Narthax Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 witam. skladam siostrze komputer. ma on sluzc glownie do internetu i gg, czasem do gier. czy celeron 2,5 jest warty zakupu? wiem, ze pentium jest duzo lepszy, ale celeron kosztuje kolo 300 pln tylko. i czy taki celeron(nowy) bedzie dzialal z plyta intel D845GERG2? z gory dzieki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Narthax napisał(a): witam. skladam siostrze komputer. ma on sluzc glownie do internetu i gg, czasem do gier. czy celeron 2,5 jest warty zakupu? wiem, ze pentium jest duzo lepszy, ale celeron kosztuje kolo 300 pln tylko. i czy taki celeron(nowy) bedzie dzialal z plyta intel D845GERG2? z gory dzieki, pozdrawiam. 1314185[/snapback] jesli to jest celeron d to nie bedzie dzialac z twoja plyta, poniewaz juz jest troszke za stara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ja bym to sprawdził jesli jesli mozliwość na zywo.Ta płyta obsługuje 533 a celeron D tak własnie jest taktowany - jest tylko róznica w tym ze ma inne jądro - Prescott (nieco inne zasilanie i moc).Jesli nie bedzie działać na prescott to znajdź celerona na Northwod (tak jak Twój p4) i po sprawie - mniej wydajny jest ale tańszy i wystarczy do Twoich celów. Sprawdż jednak najpierw tego prescott'a - moze ktoś ma z kolegów - chyba ze znajdziesz w specyfikacji płyty ze obsługuje TYLKO northwooda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 dowiedzialem sie, ze ta plyta tylko northwoody obsluguje :/ czy jest sens kupowac celerona 2,4 northwooda(w sensei, jak wydajny on jest)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Celeron D jest duuuużo wydajniejszy. Nie pakuj się w celerona. (bez D) Być może jest jakiś bios do twojej płyty, który umożliwi obsługę celka D, choć słysząłem, że 845 i tak tego nieobsłurzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Spawacz napisał(a): Celeron D jest duuuużo wydajniejszy. Nie pakuj się w celerona. (bez D) Być może jest jakiś bios do twojej płyty, który umożliwi obsługę celka D, choć słysząłem, że 845 i tak tego nieobsłurzy. 1315253[/snapback] nie pojdzie mu celeron D, poniewaz jego Vcore jest bardzo niskie 1.325V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) A nie lepiej kupić jakiś P4 np 1.6 albo 2.0 GHz?? Na allegro może 300 zł zapłacisz za to. Edytowane 7 Marca 2005 przez nitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 no wlasnie chyba kupie pentiuma. pentium 4 2.0 jest szybszy od celerona 2,5 D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 czy P4 2,4 533 Northwood za 350 pln to dobry zakup? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Celeron 2.4 northwood to mega kupa! miałem coś takiego coprawda zakręciłem go na prawie 3.3 ghz ale to nic nie pomogło i tak był do bani. polecam ci poszukać jakiegos celerona albo pentiuma 4 mobile. Kręcą się nieziemsko a poza tym są tańsze na allegro niz zwykłe pentiumy. Jedyny minus to że procki te nie są kompatybilne z każdym chipsetem płyty głównej. Powinny działać z wszystkimi chipsetami intela. P4 mobile wsadzony do płyty głównej ustawia swój mnożnik na wartość 12, w celeronie się nie zmienia i pozostaje fabryczny. no a poza tym celeronki mobilne mają 254kb casch'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ale ja moge kupic pelnego Pentiuma 4 2,4 za 350. czy to jest dobra oferta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 To nie dużo. Opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...