muciek Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 skoro tak to niebieski zalman pasywny i gra gitara :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grand[FSO] Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 za pozno... juz zamowilem blok na chipset... BUUUUU!!! no coz, ale teraz moje WC bedzie bardziej POWERFULL MASTAH ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) co wybrałeś i opisz coś dokładniej co poza ta obskórna nagrzewniczka masz/bedziesz miał ?? Edytowane 9 Marca 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grand[FSO] Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 poza ta obskurna nagrzewniczka, (ktora przerobie na piekna, czarna, bezbambusowa i z ladnie przypietymi, nieprzyklejonymi wentylami) bede mial atmana 305(nowka z gwarancja :] ), blok ZET na cpu, i CH2 na chipset. Weze kupie w jakims ogrodniczym, a rezerwuar zrobie z pojemnika na zywnosc :] Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Witam Błeeee ... Obleśnie zrobiona ... No i w końcu ktoś to nazwał. Piękna jak BlackIce to może nie jest, ale żeby obleśna? :? Wiem, że tu są straszni esteci i modderzy, ale bez przesady. Nie każdy musi mieć chłodnicę, czy inny element WC na wierzchu, pomalowany na czarno, szaro, fioletowo, czy różowo z płynem UV podświetlonym niebieskimi diodami :D Chłodniczka stała sobie spokojnie, nie wadząc nikomu, pod biurkiem, z dala od wścibskich oczu użytkowników pokoju. Masa rozmazanego silikonu (a może to klej), nóżki z bambusa przyklejone na szpachlę/żywicę/klej, wiatraki przyklejone (!) do nagrzewnicy ... Wiem że nie oto chodzi ale niemogłem się powstrzymać ... Nóżki są na poxilinę. To półprzezroczyste to klej na gorąco. Układ regulacji temperatury zadziałania widoczny tu: Zdjęcie obuduję małym czarnym pudełeczkiem. Wentylatory 80 umieściłem dlatego z jednej strony, zamiast "moddingowo" :lol: symetrycznie, ponieważ akurat było to po stronie wlotu ciepłej wody. Nóżki to naprawdę dobry pomysł, szczególnie jeśli chłodniczka stoi na podłodze, czyli tam gdzie jest najzimniej. Zapewniło to naturalną konwekcję zimnym powietrzem. Dzięki temu właściwie mogłem wiatraki usunąć. Co do temperatury z wentylami, to nie pamiętam już dokładnie, bo robiłem to rok temu w czasie testów tylko. Spadek temperatury na CPU po załączeniu wentylatorów był o ok. 9 stopni, zanim się one nie wyłączyły po schłodzeniu wody. Poza tym wentyle 120 są zbyt drogie, jak na użycie 2 sztuk tym bardziej, że 80 wystarczyły w zupełności. Wiem że nie oto chodzi ale niemogłem się powstrzymać ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 oczywiscie ze 2 wentyle 80x80 daja sobie rade na tej nagrzewnicy nawet bez szrota temp spada drastycznie JA wymienilem na dwa 120x120 ze szrotem zeby bylo ciszej i z wiekszym powerem bo u mnie jest co chlodzic a nozki musza byc bo inaczej mimo wiatrakow nie byloby przeplywu (chyba ze bedzie stala na boku jak u mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grand[FSO] Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 OK. Jak juz wszystko dostane, i poskladam to napisze jak sie miewaja u mnie temperatury i ogolnie czy byly jakies problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...