natasza Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Mam nastepujacy problem, jestem podlaczony do sieci blokowej tak ze mamy 5 kompow podlaczonych do routera ( i w ten sposob swoja podsiec 5 kompow) ale nie widzimy kompow ktore sa poza naszym routerem, czyli na tej blokowce. Moge pingowac ip tych komputerow, ale na ftp postawione na nich nie moge sie dostac. Moze mi ktos poradzic co zrobic, zeby moc korzystac z tych ftpow... Admin mowi ze nie wie jak to zrobic,ale chyba mu sie nie zabardzo chce myslec, a bardzo mi zalezy bo jest duzo zasobow na tej blokowce... Z gory dzieki za odpowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Mam nastepujacy problem, jestem podlaczony do sieci blokowej tak ze mamy 5 kompow podlaczonych do routera ( i w ten sposob swoja podsiec 5 kompow) ale nie widzimy kompow ktore sa poza naszym routerem, czyli na tej blokowce. Moge pingowac ip tych komputerow, ale na ftp postawione na nich nie moge sie dostac. Moze mi ktos poradzic co zrobic, zeby moc korzystac z tych ftpow... Admin mowi ze nie wie jak to zrobic,ale chyba mu sie nie zabardzo chce myslec, a bardzo mi zalezy bo jest duzo zasobow na tej blokowce... Z gory dzieki za odpowiedzi... 1313337[/snapback] tryb polaczenia ftp ustaw na pasywny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natasza Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Niestety to nic nie daje :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czy ten server ftp jest ogólno dostępny ?? tzn. czy ma konto annonymous dla wszystkich userów ?? Może po prostu nie masz odpowiednich uprawnień do przeglądania tego ftp . Czy z innymi ftp'ami też nie mozesz sie połaczyć ? np. z wp.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...