Skocz do zawartości
amoniak

którą mobo kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedałem starego kompa

składam teraz nowego cena nie może przekroczyć 2500 zł

pytanie dotychy płyty głównej i ewentualnie karty muzycznej

zdecydoałem sie na Athlona (dobra cena za wydajność)

założenia są takie, że ma być dźwięk 5.1+ SPDIF+ TOSLINK

W związku z tym, że mam ograniczone fundusze proszę o sensowne rady np Shuttle AKG DOT35 gt2 za niecałe 400, a nie MSI (MS-6590) KT4 ULTRA-BSR Socket-A (Bluetooth/DDR/SOUND) za 750 zł +SOUND BLASTER AUDIGY PLATINUM EX BOX (external panel) za 1100zł

bo mnie na to nie stać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... co do płyty  to polecam Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/ 133 za 440zł a co do dziwiękówki to bedziesz miał zintegrowaną z płytą.

Co do interfejsu 400Mhz to poczekalbym jeszcze troszke, gdyz jest to aktualnie chwyt marketingowyi poza cena nie ma wyczuwalnego wzrostu wydajnosci. Ja aktualnie posiadam abita kx7-333 (aktualna cena to chyba 430zl) jak dla mnie bomba(podkrecanie oraz najwazniejsze stabilnosc :!: ). A co do k. dziwiekowej to jednak bym na twoim miejscu pokusil sie o SB LIVE 5.1 po krotkim czasie zauwazysz walory tej karty (chyba ze cena okolo 150zl moze odstraszyc Cie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżwiękiem zajmuję sie zawodowo, jak i wysokimi częstotliwościami , więc wiem co mówię

( nie jestem audiofilem słucham muzyki , a nie sprzętu :lol: )

Nio LOL . Najglupszy tekst jaki ostatnio czytalem ;) .

A z plyt polecam Abita co ma koziolek .

Audiofile słuchają sprzętu i to jest prawda. Muzyka jest obok.

Co powiedzieć o gościu który ma sprzęt audio za 50000 zł i kilka płyt wytwórni Cheski records 8O

Ja mam sprzęt audio z 5000 zł i około 600 płyt z muzyką którą lubię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżwiękiem zajmuję sie zawodowo, jak i wysokimi częstotliwościami , więc wiem co mówię

Co powiedzieć o gościu który ma sprzęt audio za 50000 zł i kilka płyt wytwórni Cheski records 8O

Znasz grupe dyskusyjna alt.pl.audiofil???? Tam sie odzywaja naprawde madrzy ludzie i gwarantuje tobie ze nie sluchaja sprzetu .

I nie wiem czemu za 50000 . Dobra Lampa wcale nie jest taka droga .

Dziwne ze skoro masz juz chyba niezly sprzet grajacy uwazasz ze dzwiek ze zintegrowane karty bedzie dobry !!!!!!!! no przeciez tam nawet porzadnych przetwornikow nie ma .

Patrzac na to z drugiej strony , to moze ty nie potrafisz sluchac muzyki ;). BTW jakiej muzyki sluchasz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz grupe dyskusyjna alt.pl.audiofil???? Tam sie odzywaja naprawde madrzy ludzie i gwarantuje tobie ze nie sluchaja sprzetu .

Dziwne ze skoro masz juz chyba niezly sprzet grajacy uwazasz ze dzwiek ze zintegrowane karty bedzie dobry !!!!!!!! no przeciez tam nawet porzadnych przetwornikow nie ma .

Patrzac na to z drugiej strony , to moze ty nie potrafisz sluchac muzyki ;). BTW jakiej muzyki sluchasz ??

grupa dyskusyjna BUHAHAH a gadales z jakims audiofilem na zywo a nie przez net??? taka jest prawda ze sluchaja sprzetu a na drugim miejscu jest muzyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co mam kaca , i mi sie nie chce pisac , ale skad ty wiesz jakich ja mam znajomych ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a( mialo byc cos innego ;) ) tak piszesz . Znam audiofili i czesto jezdze na odsluchy ze swoja paczka , wiec palko turlaj gibonsa :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słucham muzyki którą lubie czyli Jazz, rok progresywny, muzyki klasycznej, i każdej dobrej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słucham muzyki którą lubie czyli Jazz, rok progresywny, muzyki klasycznej, i każdej dobrej

Aha to smialo kupuj zintegrowana dzwiekowke zagra ta muze idelanie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płytę jaką kupię to prawdopodobnie będzie

Shuttle dot AKG35 gtr2 (KT333) lub abita kx7-333 lub Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/ 133

ceny podobne i możliwości wszystkie za i przeciw wskazują na Gigabyte GA-7VA

boję się MSI z ich live update coś namiesza samo bez mojego udziału jak windoza :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co mam kaca  , i mi sie nie chce pisac , ale skad ty wiesz jakich ja mam znajomych ze kurcze( mialo byc cos innego ;) )  tak piszesz .  Znam audiofili i czesto jezdze na odsluchy ze swoja paczka , wiec palko turlaj gibonsa  :evil: .

a ty idz strugać rysia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to smialo kupuj zintegrowana dzwiekowke zagra ta muze idelanie .

sorry jak obraziłem, ale zdania co do audiofilizmu nie zmienię

(do słuchania muzyki to mam sprzęt audio)

co do mobo z 5.1 to od czasu do czasu chciałbym podłączyć do TV i amplitynnera i jakieś DVD obejżeć DIVX czy pograć na 28calach w jakąś grę, nie mówię, że nie kupę jakiejś karty źwiękowej. teraz musi mi wystarczyć ta na płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zintegrowanych dzwiekowek najlepiej gra IMHO C-MEDIA 8738 bodaj oznaczenie. Mialem dwa mobo z nia. Teraz mam Asus P4B533 tez z ta kartą podpiete to jest do wzmacniacza ONKYO i kolumn TANNOY Mercury 2. Nie jest to moze sprzet z najwyzszej półki ale pozwala ocenic juz jakosc karty muzycznej. Układ ALC650 chowa sie przy C-Medi a takze jakis tam Creative ktory byl montowany na płytach Gigabyte z KT333.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zintegrowanych dzwiekowek najlepiej gra IMHO C-MEDIA 8738 bodaj oznaczenie. Mialem dwa mobo z nia. Teraz mam Asus P4B533 tez z ta kartą podpiete to jest do wzmacniacza ONKYO i kolumn TANNOY Mercury 2. Nie jest to moze sprzet z najwyzszej półki ale pozwala ocenic juz jakosc karty muzycznej. Układ ALC650 chowa sie przy C-Medi a takze jakis tam Creative ktory byl montowany na płytach Gigabyte z KT333. 

Pozdrawiam

Bawilem sie ta C-Media i powiem szczerze ze do LIvea jej troche brakuje , grala poprawnie ale dzwiek byl stlumiony lekko i troche przyciszony w porownaniu z LIvem . Pozatym nie mam wiecej uwag :) .

Testowane na wzmacniaczu nada i amp H/K .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... co do płyty  to polecam Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/ 133 za 440zł a co do dziwiękówki to bedziesz miał zintegrowaną z płytą.

VA to cienizna-nie ma mozliwosci zmiany mnoznika i wydajnosc taka sobie. VAX juz ma mozliwosc manipulacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Bawilem sie ta C-Media i powiem szczerze ze do LIvea jej troche brakuje , grala poprawnie ale dzwiek byl stlumiony lekko i troche przyciszony w porownaniu z LIvem . Pozatym nie mam wiecej uwag :) .

Testowane na wzmacniaczu nada i amp H/K .

Moze i gra gorzej od LIVE ale ze zintegrowanych jest najlepsza :) a poruszamy tutaj temat najlepszej zintegrowanej bo chłopak nie ma za wiele kasy. Choc z drugiej strony Live na allegro kupi za 60zł :). Aha i jeszcze jedno, dosc czesto polecana karta Hercules Muse jest na C-Medii 8738 własnie:) a wiele osob sie o niej niezwykle ciepło wypowiada. Pozatym ważne jest jak sie producent płyty postara o otoczenie kodeka. Efekty mogą być na roznych mobo rozne. Shuttle AK35GTR ktory tez mial ten układ grał gorzej.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...