KxL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Próbuję zainstalować Knoppixa 3.3 na hdd. Wszystko odbywa się na kompie z Celeronem 500MHz 64 MB ram i dyskiem SCSI Seagate Hwak 2GB. System jako wersja bootowalna odpala się z płyty bez problemu, ale kiedy używam polecenia knx-hdinstall pojawia się problem... Mam już przygotowane dwie partycje pod system: 1,8 GB Ext2 na system i 200 na swapa. po wskazaniu dysków w instalatorze krzyczy mi że potrzebuje 2,2 GB ;/ dosłownie to tak wygląda: "The chosen partition is smaller than 2200 MB. The script will be terminated." moje ZASADNICZE pytanie to: Czy da się to jakoś obejść???? W końcu to tylko 400 MB... Komp ma służyć do buszowania po necie klepania na Kadu (potrzeby mojej siostry ;p) Z góry dzięki za pomoc. KxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Próbuję zainstalować Knoppixa 3.3 na hdd. Wszystko odbywa się na kompie z Celeronem 500MHz 64 MB ram i dyskiem SCSI Seagate Hwak 2GB. System jako wersja bootowalna odpala się z płyty bez problemu, ale kiedy używam polecenia knx-hdinstall pojawia się problem... Mam już przygotowane dwie partycje pod system: 1,8 GB Ext2 na system i 200 na swapa. po wskazaniu dysków w instalatorze krzyczy mi że potrzebuje 2,2 GB ;/ dosłownie to tak wygląda: "The chosen partition is smaller than 2200 MB. The script will be terminated." moje ZASADNICZE pytanie to: Czy da się to jakoś obejść???? W końcu to tylko 400 MB... Komp ma służyć do buszowania po necie klepania na Kadu (potrzeby mojej siostry ;p) Z góry dzięki za pomoc. KxL 1314181[/snapback] A jak wygląda instalator w Knoppixie? nie jest to czasem jakiś skrypt SH na przykład? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Moze troche nie na temat, ale mozesz zainstalowac Ubuntu (polecam nowsze Hoary). To Debian z galezi unstable przerobiony pod katem "biurkowosci" czyli pewnie podobnie funkcjonalny jak Knoppix. Miesci sie toto na jednej plytce, reszte potrzebnych rzeczy mozna doinstalowac standardowo apt a niepotrzebne usunac. Trzeba jedynie podczas instalacji wybrac tryb Expert. Szczegoly mozna znalezc tutaj: http://www.ubuntulinux.org/support/documen...0-20.4921306658 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...