somebody Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam wszystkich. Zagadka z VPU RECOVER'em czyli opcją resetującą akcelerator bez konieczności restartowania całego komputera, do dzisiaj jest dla mnie nie do końca wyjaśniona. Wiadomo, ...jest ona dostępna praktycznie w każdym "panelu sterowania" ze sterami ATI. Działanie jej mechanizmu mówi samo za siebie ...akcelerator się resetuje bo nie odpowiedział na komendę od sterownika. Nawiązując do tematu, chciałbym się w końcu od kogoś dowiedzieć i w tym przypadku liczę na Was w kwestii wyjaśnienia mnie pewnych sytuacji związanymi z VPU RECOVER. Co może być przyczyną resetowania się akceleratora w trakcie grania? ...nawet kilkukrotnie z rzędu aż ostatecznie dostanie zwisa. Czy inne podzespoły komputera np. stopień fragmentacji dysku z partycją systemową i pochlastanym na kawałki plikiem stronnicowania może się również przyczyniać do takich zachowań? Bardzo Was proszę o jakiekolwiek rady, recenzje z własnego doświadczenia i wnioski z związku z takim zachowaniem się komputera (tzn. radeona). :sad: Wirusa nie mam; system skanowałem mówiąc w przenośni wszystkim czym się dało. Zmian w pierwotnych ustawieniach konfiguracyjnych też nie zauważyłem by takie występowały, dysk po defragmentacji. Lecz ni stąd ni zowąd nagle po trzech miesiącach mój VPU RECOVER upierdliwie o sobie przypomina poprzez ciągłe resety GPU. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 po pierwsze: podaj konfigurację kompa - wszystko, razem z zasilaczem, a przede wszytskim z kartą graficzną po wtóre: może jest już topic o twojej karcie graficznej po trzecie: zaglądałeś do faq? po czwarte odpowiedz: prawdopodobnie przegrzewa Ci się rdzeń grafy (np radiator nie przylega dobrze), lub ma ustawione zbyt wysokie taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somebody Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 P4 2,8GHz FSB 533, 2 x 256 DDR, G-proM 651, ati radeon 9000 64MB ...wsadziłem niedawno stery omegi i prawdopodobnie gdzieś włączyłem którąś z opcji fastwrites a następnie wróciłem na standardowe stery ATI. Kiedyś ją wywoływałem z start-uruchom-"polecenie"; nie pamiętacie jak to szło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somebody Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 wpisałem w uruchom: SMARTGART i wbrew pozorom bo w zakładkach miałem wyłączony ...tam był WŁĄCZONY; więc radeon ściemnił. Wyłączyłem i wszystko gra!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 co oznacza że moja diagnoza była chybiona musze to zapamiętać na przyszłość - z tym jeszcze nie miałem problemów ;) dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...