Nick126 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Chcę zformatowac win'a, ale nie wiem gdzie to zrobić w Biosie? Wchodze w biosa F2 i nigdzie nie widzałem opcji o formatowaniu, albo wogóle o systemie :cry: Powiedzcie gdzie się foramtuje i bedzie git. Dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A o systemie DOS, bootowalnej płycie 98 lub dyskietkach startowych slyszałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Uruchamiasz komputer z dyskietki startowej. Jesli nie masz to Panel Sterowania\Dodaj usuń programy\dysk startowy\utwórz dysk. Musisz mieć w biosie ustawione żeby komp startował z dyskietki. Gdy juz wystartuje z dyskietki (wkładasz przygotowaną wcześniej dyaskietke podczas startu kompa nie systemu). Potem wybierasz żeby uruchomił komputer z CD-ROM lub bez CD-ROM to zależy czy chcesz kożystać z napędu CD-ROM z poziomu dosa czkasz aż sie załaduje i wpisujesz Format C: potem potwierdzasz formatowanie (wciszkasz t a potem enter) i to tyle!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Dobra będe próbować, ale nie zamykajcie na razie bo może bede potrzebować pomocy. Dzięki jak narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jak juz sformatujesz to wpisujesz e: (jesli masz jedna partycje zrobiona) i setup :] Aha jak chcesz partycje postawic to komenda fdisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 A jak zrobić żeby mi czytał dyskietke na starcie ? :P Bo wsadzam uruchamiam ponownie i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ustaw w biosie jako pierwsze boot'ujace urzadzenie floopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mam juz tą dyskietke, lae ja bym chciał pozmieniać partycje jak to zrobić? czy jak dam na format to moge zakonczyc zeby nie robił ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jak dasz format to bedzie formatowal , tylko restet to przerwie ale ja bym tego nie radzil robic :lol: Jak chcesz partycje poustawiac to dajesz tak jak juz ci pisalem komende fdisk i tam ustawiasz podstawowa a potem roszerzona :) Instalacja wszystkiego od milenium wstecz nie jest tak lopatologiczna jak XP :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladek50 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Najprościej będzie jak wejdziesz tu <http://www.google.pl/search?hl=pl&q=formatowanie+dysku+twardego&lr=lang_pl> i pocztasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Coś nie gra :/ . Daję żeby uruchomił z CD czekam aż tam wszystko przeleci i mam konsole czy co to jest, mam tam coś wpisać więc wpisuję Format C: i pisze że złe albo coś w tym stylu. Jak wpisałem fdisk to sie wczytało, a format nie. Próbowałem różnych: format, Format, Format C:, format c:, ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...