muciek Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 z tym rezem razem to cudo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a ja sobie wydlubalem takie cos: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 wyglada super zastanawiam sie tylko jak z oporami przeplywu. bo w sumie tan wiatraczek jest dla powietrza a nie wody :wink: jak wypolerowales plexe? termicznie? bo wyglada b.ladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 o szyyyt.. ja w pierwszejc hwili myslałem że tojakiś render :o daj więcej fotek + howto :D jak dla mnie zmiażdzyłeś mcs i tt ;) rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 @arthx :arrow: na tym zdjeciu, ktore pokazales mozna przyczepic sie chyba tylko do jednej rzeczy....... szczelin miedzy panelami podlogowymi :-) Swietna robota - tez przylaczam sie do prosby o dalsze zdjecia :!: Czy to ma jakas elektronike do mierzenia obrotow/??? czy tylko pokazuje czy przeplyw jest/brak :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 8-O Świetna robota!! 8-O Równierz przyłączam się do prośby o jakieś testy oporów przepływu i workloga / how to. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 arthx - fotka już jest stara tak, jak ja długo jestem na Tweaku :] - zapodaj coś nowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ja tego wskaznika robilem jakis rok temu konstrukcja jest dosc prosta. 3 kwadraty o boku 70mm z grubej na 15mm plexy. w zewnetrznych nagwintowane otwory pod zlaczki, w srodkowym okragly otwor o srednicy wiatraczka. wiatraczek wyjety z zepsutego wentyla - sam wiatraczek (wyjalem wszystkie wnetrznosci) , przyklejony do tylnego kwadratu. elektroniki nie zrobilem zadnej jeszcze - moze jak cos dostane (np z MCS jak powstanie, albo inna konstrukcje opartej na fotodiodzie - lopatki wiatraczka moga przyslaniac taka fotodiode i juz). uszczelnienie na oring w rowku. wszystkoskrecone 4rema dlugimi srubkami. polerowane oczywiscie recznie - papier wodny na lustrze (ostatni chyba byl 1000 albo 1200) i polerowane - flanelka + pasta do polerowania lakierow. pozdr arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 arthx - fotka już jest stara tak, jak ja długo jestem na Tweaku :] - zapodaj coś nowego :P tak, stara, ale dalej ladna :) i wiatrak sie jeszcze kreci :) a niektorzy jeszcze nie widzieli... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 przyklejony tzn? ;) moglbys jakies foto z drugiej strony wrzucic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ta plaska "podstawa" wiatraka, po obcieciu calej obudowy wiatraka, w ktorej jest lozysko slizgowe, jest przyklejona do tylnej plexy (foty niestety brak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a no to już rozumiem. trzeba będzie spróbować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 najlepij wykożystać taki sprzęt co nazywa się wodomież dostępny w sklepie hydraulicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 najlepij wykożystać taki sprzęt co nazywa się wodomież dostępny w sklepie hydraulicznym. 1337612[/snapback] "najlepiej" pod jakim wzgledem :?: :blink: ortografia to w jezyku polskim wazna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 jak sie ma pompe od CO to i wodomierz nie straszny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Wodomierz to chyba tylko ze wzgledu na koszty - zdaje sie ze cos kolo 50 zł na zimną wode), a dalej to juz same minusy... Jaki to musi stawiac opór :? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Tutaj MCS obiecuje taki wskaznik z podpieciem pod kontrole obrotow, ale w ofercie go nie widac, mam nadzieje, ze w koncu jak sie pojawi i ze cena nie bedzie jakas chora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ja tego wskaznika robilem jakis rok temu konstrukcja jest dosc prosta. 3 kwadraty o boku 70mm z grubej na 15mm plexy. w zewnetrznych nagwintowane otwory pod zlaczki, w srodkowym okragly otwor o srednicy wiatraczka. wiatraczek wyjety z zepsutego wentyla - sam wiatraczek (wyjalem wszystkie wnetrznosci) , przyklejony do tylnego kwadratu. elektroniki nie zrobilem zadnej jeszcze - moze jak cos dostane (np z MCS jak powstanie, albo inna konstrukcje opartej na fotodiodzie - lopatki wiatraczka moga przyslaniac taka fotodiode i juz). uszczelnienie na oring w rowku. wszystkoskrecone 4rema dlugimi srubkami. polerowane oczywiscie recznie - papier wodny na lustrze (ostatni chyba byl 1000 albo 1200) i polerowane - flanelka + pasta do polerowania lakierow. pozdr arthx 1336800[/snapback] no kurde naprawde respekta jezeli moge to pare pytan laika zadam.... czym wycioles otwor w tym srodkowym kwardacie jak zrobiles rowek pod uszczelke jak zamocowales smiglo wiatraka z gory dzieki za odp pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Wskaźnik przepływu od Mate'a już w ofercie: http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=769#kom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 kiedys juz wczesniej mieli w ofercie... ale 4x razy drożej... moze sie skusze kiedyś, bo w tej cenie to zupełnie co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 kiedys juz wczesniej mieli w ofercie... ale 4x razy drożej... moze sie skusze kiedyś, bo w tej cenie to zupełnie co innego. 1484712[/snapback] Podobna ma być wersja z wbudowaną elektroniką pokazująca prędkość obrotową/przepływ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...