silt Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 no wlasnie mam p3 866mhz na plycie MSI MS-6309Lite mam mnoznik 6,5x i domyslne FSB 134.4 wiec zmieniam FSB na 138 i predkosc powinna zwikszyc sie o jakies 30mhz i co dziwne zamiast sie zwiekszyc zmiejsza sie do 260mhz :lol: dlaczego tak jest ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 ale w jaki sposob sie zmniejsza ?? post w biosie czy jak ( jezeli bios ) to pewnie zle interpretuje cos ( nie rozpoznaje proca ) i domyslnie laduje najmniejsza mozliwa czestotliwosc ( w nazwie i juz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss87 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 też tak miałem u kumpla w athlonie :P tylko tam z 1 Ghz prędkość zmniejszyła się do 256 mhz :D to był athlon 10x 100.... i ustawiłem go na 10x 130 i zamiast 1,3 ghz było 256 :P powrót do klasyki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 wchodze do biose zmieniam FSB 133,4----->138 restartuje kompa i jest predkosc 260 mhz to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Przekraczasz możliwości procesora, a ten jest na tyl fajny, że zamiast nie włączać się, daje Ci szansę na naprawę błędu. Typowa sprawa, ile razy ja tak miałem w P2/Cel/P3 ? A próbowałeś jakoś odblokować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Przekraczasz możliwości procesora, a ten jest na tyl fajny, że zamiast nie włączać się, daje Ci szansę na naprawę błędu. Typowa sprawa, ile razy ja tak miałem w P2/Cel/P3 ? A próbowałeś jakoś odblokować?? 1314352[/snapback] coo ? napisz to jeszcze raz bo chyba zle rozumiem do Tworcy tego topicu , zrob testy jakies na fsb 133 i na podkreconym i porownaj ot co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja tam czaję co piszę :) A co powiecie na odblokowanie Peniumika?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) przekraczam mozliwosci procka ?? 30 mhz to az ak duzo ? ma sie zrobic z 866 ok.900 :D czym mam zrobic testy cpu-burn i na jaki czas ? coo ? napisz to jeszcze raz bo chyba zle rozumiem do Tworcy tego topicu , zrob testy jakies na fsb 133 i na podkreconym i porownaj ot co jak moge zrobic testy na podkreconym skoro nie chce sie podkrecic :blink: ? Edytowane 7 Marca 2005 przez silt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi a nie bredzenia Mociak'a bo chlopak sie szleju najadl i bredzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nom ok ale jak mam wkoncu podkrecic ten procesor da sie czy lepiej to olac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 yyyyyyyyyyyyy a od kiedy w pentiawkach sa odblokwane mnożniki ?? no chyba że masz wersje inżynierską kórą niezwykle cieżko trafić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 a kto powiedzial ze mam odblokowany mnoznik :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 sorki ze pisze nowego posta ,a nie edytuje ale chce zeby topic podskoczyl :D to jak pomoze ktos czy nikt nie ma jakiegos pomyslu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 przeciez napisalem Ci juz ... masz odpowiedz , proc jest podkrecony , tylko plyty nie rozpoznaje "nowego" proca i laduje bylejaka nazwe i tyle EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 dokladnie jak kolega napisal, jezeli komp po przestawieniu na fsb 138 NORMALNIE sie uruchamia ( jeden pip ) to znaczy, ze oc sie udalo, a ze wyswietla co innego... mozesz sciagnac najnowszy bios do plyty, wgrac i zobaczyc czy nadal bedzie pokazywal niewiadomo co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silt Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 teraz juz wiem dokladnie o c ochodzi wielkie dzieki wam jutro sie pobawie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...