Wiewiur Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Mam durona 750 i wykręciłem go na 802mhz przez zmiane magistrali na 107mhz.Ile moge jeszcze z niego wycisnąć bez zmiany napięcia bo nie moge go zmienić na ECS, proc chodzi teraz na 1.67V, a i jaki program jest najlepszy do sprawdzenia stabilności procka?? sorry może i już taki temat był ale nie mogłem go znaleść!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 stary wiecej kakretów jakoł masz płyte ?? dpkładnie jaki bios jaki ram no napisz cos to pomyslimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vedmin Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Mam podobny problem wartośc mojego Durnia to 1,2 na płycie EcsK7S5a (Sis 735). Moge go podnieść na 1,35. Pod 98_se wszystko spooks, ale pod Xp sie krzaczy (chodzi o napięcie procka). i też nie wiem co uczynić dalej. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 jeżeli płyta główna nie pozwala podnieść napięcia na procku, to nie ma tragedii - można podnieść napięcie bezpośrednio na procku zamalowując mostki L7 , da to Vcore=1,85V vedmin, wgraj bios nieoficjalny CHEEPOBIOS, da ci to możliwość wrzucenia FSB=124( dzielnik już jest 1/4) jeżeli podniesiecie Vcore do wartości 1,8-1,85 V , to musicie mieć dobre chłodzenie dajcie swoje majle na priva , to wyślę Wam rozpiskę napięć na Duronku pozdrawiam i powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewiur Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Mam ECS K7VZA ver.3 pamięć sd-ram Pc-133 tylko nie wiem jakiej firmy a i jeszcze prosze napiszcie mi jaki program do testu stabilności PLISS!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 oj do stabilnosci to poprostu pusc 3dmarka i juz bedzie wszystko jasne a mozesz dalej fsb podnosic i wtedy sie okarze ile mozesz z neigo wycisnac ..jakie masz przeskokji fsb w biosie bo nei znam tej płytyi jaki dzielnik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vedmin Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 mam pytanko, dotyczy też ecs. ma płycie do mojej ecsk7s5a dałączono program monitorujący (sis monitor czy jakoś tak) lecz on jeszcze nie łapcie mojego czipsetu (sis 735), wie ktoś z kąd można złapać wersje tego programy pod ten czip. Mam jeszcze Speed Fana, ale wolał bym przetestować program sisa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Mam ECS k7vta3 v. 1.0 i tak sie zastanawiam co by było gdybym puścił zworke na płycie z 100 na 133 (magistrala offcourse), ktoś już to zrobił na forum tylko że to był ASUS a nie ECS. Kurde też bym chętnie podkręcił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 to na tej płycie jest zworka a nie w biosie ?? zmiana ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ps.. jak tak to napisz gdzie albo z kad to wiesz inbstrukcja strona ?? to ja tyo zaraz zrobie i zobaczymy co bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 zainteresowanym to co trzeba wysłałem ano tak Szpaku, te płytki tak mają, tzn. zworkę mają :wink: Fireman jeżeli przestawisz zworkę, masz duże szanse, ze Twój procek będzie chodził jako 10X133 (teoretycznie ma taki potencjał) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mam tą zworke w pobliżu RAM`u, w biosie mam tylko defaultowo 100/33, nie wiem słyszałem że jak sie włoży XP tzn magistralka 133 to można zmieniać wtedy częstotliwość ale to na ECS k7vta3 v.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 mam pytanko, dotyczy też ecs. ma płycie do mojej ecsk7s5a dałączono program monitorujący (sis monitor czy jakoś tak) lecz on jeszcze nie łapcie mojego czipsetu (sis 735), wie ktoś z kąd można złapać wersje tego programy pod ten czip. Mam jeszcze Speed Fana, ale wolał bym przetestować program sisadolanczam sie do prosby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 zainteresowanym to co trzeba wysłałem ano tak Szpaku, te płytki tak mają, tzn. zworkę mają :wink: Fireman jeżeli przestawisz zworkę, masz duże szanse, ze Twój procek będzie chodził jako 10X133 (teoretycznie ma taki potencjał) ej to wyslij mi to co innym tez jestem zainteresowany a teraz znikam przestawiac zworke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 zmieniłem zworke na płyci i nic grafa nei startuje ..tak po odgłosach głosniczka sugeruje ale szkoda w kardzym razie kom nei startuje lipa a juz myslałem ze 1333 bede miał :? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mam durona 750 i wykręciłem go na 802mhz przez zmiane magistrali na 107mhz.Ile moge jeszcze z niego wycisnąć bez zmiany napięcia bo nie moge go zmienić na ECS, proc chodzi teraz na 1.67V, a i jaki program jest najlepszy do sprawdzenia stabilności procka?? sorry może i już taki temat był ale nie mogłem go znaleść!! hej jak to nie mogłes go znaleść sam nie jednokrotnie o tym pisałem :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=930...3&highlight=ecs http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=937...7&highlight=ecs http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=923...4&highlight=ecs dałem ci kilka linków wpisz Ecs i masz jak na dłoni jakie biosy jak zmienić napiecia (mnożnik to już ciecie mostków na procku) a tak nawiasem pozdrawiam i dobrych efektów GO TO SZUKAJ SZUKAJ RULEZZZ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 zmieniłem zworke na płyci i nic grafa nei startuje ..tak po odgłosach głosniczka sugeruje ale szkoda w kardzym razie kom nei startuje lipa a juz myslałem ze 1333 bede miał :? :cry: Wnioskuje z tego że komp ci ogólnie chodzi ale nie na 1,33 - nic sie szczególnego nie stało, a może napięcie trzeba podwyższyć - 1.85V - L7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 oj wiury wiury a miał być 850 - kłamczuchu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 zmieniłem zworke na płyci i nic grafa nei startuje ..tak po odgłosach głosniczka sugeruje ale szkoda w kardzym razie kom nei startuje lipa a juz myslałem ze 1333 bede miał :? :cry: Wnioskuje z tego że komp ci ogólnie chodzi ale nie na 1,33 - nic sie szczególnego nie stało, a może napięcie trzeba podwyższyć - 1.85V - L7 własnei mam zamiar cos z procem pokombinowac na bank to l7 trzeba zamalowac i jak to zrobic poprostu ołówkiem wszystko pomazac i zakleic tasma czy poszczególne sciezki ..i moze by ktos na moim topiku pod tytółem "potzrebuje kakretnej odpowiedzi cos napisał co ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wiury musisz palsec namoczonym w wodzie pojezdzić po wentylatorze to go bardzo schłodzi tak samo jak SIBER to zrobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wiury musisz palsec namoczonym w wodzie pojezdzić po wentylatorze to go bardzo schłodzi tak samo jak SIBER to zrobiłtaaaaaaaak, a najlepiej nasikać na radiator :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wiury przynieś mi najutro tą kartę na pci a ja przyniose ci kase ok? i niestresuj się tym rze wykręciłem najmniej swojego durnia z uczestników forum :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Szpaku szczerze ci życze żyby ci to wypaliło, to będzie jakiś znak że warto żyć na tym świecie dla cudów, w sumie jak ci pujdzie to i mi powinno :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Szpaku szczerze ci życze żyby ci to wypaliło, to będzie jakiś znak że warto żyć na tym świecie dla cudów, w sumie jak ci pujdzie to i mi powinno :roll: powiem to tak zdjołem radiatorek i sie okazało ze ma wersje proca ahhaa czy jakos tak a to jest wersja która sie kreci tylko do 1200 a ja tyle pzez fsb wyciskam tylko ze nei stabilnie stabilnei mam tak 1170-1180 wiec nic nie robiłem bo i po co jak to i tak nei da rezultatu ps . delikatnie proca ukruszyłem ale smiga ...sprawdz jaką masz wersje durnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewiur Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 oj wiury wiury a miał być 850 - kłamczuchu :lol: Te nie wtrącaj sie jak nie wiesz o co chodzi!!!! A tak wogule to ten twój nik mnie rozbraja :wink: . A dzięki za meila iuż wszystko wiem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...