Skocz do zawartości
SpEEdO

Socket 7 i Geforce :D

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... Mam takie pytanko, a moze raczej chcialem sie upewnic... Geforce-a z serii MX to sobie raczej nie wloze do plyty z Socketem 7? (za malo mocy na gniezdzie AGP i podobno mozna sobie niezlego grilla z plyty zrobic...). No ale fachowcy odezwac sie :D

WszystkieGF2 chodza na plytach Super7 z AGP. Tylko nie wlaczaj AGP 2x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma ogólnej zasady po prostu wszystko zalezy od egzemplarza płyty, miałem mobo DFI na chipsecie Via MVP3 i zaden GF nie chciał chodzić na tym nawet na AGPx1, kumpel mial mobo Gigabyte na chipie ALI Alladin i MX chodził na AGPx1 stabilnie, były tez przypadki jak mowi best-boy ze chodziło normalnie na AGPx2. Generalnie z GF1 bym nie probował, z GF2 i wyższymi masz 50% szans ze pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ludzicha troche oslepli ,chodzi o GF4 MX ,co do gf4 nie dam glowy ze dziala z uwagi na napiecie bodajze 1.5v na AGP ,i nie jestem pewny czy GF4 mohse dzialac na 3,3v ,wiem natomiast ze karty GFX ktore przyjmuja TYLKO 3.3v PALĄ plyty na i845 ktore nie wspieraja 3.3v .... EOF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jest tania okazja !

Jezeli chodzi o plyte to jest to FIC ofkoz na chipsecie Via MVP3, podobno najlepsza z wszystkich Socketow 7 (najmocniejsza "bestia" :D, the best do overclockingu)... To mysle ze jak reszta poszla to i ta powinna pojsc... Tylko co z tym GF4MX.. Bo caly czas mowa o GF2MX...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Chyba ludzicha troche oslepli ,chodzi o GF4 MX ,co do gf4 nie dam glowy ze dziala z uwagi na napiecie bodajze 1.5v na AGP ,i nie jestem pewny czy GF4 mohse dzialac na 3,3v ,wiem natomiast ze karty GFX ktore przyjmuja TYLKO 3.3v PALĄ plyty na i845 ktore nie wspieraja 3.3v .... EOF

Niekoniecznie palą, moja płyta ma odpowiednie zabezpieczenie - po włożeniu karty 3,3V poprostu nie włącza zasilania. Sprawdzałem to z kartą Savage4, i nic się nie sfajczyło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...