klamot Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Wieczorem wyłączyłem komputer (płyta Abit VP6 i 2xPIII 1GHZ), rano już się nie uruchomił. Po oględzinach stwierdziłem spalenie obu procesorów. Wszystko inne (karty, ram, dyski, cd, zasilacz) są sprawne. Po wyłączeniu komputera przyciskiem odłączam również napięcie 220v na listwie. Pytam się więc nieśmiało, co spowodowało spalenie od razu dwóch procesorów? Aha, na procesorach brak jakichkolwiek oznak spalenia. Aktualnie włożyłem 1 Celerona 566@700 i wszystko działa już trzeci dzień bez problemów. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Sprawdzałeś te procesory w innym komputerze ? Bo sprawa jak do archiwum X normalnie - ja podejrzewałbym słabą listwę - już mi się zdażało że nominalnie wyłączona listwa robiła jaja .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Dawno dawno temu w czasach zalsilania AT nie zalecało sie wyłączac kompa wogule poniewaz kazde włączenie to olbrzymi szok dla delikatnych czesci elektronicznych po zastosowaniu zasilania ATX nie zaleca sie wogule wyłączac kompa z listwy bo dzieki atx prad jest na całej płycie i nie ma problemu szoku elektronicznego przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu kompa . Przynajmniej tak to pamiętam :blink: ps Klamot co to jest geoforce z twojego podpisu ?? Edytowane 6 Marca 2005 przez Labe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Labe - pewnie firma geoPC zaczęła robić sprzęt pod nazwą force :):) z tąd geoforce :D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...