie zalepione stickerem) mostki L11 to można spróbować je zamalować - aby Vcore=1,85 (to dla tych co nie dostają nawet posta). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Może to kwestia mojego procesora... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Na których winbondach ponoć róznice moga być kolosalne ! 2260D czy 2150D a może 2220D (jeśli to pamięć 256mB) ????to możesz dokłądniej napisać! Bo dziś ma je dla mnei kumpel załatwić! z tego co znalazłem to kingstony na winbondach są tylko o oznaczeniu 2220D (kośc 256 mb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 oczywiście te pamięci to mająbyć ddr2700 tak gwoli uzupełniania. Jka ktoś coś wie o nich to szybko pisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...