grzesiekf Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Witam, chciałem sobie zainstalować Fedora Core 3 no i ściągnąłem sobie obrazy i nagralem na płytki, przy instalacji pyta czy sprawdzić płytkę czy nie ma błędów to daje żeby sprawdził i wykrywa coś no ale próbuję mimo to zainstalować system i nic, wyskakuje błąd i koniec, przerywa się instalacja. Ściągałem obrazy z różnych mirrorów (poskiego i kilku czeskich), nagrywałem na różnych płytkach z różnymi prędkościami (nawet 4x), ściągałem obraz programem DAP oraz z przeglądarki normalnie (Opera) i zawsze ten sam błąd na samym końcu płyty - 99% Co to może być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam, chciałem sobie zainstalować Fedora Core 3 no i ściągnąłem sobie obrazy i nagralem na płytki, przy instalacji pyta czy sprawdzić płytkę czy nie ma błędów to daje żeby sprawdził i wykrywa coś no ale próbuję mimo to zainstalować system i nic, wyskakuje błąd i koniec, przerywa się instalacja. Ściągałem obrazy z różnych mirrorów (poskiego i kilku czeskich), nagrywałem na różnych płytkach z różnymi prędkościami (nawet 4x), ściągałem obraz programem DAP oraz z przeglądarki normalnie (Opera) i zawsze ten sam błąd na samym końcu płyty - 99% Co to może być ?? 1313298[/snapback] Sprawdz sumy kontrolne (md5) i porownaj z poprawnymi... Zasysanie obrazow SO przez zwykle targacze jest nieco niebezpieczne... tutaj liczy sie kazdy bit... (nie to co w filmach - drobny blad w zasadzie niczego nie zmienia). Najlepiej kupic w kiosku/na bazarku gazetke z pelna wersja fedory... cena kioskowa ok 30zlotych, cena bazarkowa polowe z tego. Sam system bardzo przyjemny i prosty... polceam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Sprawdz sumy kontrolne (md5) i porownaj z poprawnymi... Zasysanie obrazow SO przez zwykle targacze jest nieco niebezpieczne... tutaj liczy sie kazdy bit... (nie to co w filmach - drobny blad w zasadzie niczego nie zmienia). Najlepiej kupic w kiosku/na bazarku gazetke z pelna wersja fedory... cena kioskowa ok 30zlotych, cena bazarkowa polowe z tego. Sam system bardzo przyjemny i prosty... polceam! 1325754[/snapback] to jest blad w kernelu pisza o tym na stronie fedory... powinno ci sie zainstalowac bez problemu , pomin to poprostu albo poszukaj w necie jaki parametr trza dopisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 No raczej ja sie jeszcze nie spotkałem z walniętą fedorą. Na bank źle ściągałeś! Zapomnij o operze bo kiedyś miałem to samo ze Slackiem i MDK. Przeklinałem cały internet a wystarczyło ściągać getrightem, polecam za fajną obłsuge mirrorów. I policz sobie sumki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...