orczyk5 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam Pisałem już na forum AMD ale nikt nie odpowiedział wiec zadam tutaj pytanie. Miałem płytę Gigabyte Nforce2 7N400 Pro2 tam było wszystko OK i pamięć chodziła bez problemu na FSB 200 (w końcu to infineon 512 MB PC3200). Zmieniłem płytę na Abita i przeinstalowałem Windowsa i przy ustawieniu na FSB 200 w PRIMiE sie wykrzacza. Podnosiłem napięcie (wcześniej nie podnosiłem i działało) zmieniłąem timingi (normalnie jade na standardowych) i [gluteus maximus] Prime się wywala. Jak ustawie test samego procka jest Ok. Jak ustawię test pamięci wywala się. Prime ten nowszy. Co to może być. Może Abit nie lubi mojej pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 A sprawdzałeś tą kość we wszystkich bankach ? Bo u mnie tez były takie jazdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Nie wiem czemu ale wydawało mi się oczywiste, że bank pierwszy jest najlepszy dla jednej kosci :). Ale zerknę jak wrócę do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 A sprawdzałeś tą kość we wszystkich bankach ? Bo u mnie tez były takie jazdy ;) 1314920[/snapback] A tak swoją drogą mamy dosyć podobne konfigurację tylko ja mam wyniki dużo gorsze :). Ale na razie mnie to wystarcza. A w którym slocie masz pamięć ?? Co najwięcej Ci podnioslo wydajność?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 U mnie najlepsze rezultaty sa na 1 slocie ( w nf7 ten najdalej procka ) , gdy kosc byla w 2 lub 3 mialem takie same objawy jak ty ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Zmieniałem sloty i nic nie pomogło. W prime otrzymuje następujący komunikat :FATAL ERROR: Resulting sum was -1.114521372356117e+017, expected: 7.58970798513219e+016 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Może ktoś wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ale co dziwne MemTesty pamięci przechodziły spokojnie a wywalało się na 3DMarku05 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...