Skocz do zawartości
dioda

Kilka Prostych Pytan Do Moderow :]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam prosbe do tych co sa w temacie :D, poszukuje pancerzy takich jak na zalaczonym rysunku, to akurat jest zdjecie prometei, to cos czarne na przewodzie, cos takiego stosujecie tez na przewody wiec sie pytam, podobny pancerz jest na moim Chiftecku (taka siatka) :

Dołączona grafika

Po drugie do specjalistow malowania bud.. jakiej farby uzyc do pomalowania rurki PCV, plastiku, wlokna szklanego ???, trza mi to pomalowac na czarno, ale zalezy mi na tym aby to nie schodzilo z powiezchni i bylo bardzo trwale, powierzchnie oczywscie trza zmatowic pewnie :]

Edytowane przez dioda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o osłonki to ludzie wykorzystują liny zakupione w metalowym (lina z oplotem). Wyciągasz rdzeń i masz pustego peszla. Wadą takiego rozwiązania jest stosunkowo mała średnica wewnętrzna (w linę o średnicy zew. fi8mm ledwo się mieszczą 4 przewody molexowe). Natomiast nie występują raczej liny o śred >niż fi12mm. I ostatnim problemem jest to, że żadko występują w czarnym kolorze. Ja w Poznaniu takiego nie znalazłem (inne kolory owszem, ale czarnego ani śladu)

Co do malowania. Najlepsze efekty uzyskasz:

matowienie, odtłuszczenie, malowanie podkładem do plastiku, kilka b. cienkich warstw właściwego lakieru i na koniec klar lack.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie takie male srednice z linek to wiedzialem o tym, co robic zeby dorwac cosik takiego o wiekszych srednicach, moze ma to specyficzna nazwe ??? i jest np. uzywane w motoryzacji jako "jakis" pancerz ochronny... no nie wiem ale pilnie tego potrzebuje bo sam armaflex latwo jest zniszczyc :mur:, pomocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi