jediknight Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Twoja zdanie Twoim zdaniem, i zgadzam się że 25ms na S-IPS nadaje się do gier, ale nie na MVA - taka jest powszechnie uznana prawda. Widziałem gdzieś wykresy czasu reakcji dla różnych przejść tonalnych kolorów, i wyszło, że TN+ i S-IPS są mniej więcej około 30-40 ms (jako że testowali matryce z minimalnym czasem 25ms), ale MVA dochodzi spokojnie do 60-100 ms. Ma dużo lepszą reprodukcję kolorów (tzw. 16,7 mln kolorów, czyli bez ditheringu), ale do gier się jednak nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16785 a co powiecie o tym monitorku? Oczywiscie wadą moze być cena poza tym jest to interesujacy model!!! Widziałem go w sklepie kolorki super !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam, Szanowni forumowicze, jako osoba zainteresowana pozwolę sobie zadać kilka pytań, mianowicie: - poproszę użytkowników o opinie o firmie MAG, (interesujący mnie model to PS7760) - opinie o Samsung 17" 710N bardzo mile widziane, - co myślicie o aktualnie atrakcyjnych cenach - jak długo to jeszcze potrwa? Najważniejsze co polecicie do gier i sieci? Pozdro for all, Sławek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelemvor Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Kucyk - jestem bardzo zadowolony , ale mam male problemy z rozdzielczoscia btw jak mam 1280x1024 jest wyraziscie ale podluzne sa elementy nie widac tego za bardzo ale jest a jak dam na nizsza to wtedy czcionka jest rozmazana ! dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam forumowiczów. Ostatnio szukałem dla siebie monitora LCD (17" - 19") w cenie do ok 1500zł. Moje wymagania to: w miarę wierna reprodukcja kolorów, duży zakres regulacji jasności, możliwie małe smużenie, DVI, pivot, ładny design (oczywiście dla mnie) i najważniesze DUŻE kąty widzenia obrazu. Zwiedziłem większoś sklepów komputerowych we Wrocławiu na przestrzeni ostatnich 4 tygodni (wiadomo - pośpiech złym doradcą). Obejżałem w działaniu chyba z 30 - 40 modeli różnych firm. Kilka dni temu wreszcie się zdecydowałem. Moim wybranym LCD jest Samsung SyncMaster 173P (czarny) - no niestety zapłaciłem więcej niż przewidywałem 1699zł. Podstawowa dla mnie sprawa to duże kąty widzenia - aktualnie chyba nie do przebiia na rynku. 178 stopni H/V podane w specyfikacji naprawde nie jest przesadzone, można oglądać filmy i zdjęcia w kilka osób. Matryca PVA Samsunga jest naprawdę fenomenalna. Odwzorowanie kolorów jak najbardziej poprawne. Ostrość obrazu zauważalnie lepsza przy użyciu kabla DVI (jest w komplecie). Osobiście zamontowałem go sobie na ścianie (uchwyt też komplecie). Zastosowanie obrotu (pivot) to duże udogodnienie. Oglądanie stron w Wordzie czy WWW staje się przyjemnością. Widać zdecydowanie więcej (np. postów na naszym Forum :wink: ). Smużenie oczywiście występuje ale jest jak najbardziej do zaakceptowania, jak dla mnie jest minimalne (chociaż to 25 ms). Na koniec zostawiłem do opisania wygląd. Monitor jest NAPRAWDĘ cienki, ok 3 cm grubości (zasilacz zewnętrzny). Obudowa jest aluminiowa w kolorze czarnym z wypolerowanym do połysku rantem. Podstawka także aluminiowa. Ramka w koło ekranu ma ok 20 mm. W monitorze jest tylko jeden przycisk: POWER - podświetlony niebieską diodą. Wszelkich regulacji dokonuje się z poziomu PC-ta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wszystko pięknie, ale ten monitor to do gier taki dobry nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Kucyk - jestem bardzo zadowolony , ale mam male problemy z rozdzielczoscia btw jak mam 1280x1024 jest wyraziscie ale podluzne sa elementy nie widac tego za bardzo ale jest a jak dam na nizsza to wtedy czcionka jest rozmazana ! dlaczego ? 1375690[/snapback] nie rozumiem za bardzo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wszystko pięknie, ale ten monitor to do gier taki dobry nie jest :) 1376356[/snapback] Jasne, że nie jest to najlepszy monitor LCD do gier jaki można sobie wyobrazić. Startując z kwotą zakupu ok 1500 zł wydaje mi się, że dokonałem najbardziej przemyślanego wyboru mając na uwadze moje wytyczne (wymieniłem je w moim poście 2 akapity wyżej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 siema podobnie jak @bobpoz prosze o opinie o monitorach LCD marki "MAG" . szczerze mowiac juz go kupilem :D ale chcialem sie utwierdzic w przekonaniu ze firma jest spoko . Kupilem model MAG PS-776I (pokrotce dane : 600:1 ,300 cd/m2 ,12 ms ,pion i poziom po 170 stopni :blink: ,pobor mocy ponizej 30Watt i jeszcze "takie takie" :lol: ). Dałem za niego 940 naszych polskich złociszy + wysyłka kurierem 20zl (we wtorek powinien juz u mnie byc :) ). Oczywiscie nowka z 3 letnia gwara . w komputroniku jest tylko ten model http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6542 .ma slabsze parametry ale cena juz mnie cieszy .Raczej nie przeplacilem :lol: tutaj strona producenta - http://www.magi.pl/prod.php?nid=15 Podobno monitorki te sa bardzo malo znane u nas ale za oceanem maja renome . Powiedzcie co o nim sadzicie ... i czy oplacalo sie . Mysle ze za taka kase nie jest zle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Jasne, że nie jest to najlepszy monitor LCD do gier jaki można sobie wyobrazić. Startując z kwotą zakupu ok 1500 zł wydaje mi się, że dokonałem najbardziej przemyślanego wyboru mając na uwadze moje wytyczne (wymieniłem je w moim poście 2 akapity wyżej). 1376596[/snapback] Ja zaplaciłem za niego 2200 zł wiec jestem zmartwiony widząc, że teraz kosztuje 1500zł Troche boli, że wydało sie tyle kasy za monitor LCD a jak chce sobie pograc to podłaczam swoj stary CRT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelemvor Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie rozumiem za bardzo <_< 1376394[/snapback] Kucyk podaje gg i ci wytlumacze - moze cos zle ustawilem nie wiem - prosze o pomoc 4163909 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) to wypowie sie ktos na temat tych MAG'ów :? :mellow: ? Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wątpię żeby ktoś kto akurat ma MAGa (nie jest to zbyt popularny wybór) znalazł ten temat i zaczął go czytać... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 qrde szkoda .. :/ ale moze ktos jeszcze sie wypowie :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Kucyk podaje gg i ci wytlumacze - moze cos zle ustawilem nie wiem - prosze o pomoc 4163909 1377646[/snapback] GG moje masz w moim panelu -> przycisk karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian3000 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 qrde szkoda .. :/ ale moze ktos jeszcze sie wypowie :D . 1387085[/snapback] Smut4s widze że jest mało chętnych do opinii o Mag'ach ale może ty już dostałeś swojego wiec daj znac co o nim sadzisz i gdzie go kupiles za taka cene? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian3000 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Z tego co przeczytałem na http://www.tomshardware.pl/technews/20041007.html to brzmi obiecująco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) szczerze mowiac dostalem go z 3 subami i oddalem do sklepu a z racji ze musialbym czekac sporo na nowy to poprosilem o zwrot kasy i kupielm po promocyjnej cenie Beng t720 . i porownujac te 2 monity Mag na pewno byl bardziej elegancki (jak Sony :) ) ,poza tym baaaardzo cienki !! nie widzialem jeszcze tak cienkiego monita, jego optymalna rozdzialka bylo 1024x768 i to jest nastepny MEGA + !! (co prawda teraz tez siedze na 1024 bo nie moglem sie przyzwyczaic do 1280 ale roznica w tej rozdzialce miedzy Magiem jest masakryczna !!), no i Mag ciagnal tylko 30Watt wiec na prawde bardzo malo !! (bardzo zadko spotykany tak niski pobor mocy) porownujac do mojego Benq roznicy kolosalnych nie ma nawet wydaje mi sie ze Benq ma lepsze katy widzenia lecz Mag ladniej swiecil chyba . tak czy siak na pewno Mag nie jest zla firma, mozna powiedziec ze bardzo dobra . jesli masz mozliwosc kupienia w dobrej cenie to bierz bez zastanowienia lecz jesli w cenie jest spora roznica wez cos tanszego, firmowego o podobnych parametrach . ja z Benq jestem zadowolony ;) (mimo iz ma 16ms a Mag 12ms mial) chociaz tamten Mag bardziej mi sie podobal ... :rolleyes: Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalecwks Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Co więc sadzicie o Samsungu 172x?? Do pracy i filmów, w gry rzadko grywam, ale grywam, głownie w fife :) Czy lepszy Philips 170B5?? A moze jeszcze co innego? Po przeczytaniu tego posta mam juz taki mętlik w głowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuba1986 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) smalecwks: ja mam tego Philipsa (170B5) i jestem zadowolony. Obraz jest wyraźny, czerń ładna, oświetlenie równomierne, w grach i filmach nie smuży ( ani w NFS-ach U i U2, UT 2004 i innych ). Nie kupuj tylko 170S5, bo ma slabe warunki gwarancji (w moim wypalił się piksel po ok. 12 dniach, ale wymieniono mi go na nowy). Wcześniej miałem iiyama E380-S i wolę Philipsa (chociaż w iiyamie lepsze były kolory). W załączniku opisana jest dokładnie procedura wymiany monitora w wypadku wypalenia piksela. Tylko trza sobie kupić kabel DVI i jest git. Edytowane 24 Maja 2005 przez cuba1986 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Bierz LG 1730P. Sam posiadam takowy od pol roku. Obraz jak zyletka, zero smuzenia nawet w szybkich grach. Zywe kolory. Kabelek DVI, hub usb i pivot. Monit bardzo ladnie sie prezentuje i dziala wysmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Bierz LG 1730P. Sam posiadam takowy od pol roku. Obraz jak zyletka, zero smuzenia nawet w szybkich grach. Zywe kolory. Kabelek DVI, hub usb i pivot. Monit bardzo ladnie sie prezentuje i dziala wysmienicie. 1462951[/snapback] Lg 1730P to nie ta sama kategoria cenowa co Philips 170B5 - ale nie przeczę że 1730P jest dobrym monitorkiem.... Ten samsung172x jest ładniejszy od 1730P - ale jeśli byśmy patrzyli na wygląd to 1740P:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 150 zl roznicy w cenie (~ 10%) to nie jest tak duzo biorac pod uwage, ze na monitor caly czas sie patrzy i jest to zakup na pare lat. Raz na monitorze za duzo chcialem zaoszczedzic i juz tego bledu wiecej nie zrobie. Dlatego zastanawiam sie czy nie poczekac jeszcze pare miesiecy i nie kupic dobrej 19". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalecwks Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 a czym sie różni Lg 1730B od 1730P??? brakiem kabla DVI?? I jeszcze jedno kto wygrywa konfrontacje Samsung 710T vs. LG 1730B. Recenzje obu są bardzo dobre. P.S. Nie jestem zapalonym graczem, ale gram od czasu do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Najwieksza roznica to F-engine - funkcja niby polepszajaca kolory i dynamike obrazu. Niektorym sie to podoba, innym nie. LG ma 1 przewage nad samsungiem - miesieczna gwarancja na zero uszkodzonych pixeli i subpixeli. Czyli masz miesiac na spokojne upewnienie sie, ze monitor ma wszystkie dobre pixelki. Reszta roznic to kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...