bachus_anonym Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Hej ludziska, W piatek wieczorem, wpadlem na szalony pomysl wyzwania na pojedynek samego "Mistrza Przepustowosci Pamieci" i tym samym przedstawiciela firmy Gskill, Onepagebook'a. Dla niewtajemniczonych, powiem, ze ostatnio ustanowil on rekord w Sandra wynikiem 10332MB/s. Rzecz polega na uzyskaniu jak najwyzszej, stabilnej w SuperPi 16M i 32M, czestotliwosci pamieci GSkill TCCD 2x256MB PC4800LA przy timmingach x-3-4-2.5-1T :) Jak na razie udalo mi sie dorownac Onepagebook w Sandra 16M i jutro postaram sie dogonic go w SuperPi 32M. Jestem troche w tyle w SuperPi 32M z wynikiem DDR670 vs jego DDR690. Jednakze zapowiedzial on juz, ze rowniez jutro postara sie wzniesc poprzeczke do DDR700. Zatem bedzie BAAARDZO ciezko mu dorownac... Poki co, oto moje dotychczasowe najlepsze wyniki. Caly temat wraz z osiagnieciami Onepagebook'a jest do zobaczenia TUTAJ SUPER Pi 16M 1. NAJLEPSZE OSIAGNIECIE PROCEK/PAMIECI - 339x8=2712MHz DDR678 7-3-4-2.5-1T CPU-Z Verified #5642 2. NAJWYZSZY ZEGAR NA PAMIECIACH 345x7=2415MHz DDR690 7-3-4-2.5-1T CPU-Z Verified #5666 SUPER Pi 32M 3. NAJLEPSZE OSIAGNIECIE PROCEK/PAMIECI 335x8=2680MHz DDR670 7-3-4-2.5-1T CPU-Z Verified #5503 Narka, Michal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 O żesz w morde :blink: Ciekaw jestem czy 2x512 tez to potrafią.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 <szczena w podlodze> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 bachus_anonymous powodzenia, i tak zadziwiłeś już wielu na xtreme tak trzymaj :zonk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Niech zobaczy i odczuje co polak potrafi :twisted2: Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 3mamy kciuki! (szczęka w podłodze jako default ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Pinkne wyniczki ! Przy okazji dowiedziałem się że aby zająć pierwsze miejsce w naszym „wyścigu” w SuperPI trzeba mieć 3GHz na CPU (mowa o AMD ofkorz) i jakieś 335MHz przy sensownych tymingach na ramie…. O mamo poza moim zasięgiem przez duże „P” ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 E tam mardok ; ) Czekamy na nowe biosy do DFi , potem vcore 2v zapodasz i jedziesz w wyscigu :lol: Ale fakt faktem dziwna te spostrzezenia ze megaherze daja wieksza przepustownosc pamieci. Czyzby amd cos przeoczylo : > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Eee co ty do mnie mówisz ? Ja już mogę dać nawet 2,1v dla CPU tylko jestem ciekaw ile sec by pożył… a co do Sandry to przecież zawsze tam było im większe MHz for CPU tym większy wyniczek nic nowego żeś nie odkrył. Było to nie raz wałkowane w temacie o „max stable FSB by AXP”. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 o fakt ;d pomylilo mi sie z everestem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Bachus- czym chłodzisz?? Bo widzę że OPB ma ładniuśką kaskadę... w końcu im więcej MHz na procu tym lepiej się RAm skaluje... co do 2x512 to nawet nie ma co marzyć o takim wyniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Bachus- czym chłodzisz?? 1315171[/snapback] przeca napisał na xt że xp90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 To troche brakuje do kaskady :lol: Moze berkut cos zadziala z bachusem :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 zobaczyłem z rańca wlaśnie udało mi sie do końca pozbierać szczenę z podłogi SUPER wyniczek gratulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Polska górą :D:D:D A może ktoś w koncu wpadnie na pomysł; chłodzenia pamięci ciekłym azotem :D:D no chyba że już jestem taki zacofany i o tym niewiem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Polska górą :D:D:D A może ktoś w koncu wpadnie na pomysł; chłodzenia pamięci ciekłym azotem :D:D no chyba że już jestem taki zacofany i o tym niewiem :/ 1316135[/snapback] memki nie lubia temp <0'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ciekawe jak z nim Berkut się spiknie skoro Bachus jest "troche" daleko :D Ale gratualacje bracie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 BRAK MI SLOW NA WASZE DZIKIE WYBRYKI ! GRATULUJE POLISH MASTERZE ! POlska RzaDzi!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 A może ktoś w koncu wpadnie na pomysł; chłodzenia pamięci ciekłym azotem :D:D no chyba że już jestem taki zacofany i o tym niewiem :/ 1316135[/snapback] brak mi slow jesli chodzi o wiekszosc twoich postow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) brak mi slow jesli chodzi o wiekszosc twoich postow 1347819[/snapback] popieram cie scoon :-( bachus a moglbys jakies testy sandry walnac albo aidy ? chodzi mi o przepustowosc ramu :-) pzdr edit: dobra juz mam, nie doczytalem poprostu :-) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez sector Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...