Skocz do zawartości
silt

Problem Ze Zmiana Fsb

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie mam p3 866mhz na plycie MSI MS-6309Lite mam mnoznik 6,5x i domyslne FSB 134.4 wiec zmieniam FSB na 138 i predkosc powinna zwikszyc sie o jakies 30mhz i co dziwne zamiast sie zwiekszyc zmiejsza sie do 260mhz :lol: dlaczego tak jest ? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak miałem u kumpla w athlonie :P tylko tam z 1 Ghz prędkość zmniejszyła się do 256 mhz :D to był athlon 10x 100.... i ustawiłem go na 10x 130 i zamiast 1,3 ghz było 256 :P powrót do klasyki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekraczasz możliwości procesora, a ten jest na tyl fajny, że zamiast nie włączać się, daje Ci szansę na naprawę błędu. Typowa sprawa, ile razy ja tak miałem w P2/Cel/P3 ? A próbowałeś jakoś odblokować??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekraczasz możliwości procesora, a ten jest na tyl fajny, że zamiast nie włączać się, daje Ci szansę na naprawę błędu. Typowa sprawa, ile razy ja tak miałem w P2/Cel/P3 ? A próbowałeś jakoś odblokować??

1314352[/snapback]

coo ? napisz to jeszcze raz bo chyba zle rozumiem

do Tworcy tego topicu , zrob testy jakies na fsb 133 i na podkreconym i porownaj ot co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekraczam mozliwosci procka ?? 30 mhz to az ak duzo ? ma sie zrobic z 866 ok.900 :D czym mam zrobic testy cpu-burn i na jaki czas ?

coo ? napisz to jeszcze raz bo chyba zle rozumiem

do Tworcy tego topicu , zrob testy jakies na fsb 133 i na podkreconym i porownaj ot co

jak moge zrobic testy na podkreconym skoro nie chce sie podkrecic :blink: ?

Edytowane przez silt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie jak kolega napisal, jezeli komp po przestawieniu na fsb 138 NORMALNIE sie uruchamia ( jeden pip ) to znaczy, ze oc sie udalo, a ze wyswietla co innego... mozesz sciagnac najnowszy bios do plyty, wgrac i zobaczyc czy nadal bedzie pokazywal niewiadomo co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi