krzysiek24 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Wiec ze dwa dni temu zamontowałem sobie na grafike (asus 5950 ultra) nowe chłodznie Zalman VGA VF700-Cu. Wszystko było by pięknie ale na następny dzień patrze a tu moja karta ma 128 mb pamięci a powinna miec 256. Moge tylko powiedziec ze te zalmanowskie radiatorki na pamięc nie sa najlepsze. Moje odczucia co do karty to albo sie przepaliły te 128 albo cos pokąbinowałem w riva tunerze (chodz jest to mało prawdopodobne). Moje pytanie jest czy jest możliwosc przepalenia kości albo czy można coś pokąbinowac w wymienionym wyzej programie?. I jeszcze jedno, czym sie zmywa najlepiej paste termoprzewodząca, bo może troche gdzies koło pamięci sie zabrudziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 wiec po koleji : :) 1 racej watpie bys w riva tunerze zagubil 128 mega, choc napewno kto zdolny to da rade, zalmana nie mialem ale ludzie chwala :wink: , jak sie na grafie zjara kondensator albo rezystor to juz grafa lezy, choc pewnie sa wyjatki, wiec przy spaleniu pamieci jest trup, innymi slowy wsadz ja do innego kompa lub rob format, jak nie odnajdzie tych pamieci to mzoe wyrolowali Cie w sklepie? :blink: 2 spalenie pamieci jak wszystkiego innego jest oczywiscie mozliwe, jednak uno ze karta cala by padla, due ze pomijajac wade fabryczna oraz przepiecie to spalenie takich kosci musialo by byc poprzedzowne dluzszym uzytkowaniem na osttro przekroczonych taktowaniach 3 zetrzyj szmatka :) ale pasta termo nie udrze nagle 128 mb ramu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek24 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 No to juz nie wiem, ale na 99% widziałem kiedys że było to 256. Co do formata to juz jestem po ale nic to nie dało. Czyli jako tako nic sie nie da zrobić z takim cudem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 dziwna sprawa, zajrzyj do biosa mzoe tam cos jest nie tak, ewentualnie zrob screeny z rivy moze cos nie tak z programem :blink: lepsi ode mnei jutro zajrza mzoe na forum to ktos cos pewnie wykmini, mzoe tez zrob 3d marka 2003 porownasz wyniki z innymi 5950 to bedzie widac czy spoko czy kuleje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 taki sam przypadek mialem na gf 2 mx na poczatku mialem 64 mega, a po pewnym czasie zauwazylem ze podawane jest 32. a z karta nic nie kombinowalem. tak wiec mozliwe jest to ze zgubila sie polowa pamieci. ale mialem wtedy na te karte gwarancje i zostala uznana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...