Frezer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czy to jest normalne że gdy podkręce p4 1.6a do ponad 1.9 to psuje mi się system ?! i muszę go odnowa instalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czy to jest normalne że gdy podkręce p4 1.6a do ponad 1.9 to psuje mi się system ?! i muszę go odnowa instalować 1313243[/snapback] hmm niebieski screen smierci ? :D czy podnosiles Vcore ? jesli nie to ustaw wyzsze napiecie CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A moze pada ci HDD? zablokowales PCI/AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mam własnie ten niebieski screen smierci :angry: w biosie nic nie zmieniałem oprucz fsb z 100 do 115 po ustawieniu wyżej system sie psuje ? co mam zrobic by muc więcej go podkręcić :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 wiesz informacje to cedzisz jak przez cedzak :angry: jaka plyta, jaki ram, zasilacz, itp. Najprawdopodobnie i zapewne tak jest na twojej plycie głownej nie ma blokady Agp/pci , wiec jak podnosisz fsb to i zmieniasz pci, a na pci chodzi ci dysk twardy, który jest wrazliwy na roznice czestotliwosci pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) właśnie moja płyta pewnie nie ma tej blokady. co mam zrobić :rolleyes: płyta jetwey xfb ram kingmax 256 400mhz/266mhz przez płyte zasilacz 300atx utrzymuje dobre napięcia Edytowane 7 Marca 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumite Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mnie tez sie zdazylo cos takiego. I to nie za sprawa blokady pci\agp, bo jest i czestotliwosci byly ustawione sztywno. Plyta to Asus P4P800, proc 2,8 northwood. Na @ 3,4 zwis w super pi i system sie juz nie podniosl nawet na 2,8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jak można zablokować na płycie gł. pci/agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumite Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 musisz miec taka opcje w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 musisz miec taka opcje w biosie 1317436[/snapback] nie musi mieć, nie kazda płyta ma <_< szukaj opcji z AGP/PCI gdzie można ustawić podajże recznie 66/33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ale jaka winda??? z opisu wydaje mi sie ze 98/me bo te lubily sypac bluescr. zdarzylo mi sie tak raz jak podkrecalem pod me geforca 256DDR. przedobrzylem... system padl i wiecej nie wstal. Stare windy lubily mieszac w sterownikach podczas blednego dzialania jakiegokolwiek komponentu. Aktualnie xp wyswietla mi komunikat ze nie moze znalesc jakiegostam pliku ale restart... stare ustawienia i smiga jak nowka (wine za wykrzaczenie ponosi procesor badz ram). PS agp/pci/src podnosze najwyzej do 67/34/101 i wszystko smiga (wiecej sie boje wiec nie podniose :-P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumite Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 nie musi mieć, nie kazda płyta ma <_< szukaj opcji z AGP/PCI gdzie można ustawić podajże recznie 66/33 1317489[/snapback] No wlasnie napisalem, ze potrzebna jest taka opcja w biosie (a nie ze koniecznie w biosie musi byc) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 na swojej płycie nie widzę tej opcji :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Mam P4 1,6A@2,6 chodzi bez problemów, AGP/PCI zablokowałem na 33/66. Dopiero jak dałem proca na 2,9GHz to zdażały się blue screeny (Win XP). Po resetach kompa wszystko działało normalnie i nic nie musiałem instalować od nowa!!! Edytowane 12 Marca 2005 przez JAVX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 co myślicie o tej płycie ECS 845PE-A800 I845PE 800Mhz czy ma możliwość zablokowania pci/agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumite Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 co myślicie o tej płycie ECS 845PE-A800 I845PE 800Mhz czy ma możliwość zablokowania pci/agp ? 1325549[/snapback] Mysle, ze to niewazne w przypadku tej plyty, ma chipset 845, a to niezbyt dobrze:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 właśnie moja płyta pewnie nie ma tej blokady. co mam zrobić :rolleyes: płyta jetwey xfb ram kingmax 256 400mhz/266mhz przez płyte zasilacz 300atx utrzymuje dobre napięcia 1315076[/snapback] a po zablokowaniu pci/agp i podkręceniu też było 33/66?na mojej płycie p4p800 za cholerę nie mogę zablokować pci/agp... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...