Skocz do zawartości
LuSzTi

Pomocy Padł Bios W Nf7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Wiele osób pewnie doczepi się do mnie ze zakladma nowy post ale szukalem 5 godzin i nic nie znalazlem ale od poczatku!!

Chcialem zmienic sobie logo w biosie, jako podstawe wzialem oryginalny bios d27, zrobilem, sflashowalem i "bios rom checksum error", insert system disk itp. Zrobilem dyskietke startowa, wrzucilem na nia awdflash i plik z oryginalnym biosem i nic. awdflash sie odpala i piszczy ze input file not found, a klawiatura nie dziala. probowalem tez z autoexe.bat z odpowiednia komenda ale tez nie dziala. moj boot block jest ok, tyle ze nie wiem jak to ugryzc zeby poszlo dalej. znalazlem linki do strony z dyskietkami http://s6.invisionfree.com/underclock/index.php?showtopic=24 ale tamte linki nie dzialaja. nie wiem co zrobic POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dużym uproszczeniu

musisz miec płytę z dobrym biosem

odpalasz ją

dajesz awdflash i jak ma zacząć flashować to wyciągasz dobrą kostkę z biosem i wkładasz tą ze zwalonym

stąd "hot flash"

i wierz mi zawsze sie przy tym trzęsą ręce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie da rady jakos tak bez innej plyty, jak juz pisalem moj bootblock dziala i odpala nawet awdflasha tyle ze nie dziala klawiatura.

1313605[/snapback]

pomysł z kosmosu :blink:

a gdyby tak zmodyfikować autoexec dyskietki tak, żeby odpalał automatycznie awdflash?

nigdy tego nie robiłem ale pomysł chyba ok :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym autoexec juz robilem ale on tak jakby nie reaguje na ten plik, po prostu czyta i zaeaz odpala awdflash, mysle ze rozwiazaniem moglobybyc gdyby ktos mogl udostepnic mi te pliki co moznabylo kiedys sciagnac ze stronki z awaryjnymi dyskietkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...