majqel Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Czy jest możliwe, żeby jedne egzemplarze karty graficznej PixelView Fx 5700 Golden Limited 256MB miały możliwość monitoringu temperatury GPU z poziomu sterowników (jedna z zakładek) a inne nie. W mojej sytuacji przed oddaniem karty do serwisu miałem możliwość odczytu temperatury, jednak wrócił już do mnie inny egzemplaż tej karty i sterowniki nie pokazują zakładki odczytu temperatury. Reinstalka XP-ka i wachlowanie sterownikami, odkrywanie wszystkich zakładek nic nie dało. Co prawda ta karta ma specjalny ekranik na którym pokazuje temperaturę, ale chciałbym mieć też odczyt ze sterowników - jak było przed oddaniem karty na naprawę gwarancyjną. Czy to normalny przypadek, że jedne karty FX 5700 mają odczyt a inne nie? Czy mam ją znów oddać do serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mozliwe, ze bios ma nieuaktywniony czujnik? ale przeciez tam jest wyswietlacz led :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majqel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Tak, ta karta ma ekranik LCD, który pokazuje temperaturę GPU, jednak on jest bardzo niewygodny w użyciu. Dużo wygodniejsze są wykresy temperatur robione przez RivaTuner - ale teraz on mi teraz pokazuje tylko aktualną częstotliwość pracy karty. Jeżli jest możliwość odblokowania tego czujnika w biosie, jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...