r@venweb Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Zatanawiam sie nad kupnem ktoregos z tych. Na allegro Mobile 2000 jest za jakies 250 zl taktowany na 1.67. Moja plytka to MSI KT4V pamiec 2x 256 ddram 333 noname. I teraz gryze sie czy uda mi sie tego mobile podkrecic do standardowego sempron 2800 czy juz bez stresow kupic s* 2800. Obecnie mam 2000+ taktowanego na jakies 1.25, i nie bardzo chcial chodzi podkrecany do 1.3. Przez co boje sie ze pozostane z mobiel na 1.6 a nie jak chcialbym na 2.0 B) Co prawad mam juz mocniejszy zasilacz nie jak podkrecalem ostanito ale jeszcze nie probowalem. No i sie zastanawiam czy wina to procesora czy mozliwosci MSI + reszta sprzetu. Ogolny koszty sa podobne wiec sam juz nie wiem. Procka chce kupic we wtorek, moze poniedzialek. I interesuje mnie tylko te 2. Aha, do Mobile bym kupowal http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=719, skorao trzyma do 100 stopni to chyba ciut moge odpuscic to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a jakie masz chlodzenie i jaki to tego masz cooler? wietrzysz w ogóle obudowe jakims wentylem? ja bym sie skłaniał do mobila, bo ma odblokowany mnoznik, a na twojej mobo raczej mnoznikiem bedziesz musial podciagac, fsb pewnie 166 i koniec (z doswiadczenia wiem, bo mialem msi kt3ultra2) semp ma zablokowany mnoznik przeciez a fsb standartowe to 166 wiec tu nie podciagniesz prawie nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Bierz mobila ze względu na nośnik i bardzo niskie "napięcie początkowe" :P Odnośnie MSI, kuzyn wyciągnął FSB przeszło 190MHz ale ma dysk Szjsunga 13GB który lubi wysokie PCI :) (chodził ok roku na PCI 42 :D ). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r@venweb Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Procesor standardowym boxowym coolerm :) Zasialacz ma dosc duzy wiatarak i wzglednie wyciaga znad procesora. I do tego jeden mamly wiatrak na wejsciach do plyty (wylaczony). Tak czy siak chyba zaryzykuje i zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Mobile, dlaczego? Defaultowe napięcie 1,45V Odblokowany mnożnik i teoretycznie lepszy OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zadając pytanie na temat zasilacza oczekiwalem troche innej odpowiedzi, na pewno nie spodziewalem sie takiej jak uzyskalem (ma duzy wiatrak) hehe @psychodeliczny dopiero teraz zauwazylem ze Ty wlasnie masz takiego procka... zadowolony jestes? dla czego nie wziales mobila 2500+? i czemu tylko tyle OC ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Cytat: "Mobile, dlaczego? Defaultowe napięcie 1,45V Odblokowany mnożnik i teoretycznie lepszy OC." A nie 1,35V? Bo takie wersje też są na Allegro. Edytowane 6 Marca 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Cytat: "Mobile, dlaczego? Defaultowe napięcie 1,45V Odblokowany mnożnik i teoretycznie lepszy OC." A nie 1,35V? Bo takie wersje też są na Allegro. 1312776[/snapback] Od tego gościa są na 1,45V (...)@psychodeliczny dopiero teraz zauwazylem ze Ty wlasnie masz takiego procka... zadowolony jestes? dla czego nie wziales mobila 2500+? i czemu tylko tyle OC ? 1312747[/snapback] Nie wziąłem 2500+ bo jest droższy o ponad 100 zł. Ten co mam jest względnie dobry (mogło być lepiej), więcej nie kręcę, bo na razie tyle mi starcza. Maks. co wyciągnąłem z niego to ~2350 mhz na 1,85V. Wyższego V-core nie dawałem, bo szkoda mi go katować :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r@venweb Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jakos nie zajazylem :) Qoltec 425W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...