Skocz do zawartości
Gość kettler

Telewizor Zamiast Monitora ?

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie jest tak jak pisza koledzy ale zdarzaja sie wyjatki :D Przyklad Ati rage karta wiekowa ale wyjscie tv-out miala niesamowite obraz na tv byl tak ostry ze dalo sie pracowac nawet w windows :) Czcionki nie byly rozmazane i wszystko bylo cacy :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kettler

Dięki, dzięki..

a może wiecie jaką rozdzielczość ma sony trinitron 29' beczka ? Fajnia by się grało w gierki na 29' -tak mi się wydaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwyklych tv nie ma czegos takiego jak rozdzielczosc :wink: To w jakiej rozdzialce bedzie generowany obraz na tv zalezy od wyjscia na karcie... Teraz standardem jest rozdzialka 1024x768 wczesniej byla 800x600 :wink:

Co do gier to fajnie sie gra w gierki ktore nie wymagaja duzego fps takie jak jakas pilka nozna czy wyscigi,problem zaczyna sie w grach typu fpp :? U siebie kiedys testowalem colina wygladal wypas,lekki efekt rozmycia na tv jest czasem porzadany i giery wygladaja fajnie ale humor mi sie popsul jak odpalilem UT2003 powiem jedno grac sie nie dalo :? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdzielczosc to pol biedy :) gorzej z odswiezaniem nie wiem czy chcesz zobaczyc na TV 1024x768na 60 Hz odswiezania przy 29 calach zycze powodzenia u okulisty :)) (no chyba ze masz 100Hz TV :))

Edytowane przez ]Abe[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tego że hz mało :P : a lcedeki ile mają ?

u mojego taty stoi pod 29" lg słabawa maszynka do odtwarzania filmów (D1800 z 256mb i r9200)... pod win - no cóż wszystko się poustawia na największe i klika się luz, do worda raczej nie polecam ;) :P natomiast filmy i gry to po prostu wypas, wsiąk dużo lepszy niż na 19" CRT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem. Mam thompsona 29' plaski scenium czyli 100hz. Przy 640*480 nie szlo odpalic go w 100hz ;/ Ktos wie why?

Aha - 640*480 i 60hz = migotanie na tym tv, srednia ostrosc

800*600 60hz = brak migotania troszq slabsza ostrosc od tego wyzej.

jak zmienic na 100hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nie da sie ustawic za pomoca karty graficznej. Jesli masz telewizor 50Hz to on autoamtycznie bedzie wyswietlal obraz z takim odswiezaniem. Jesli masz 100Hz to automatycznie bedzie to wyswietlane z odswiezaniem 100Hz. Jedno co moge powiedziec o 100Hz to, to ze obraz jest duzo wyrazniejszy i jesli ktos ma ochote to moze poczytac sobie nawet napisy pod ikonkami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi