Skocz do zawartości
natasza

Router A Dostep Do Ftpow Na Lanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem, jestem podlaczony do sieci blokowej tak ze mamy 5 kompow podlaczonych do routera ( i w ten sposob swoja podsiec 5 kompow) ale nie widzimy kompow ktore sa poza naszym routerem, czyli na tej blokowce. Moge pingowac ip tych komputerow, ale na ftp postawione na nich nie moge sie dostac. Moze mi ktos poradzic co zrobic, zeby moc korzystac z tych ftpow... Admin mowi ze nie wie jak to zrobic,ale chyba mu sie nie zabardzo chce myslec, a bardzo mi zalezy bo jest duzo zasobow na tej blokowce...

Z gory dzieki za odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nastepujacy problem, jestem podlaczony do sieci blokowej tak ze mamy 5 kompow podlaczonych do routera ( i w ten sposob swoja podsiec 5 kompow) ale nie widzimy kompow ktore sa poza naszym routerem, czyli na tej blokowce. Moge pingowac ip tych komputerow, ale na ftp postawione na nich nie moge sie dostac. Moze mi ktos poradzic co zrobic, zeby moc korzystac z tych ftpow... Admin mowi ze nie wie jak to zrobic,ale chyba mu sie nie zabardzo chce myslec, a bardzo mi zalezy bo jest duzo zasobow na tej blokowce...

Z gory dzieki za odpowiedzi...

1313337[/snapback]

tryb polaczenia ftp ustaw na pasywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten server ftp jest ogólno dostępny ?? tzn. czy ma konto annonymous dla wszystkich userów ?? Może po prostu nie masz odpowiednich uprawnień do przeglądania tego ftp . Czy z innymi ftp'ami też nie mozesz sie połaczyć ? np. z wp.pl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi