que_pasa Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Czy ktos ma jakiś pomysł na podniesienie prędkości HDD(seagate 40 U6) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 ja mam... zmieniasz napiecie z 12v na 24v ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Czy ktos ma jakiś pomysł na podniesienie prędkości HDD(seagate 40 U6)Jaka predkosc ? Obroty talerza, transfer ??? Mozna jedynie zoptymalizowac go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 jak podrkęcisz FSB to dyski też szybciej chodzą, można bezpiecznie dać 37 - 38 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 chodzi mi o jakiś program do optymalizacji :D , znacie coś porządnego mam 256 Mb ramu, Celka 1000A właśnie udało mi się puścić na 1430 MHz i nie wiem co zrobić z dyskiem, chyba go wymienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Zainstaluj Intel Application Accelerator albo Intel UltraATA Storage Driver. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 to już mam zainstalowane, wkurza mnie dość długi czas dostępu ale może da się coś z tym zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 kumpel ma ten dysk i musze przyznac ze troche wolny - dlugi czas dostepu !!! na twoim miejscu zmienilbym go na jakis 7200 albo SCSI :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 wywaliłem dysk i zaszalałem :wink: , wstawiłem dwa Maxtory 40GB 7200 obr. ATA 133 i ustawiłem napęd paskowy cz jakoś tak w Win2000(coś ala programowy raid), przy okazji reinstalacji systemu procesor mogę teraz jeszcze bardziej żyłować i nic się nie wywala(system instalowałem na ustawieniach Celek1000A@1530 , pamięci 153 MHz CAS 3). Teraz chyba tylko SCSI może być znacząco lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 no i problem z glowy :lol: jakiez to proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...