MATZ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No wiec tak,mam plextorka 40 plytki 40 i jak np.kopiuje plytke clonem to mam predkosc max 18x. Czego to moze byc wina? Moze żle podłaczylem (secondary master sam na tasmie). Pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ten nagrywarki (wszystkie nowsze) maja specjalne oprogramowanie ze jezeli nie najlepszej jakosci jest plyta to zwalniaja prace. Napisz lepiej w jakim czasie ci nagrywa a nie bedziesz sie sugerowac jakims glupim odczytem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ten nagrywarki (wszystkie nowsze) maja specjalne oprogramowanie ze jezeli nie najlepszej jakosci jest plyta to zwalniaja prace. Napisz lepiej w jakim czasie ci nagrywa a nie bedziesz sie sugerowac jakims glupim odczytem. Nagrywa ok 4-5 minut. To stanowczo za duzo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No troche dlugo Ci nagrywa. Zobacz w innym programie czy Ci tak samo nagrywa i zobacz czy w clone masz ustawiana dobra predkosc. Jezeli wszystko jest ok to musisz szukac przyczyny gdzies indziej. Jezeli nagrywasz z 40x szybkoscia to nagrywarka potrzebuje az 6MB/s wiec cos moze nie wydalac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No troche dlugo Ci nagrywa. Zobacz w innym programie czy Ci tak samo nagrywa i zobacz czy w clone masz ustawiana dobra predkosc. Jezeli wszystko jest ok to musisz szukac przyczyny gdzies indziej. Jezeli nagrywasz z 40x szybkoscia to nagrywarka potrzebuje az 6MB/s wiec cos moze nie wydalac. Niech kupi pozadne plytki, to one wala zapis ostatnio palilem na Dysan Black , 14, 23 min 8O (nagrywane x24) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No troche dlugo Ci nagrywa. Zobacz w innym programie czy Ci tak samo nagrywa i zobacz czy w clone masz ustawiana dobra predkosc. Jezeli wszystko jest ok to musisz szukac przyczyny gdzies indziej. Jezeli nagrywasz z 40x szybkoscia to nagrywarka potrzebuje az 6MB/s wiec cos moze nie wydalac. Niech kupi pozadne plytki, to one wala zapis ostatnio palilem na Dysan Black , 14, 23 min 8O (nagrywane x24) Ostatnio Dysan black palilem na poprzedniej nagrywarce 20x Ricoh (zresztą zajebistej) i mialem tak jak inne płytki koło 5 minut :) zaraz wypale bo mam jeszcze w zapasach 2 sztuki na Liteonie i zobacze jak poszło. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No i nagralem :) Smart burn pozwalał tylko na 12x :))) ale wylaczylem go i dalem 32x i poszło bez problemu w 2:34 550MB bo akurat taki film mialem do wypalenia 8) Wertyfikacja w 2 minuty bez problemow. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmmm sprawdzalem na Basfie pudelkowym i jest tak samo! W tabelce przy uruchamianiu kompa w tabelce pokazuje ze ma tryb przesylania pio4 to nie za malo? Jak to zmienic? P.s. Nagrywara ma w zworkach ustawienie DMA czy to jest to samo co w Windzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 znajdz plyte verbatima to jest pozadna firma poza tym ja mam plextorke 12x10A i zadnego problema od 2 lat z nia nei mam kiedys jednej plyty nei czytala ale po zmianei firmware'u spoko a probowales nagrywac PlexTools'em ?? powinien byc dolaczony do nagrywary jak nie to sobie z netu sciagnij ten program Ci wszystko powie ale tylko o plexie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 znajdz plyte verbatima to jest pozadna firma poza tym ja mam plextorke 12x10A i zadnego problema od 2 lat z nia nei mam kiedys jednej plyty nei czytala ale po zmianei firmware'u spoko a probowales nagrywac PlexTools'em ?? powinien byc dolaczony do nagrywary jak nie to sobie z netu sciagnij ten program Ci wszystko powie ale tylko o plexie I tu pojawia sie problem! Jak kopiuje plytke plextoolsem to bufor skacze od 0 do 100 %! I pokazuje do konca 7 minut! Jutro kupie verbatima i zobaczymy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ehh zrob tak: jeśli masz Xp zainstaluj 1. Via 4in1 pack 2. Aspi Driver (www.cdrinfo.pl) 3. Nagrywarka poinna byc na master (cd-rom na slave), na drugim kablu ide dysk na master. Dużo zależy od płytek Verbatim i TDK to najlepsze płytki. Acha zobacz np na nero z jaką prędkością Ci nagrywa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ehh zrob tak: jeśli masz Xp zainstaluj 1. Via 4in1 pack 2. Aspi Driver (www.cdrinfo.pl) 3. Nagrywarka poinna byc na master (cd-rom na slave), na drugim kablu ide dysk na master. Dużo zależy od płytek Verbatim i TDK to najlepsze płytki. Acha zobacz np na nero z jaką prędkością Ci nagrywa.. No co ty? Cdromu i Nagrywarki na jednej tasmie sie nie podpina,chyba? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ja mam podpiete cdrom i nagrywarka na jednej taśmie a dysk na oddzielnej. Nagrywarka na master cdrom na slave i wszystko chodzi jak burza :) ps: Nie podpina się nagrywarki do dysku.(na jednej tasmie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 co do skakania buforu na plextoolsie to trzeba miec szybkiego kompa i dysk ewentualnie nero im nowsze tym lepsze nastawiasz bufor 80 i nie ma prawa bufor sie jechac no chyba ze masz za malo ramu do tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmmm sprawdzalem na Basfie pudelkowym i jest tak samo! W tabelce przy uruchamianiu kompa w tabelce pokazuje ze ma tryb przesylania pio4 to nie za malo? Jak to zmienic? P.s. Nagrywara ma w zworkach ustawienie DMA czy to jest to samo co w Windzie? Jeśli nagrywarka ma zworkę do włączania/wyłączania DMA to koniecznie ustaw włączone! Później sprawdź w Windzie czy kanał kontrolera IDE do którego masz wpiętą nagrywarkę ma uaktywniony tryb DMA, jeśli nie to też ustaw ten tryb tryb transferu - nie dość że szybszy, to jeszcze mniej obciążający proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...