Skocz do zawartości
bachus_anonym

Pojedynek Na Tccd - Koniecznie Zobaczcie ! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ludziska,

W piatek wieczorem, wpadlem na szalony pomysl wyzwania na pojedynek samego "Mistrza Przepustowosci Pamieci" i tym samym przedstawiciela firmy Gskill, Onepagebook'a. Dla niewtajemniczonych, powiem, ze ostatnio ustanowil on rekord w Sandra wynikiem 10332MB/s.

Rzecz polega na uzyskaniu jak najwyzszej, stabilnej w SuperPi 16M i 32M, czestotliwosci pamieci GSkill TCCD 2x256MB PC4800LA przy timmingach x-3-4-2.5-1T :)

Jak na razie udalo mi sie dorownac Onepagebook w Sandra 16M i jutro postaram sie dogonic go w SuperPi 32M. Jestem troche w tyle w SuperPi 32M z wynikiem DDR670 vs jego DDR690.

Jednakze zapowiedzial on juz, ze rowniez jutro postara sie wzniesc poprzeczke do DDR700. Zatem bedzie BAAARDZO ciezko mu dorownac...

Poki co, oto moje dotychczasowe najlepsze wyniki. Caly temat wraz z osiagnieciami Onepagebook'a jest do zobaczenia TUTAJ

SUPER Pi 16M

1. NAJLEPSZE OSIAGNIECIE PROCEK/PAMIECI - 339x8=2712MHz DDR678 7-3-4-2.5-1T

CPU-Z Verified #5642

Dołączona grafika

2. NAJWYZSZY ZEGAR NA PAMIECIACH 345x7=2415MHz DDR690 7-3-4-2.5-1T

CPU-Z Verified #5666

Dołączona grafika

SUPER Pi 32M

3. NAJLEPSZE OSIAGNIECIE PROCEK/PAMIECI 335x8=2680MHz DDR670 7-3-4-2.5-1T

CPU-Z Verified #5503

Dołączona grafika

Narka,

Michal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinkne wyniczki ! Przy okazji dowiedziałem się że aby zająć pierwsze miejsce w naszym „wyścigu” w SuperPI trzeba mieć 3GHz na CPU (mowa o AMD ofkorz) i jakieś 335MHz przy sensownych tymingach na ramie…. O mamo poza moim zasięgiem przez duże „P” ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam mardok ; )

Czekamy na nowe biosy do DFi , potem vcore 2v zapodasz i jedziesz w wyscigu :lol:

Ale fakt faktem dziwna te spostrzezenia ze megaherze daja wieksza przepustownosc pamieci. Czyzby amd cos przeoczylo : >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee co ty do mnie mówisz ? Ja już mogę dać nawet 2,1v dla CPU tylko jestem ciekaw ile sec by pożył… a co do Sandry to przecież zawsze tam było im większe MHz for CPU tym większy wyniczek nic nowego żeś nie odkrył. Było to nie raz wałkowane w temacie o „max stable FSB by AXP”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Bachus- czym chłodzisz?? Bo widzę że OPB ma ładniuśką kaskadę... w końcu im więcej MHz na procu tym lepiej się RAm skaluje...

co do 2x512 to nawet nie ma co marzyć o takim wyniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś w koncu wpadnie na pomysł; chłodzenia pamięci ciekłym azotem :D:D no chyba że już jestem taki zacofany i o tym niewiem :/

1316135[/snapback]

brak mi slow jesli chodzi o wiekszosc twoich postow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak mi slow jesli chodzi o wiekszosc twoich postow

1347819[/snapback]

popieram cie scoon :-(

bachus a moglbys jakies testy sandry walnac albo aidy ? chodzi mi o przepustowosc ramu :-)

pzdr

edit: dobra juz mam, nie doczytalem poprostu :-)

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...