kawicki Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Hej! Mam ogromny problem, mianowicie: Mam internet droga radiowa, w komputeraze znajduje się karta sieciowa do której dochodzi sygnał i tak oto mam internet z zewnetrznym adresem IP, moj komputer jest serwerem,ale juz mi sie to odwidzialo,bo nawet z dyskiem nie moge nigdzie isc,bo cała rodizna mi marudzi,że nie mają internetu i Gadua gadu :mur:. Postanowilem,ze zrobie serwer i postawie go na strychu, a wiec potrzebuje router, do routera musze przypisac adres mac z karty sieciowej do ktorej w pierwszej fazie dochodzil internet, tak aby do niego dochodzil sygnal(router musi posiadac modem). Od routera ma isc kabel na dwa komputerery + sygnal na sieciowke bezprzewodowa do trzeciego komputera, co gorsza ta sieciowka ma docelowo taki sam adres Mac jaki bedzie mial ten router,wiec musze go jakos zmienic. Co mam dokładnie zrobić? Jaki mam router kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Z tego co widze, to router w ogole nie jest potrzebny, tylko zwykly AP z antena + z mozliwoscia klonowania adresu MAC. Wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...