Skocz do zawartości
inz

Wymiana Wentyla - 2 Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Modecom'a 350gtf i denerwuje mnie głośny wentyl. Chce go wymienić na cichszy-wolniejszy np. COŚ TAKIEGO lub jeszcze inny. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Czy wolny wentyl np. ten z linka da rade schłodzić zasilacz ?

2. Witrak z linka ma swoją regulacje obrotów, czy mam ją zostawic ? Czy "wyciąć" i regulacje zostawić zasilaczowi ?

Z góry dzięki za odpowiedz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Modecom'a 350gtf i denerwuje mnie głośny wentyl. Chce go wymienić na cichszy-wolniejszy np. 1314927[/snapback]

Daruj sobie Arctica - trafienie cichego to loteria. Mam wlasnie takiego w zasilaczu i drugiego pod karta graficzna - roznia sie znacznie. Pomysl lepiej nad papstem (calkiem ok) lub panaflo (nie mialem osobiscie stycznosci, ale juz niedlugo :twisted: ). Co do montazu to w AC musialbys wywalic termistor (zastapic zwarciem) i podlaczyc pod zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten zasilacz i jak wylutujesz z plytki kable od starego wentylatora to bedziesz tam mial idealne miejsce zeby przylutowaz złącze ( trzy pinowe do wentylatora taie jak jest np. na płycie głównej), kupisz takie zlacze bez problemu w sklepie elektronicznym za kilka groszy i niebeziesz musial obcinac wabli w nowym wentylatorze. A regulacje wyłącz ( wyciagnij kabel z wtyczki ) bo ten zasilacz ma wlasna regulacje obratow wentylatora.

Edytowane przez KiloBajt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi