virtuomaniak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Chcialbym wymienic sam wentylator bo strasznie mi dokucza :P i chce go zastapic jakims tanim i cichym.... np arctic.... tylko nie wiem czy jak go zamontouje bede mogl kontrolowac obroty z pod windowsa....? I moje pytanie jak ten wentylator wymontowac bez zdejmowania radiatora? bo nie chce go przesmarowywac? I jakie sa wymiary tego wentyla? 70x70 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Odkrecasz śrubki ;) Wymiary to zazwyczaj 80x80 Arctic nie bedzie dobry na procesor... Bedziesz mógł kontrolowac obroty tzn bedziesz je widział bo przeciez wyjmujesz 3pinowa wtyczke i wpinasz nowa ;) Opisz konkretniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Co konkretniej? Jakie srubki? :o Tam sa te dwie tak jak by lopatki, odginam je ale nadal radiator z wentylem sie mocna trzymaja..... i nie wiem jak zrobic... a tak jak juz pisalem radiatora nie chce zdjac bo nie chce ponownie czyscic i smarowac... A zapomialem dodac, czemu Arctic nie bedzie sie nadawal? Przeciez papsta za 80pln nie dam :D jakie moze byc cichce? Bo najbardziej zalezy mi na cichej pracy bo komp nie jest na razie krecony.... Edytowane 6 Marca 2005 przez virtuomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Nie wymienisz wentyla ma on specyficzna budowe dopasowana konstrukcyjnie do radiatorow intela . Chyba ze uda ci sie zaltwic orginalny co jest raczej nierealne poniewaz nie sa sprzedawane poza boxami intela ... Lepiej sie wykosztuj troszke i kup freezera 4 za 89 zl niz jakis smieszny wentylator za ok 30 zl . Bedziesz mial cisze i spokoj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Arctic Colling będzie świetnym wyborem dla ciebie virtuomaniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Nie no, jesli juz mialbym brac cale chlodzenie to zapewne bym sie skusil na zalmana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Twoj wybor :) AC F4 jest the best :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No moze i jest ale ogromnych spadkow temp ni ma...... w porownaniu w zalmanem.... tylko cena jest dwa razy wieksza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 taa, cena 2 razy wieksza tylko ze to zalman jest 2 razy drozszy od freezera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 No naturalnie ze zalman drozszy... ale jak juz cos brac to brac raz a porzadnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...