skow29 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 oczywiście że patyrząc na temat postu nasuwa się oczywiste ale bardziej dokładnie: czy lepiej kupić pamięci o pojemnośći 512MB i niskich timingach powiedzmy 2-2-2-5 czy 1GB ale o wyższych powiedzmy 3-3-3-7 - chodzi o mniej więcej jednakowy koszt zakupu takiego zestawu dodam, że ma to pracować w dual chanell czyli 512=2x256 1=2x512 komputer ma być używany raczej do gier i pod tym względem prosiłbym o opinie wszystko ma pracować z FSB = 200 lub około raczej troszkę w górę może jakieś typy odnośnie pamięci o dobrym stosunku jakość/cena wszystko będzie chodziło na Asus A7n8x-e delux athlon xp 1700 odblokowany mnośnik @ 175x12.5 (na razie ogranczenie pamięcią 333 - procesor chodzi bez problemów na 200) Ati radeon 9500 @ 9700 pro (zmiana biosu) itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Jak dla mnie to 2 x 512 gdzyż: jak ci padnie jedna kość to masz 2 pod względem wydajności będzie podobnie. Ja tak miałem i mam tak jak w podpisie i jest ok..... Edytowane 6 Marca 2005 przez maczeta10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jesli dobrze zrozumialem - bo pytanie nieco zagmatwane :) to pytasz czy szybszą pamięć 2x256 czy "wolniejszą" 2x 512 - czy tak? Jesli tak to nie ma co myśleć - bierz 2x 512 - różnica pomiędzy 512 a 1 GB jest w grach i programach graficznych/muzycznych bardzo zauwazalna.Róznica w timingach nie zrekompensuje Ci nawet małego procenta jaki da wieksza pamięc. Jesli źle zrozumialem pytanie - przepraszam i prosze o jasniejsze formułki :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Sluchaj flasha bo prawde powiada Z drugiej strony 2x256 to bezzsens. Po co ci taki dual na tej platformie Przyrost marny wydajnosci. Conajwyzej mozesz wziac jedna wyczesana 512 z niskimi timingami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Dual 2x256mb ma chyba już tylko sens, gdy ktoś nie robi na kompie prawie nic poza jego kręceniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 No właśnie o tym mówie lepiej 2 x 512 bo to sprawdzone rozwiązanie i jest ok a różnica między 512 a 1024 jest spora ( zauważalna ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Nistkie timingi, a wielkośc pamięci to co innego :D:D Pamięć z niskimi timingami będzie trochę szybciej chodziła, ale jak coś bedzie ciągnęło wiecej niż 512MB to będziesz miał przechlapane :D:D:D Lepiej 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skow29 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no i chyba jednak kupię 1G tylko ceikawe na jak długo to starczy... mam nadzieję że do upowszechnienia się procesorów dwujądrowych i dwuprocesorowych kart graficznych ...;-) ale kto to wie wymagania wszystkiego rosną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...