luki_pc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) 07Zaczęło się kilka lat temu ...... Blue kompem z siatką tuningowa Stary MOD a teraz po wymianie sprzetu i obudowy przyszedl czas na nastepny modzik . Najpierw wymiana Chlodzenia na NB . Dodatkowe wentylatory. Wycięte otwory wentylacyjne. Panel do sterowania wentylatorami. Niebieskie podswietlanie. Otwor wentylacyjny dostarczajacy powietrze z zewnatrz do radiatora procesora. Projekt jest dopiero na wykonczeniu. Zostalo duzo poprawek. Mozliwe ze nastepna bedzie pomalowanie. kilka fotek : 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Edytowane 8 Marca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 mi sie wydaje czy tam jako airduct robi bass-reflex? =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) dobrze ci sie wydaje :) to jest 8 cm BASS-REFLEX tylko nietrafilem w ten wentyl od procka dokladnie ale i tak sprawuje sie swietnie. po wszystkich zabiegach temp. procka spadla z 47 C na 40 C . przy cichej pracy. Edytowane 8 Marca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 mod całkiem całkiem tylko bardziej porzadek w kablach zrób. pytanie mam ile koszuje pleksi? bo sie szykuje do moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) ja dalem 15 zl za 3mm plekse 35x35cm. odpowiednio grubsza to drozsza. kable wymieniam na okragle . szukam jeszcze czegos na owiniecie kabli od zasilki . Edytowane 8 Marca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No modzik całkiem całkiem . Ja mam tez pytanie gdzie kupiłes ta taka rurke (a moze z czego zrobiłes ) co maskuje wyceity okrąg w plexi i podchodzi pod wiatrak z procka ? Pozrdawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.I.L.F. Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ładnie wyciete dziurki z tylu ... [chyba nie otwieraczem do konserw???] :blink: Bass-reflex dobry pomysl ... ladnie wyglada. :) mnie by denerwowala ta niebieska dioda z przodu ale jak kto lubi ... :? dobre wykonanie .. pozadny kolor a jak z glosnoscia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) otwory wentylacyjne do szlifowania. podswietlanie wylaczane przelacznikiem. wentylator na procesorze i na boku sterowane z poziomu windowsa - Speedfan. wentyl przedni i tylni sterowane przelacznikami. 7V/0V/12V po ustawienu 7V praktycznie nieslyszalne. po ustawieniu cichej pracy szaleje tylko wentyl w zasilce a temp proc 40-46 C niebiska dioda z przodu niejest widoczna na codzien ani wieczorem. niewidac tego ale to sa dwie diody wewnatrz skierowane naprzeciw siebie . cos co wyglada jak chrom :) ciekawie wyglada z podswietleniem. planuje pomalowac obudowe na granatowy kolorek. najciekawsze jest chlodzenie grafiki :) radiator wymieniony na troszku wiekszy przykejany na tasme. dlatego sa tam gumki zeby trzymac go, bo juz raz uadlo mu sie oderwac i grafika przez chwile chodzila bez chlodzenia a nizej jest Audigy 2 ZS, wiec troszku strachu bylo. Edytowane 8 Marca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no i transfer przekroczony.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja dalem 15 zl za 3mm plekse 35x35cm. odpowiednio grubsza to drozsza. kable wymieniam na okragle . szukam jeszcze czegos na owiniecie kabli od zasilki . 1316528[/snapback] w jakim sklepie mozna kupic plekse bo szukam i sie pytam i nigdzie nie moge znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja kupilem u szklarza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 O plekse mozna pytac w sklepach z artykulami reklamowymi, roznymi foliami itd. W Wawie na Lodygowej facet w sklepie jw. za plekse 300x300x3 mm zazyczyl sobie 9zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 w jakim sklepie mozna kupic plekse bo szukam i sie pytam i nigdzie nie moge znaleźć 1316967[/snapback] W Szczecinie w Castoramie plexi 2.5mm 100x100 w cenie ok. 50zł. Mniejsze Też są, ale nie pamiętam cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Sposób mojego kumpla :) Jak nie mozecie znaleść nigdzie plexy to jest jeszcze jeden sposób aby ja wykombinowac................................. Tak wiec zalezy od rozmiarów jakie chcecie nie wiem czy słyszeliście a pewnie tak o takim wynalazku jak ANTYRAMA mozna ja dostac w kazdym sklepie prawie :) w róznych wielkościach i przewaznie maja ta niby szybke z plexy :) a ceny sa porównywalne do kupna samej plexy o takich rozmiarach jak ta antyrama :) No i problem w tym ze jest tam tylko plexa grubosci 3 mm :) POZDRO Edytowane 8 Marca 2005 przez Rycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ... Tak wiec zalezy od rozmiarów jakie chcecie nie wiem czy słyszeliście a pewnie tak o takim wynalazku jak ANTYRAMA mozna ja dostac w kazdym sklepie prawie ... 1317556[/snapback] Mozesz przybliżyc mi ten termin "Antyrama"? Co to jest? Pierwsze słysze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Modzik super, tylko mam pytanie. Czym wyciąłeś dzire na airduct i wentyl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 to takie cos w co wsadzasz obrazek.. i nie ma ramki :] jakbys z obrazka zabrał ramke ;] btw.. jezeli to nazywamy modem.. to gdzie zmierza polski modding? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Otworki najlepiej wycina sie specjalna nakładka na wiertarke . rowno 8cm a pozniej ladnie dotrzec papierem. mozna tez meczyc sie malutka wiertarka modelarska z pilka i pozniej szlifowac i szlifowac i.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Sposób mojego kumpla :) Jak nie mozecie znaleść nigdzie plexy to jest jeszcze jeden sposób aby ja wykombinowac................................. Tak wiec zalezy od rozmiarów jakie chcecie nie wiem czy słyszeliście a pewnie tak o takim wynalazku jak ANTYRAMA mozna ja dostac w kazdym sklepie prawie :) w róznych wielkościach i przewaznie maja ta niby szybke z plexy :) a ceny sa porównywalne do kupna samej plexy o takich rozmiarach jak ta antyrama :) No i problem w tym ze jest tam tylko plexa grubosci 3 mm :) A to interesujące. Nie zliczę ile przez moje ręce przeszło antyram z przeróżnych źródeł i o wszelakich wymiarach (od jakichś małych na fotki aż po 100x70cm) i jakoś we wszystkich było szkło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Dzięki luki pc za podsuniecie pomysłu wykonania airduct'a z wlotu bass reflex. Kupiłem już dzisiaj wlot za całe 3.20zł a jutro będe wycinał dzirę w plexie. Czy mogę wyciąć dziurę w plexie rozgrzanym nożem?? Edytowane 14 Marca 2005 przez Lexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Gdzie szukać rury od bass refleksu? W jakich sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 W sklepach elektronicznym z głośnikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Aby dostać rurę od bassreflexu w Warszawie trzeba się wybrać na bazar na Wolumenie. W części bliżej Huty mili Państwo mają stoisko z częściami do nagłośnienia w tym i owe rury. Różne rozmiary i długości w cenie od 5 do 6 zł. powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Nio i kolejny etap modziku. Zmienilem 2 wentyle na niebieskie Arctic-cooling Fan Pro2L. Dalo to kilka dB nizej i juz praktycznie jest nieslyszalny z kilku metrow. Foto1 Foto2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) popraw mocowanie czujki podczerwieni ;) edit wez zepnij przynajmniej opaska zaciskowa albo sklej tasma bezbarwna te kabelki oc diod i przyciskow w obudowie Edytowane 22 Marca 2005 przez fipa15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 szukam wlasnie niebieskiej izolacji na przewody :) podczerwien pojdzie na przedni panel obok panelu z dadtkowymi zlaczami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 całekiem fajna czarna obudowa. dodaj jeszcze pare wiatraczków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 dodaj jeszcze pare wiatraczków :) 1344589[/snapback] po co ?? chodzenie juz jest dobre. wystarczy ich . moze macie jaks pomysl na front ??? cos musze z nim zrobic <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ja mam pytanko co do wentyli arctica, :oops: bo się zastanawiam nad ich kupnem ??? Czy one są niebieskie czy morskie (kiepskie foto) ??? Co jest pod tą obrzydliwą naklejką arctica ??? Czy możną ją usunąć bez strat estetycznych ??? I może zapodaj fotę testu tego wentyla tzn.: chodzi mi tu o włączenie go w ciemności na dywanie lub biurku, zdjęcie z góry i boku (zasięg) przy użyciu jakieś uniwersalnej skali np. 10 złotych... B) Byłbym bardzo wdzięczny za takowe foty... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) ten niebieski na fotkach jest taki wyblakly. w rzeczywistosci jest to niebieski bardzo zywy kolor. mam tez niebiskie diody w obudowie i jezeli wiesz jaki one maja kolor to jest to ten sam odcien. naklejke mozna zerwac i jest tam matowy plastik. 2 wentyle swieca jak jedna dorba katoda, niepotrzeba innego podswietlenia praktycznie. postram sie o dobre fotki jutro wieczorkiem. kupilem je Tutaj to zdjecie oddaje bardzo realistycznie kolor wentyli. Na radiator na procku trafil Arctic Cooling - ARCTIC FAN 3, a do zasilacza Zalman ZM-F1 i nastala juz moja upragniona cisza. wentyle w obudowie wieja ok 2000obr max . temperatury prz moim konfigu to Obudowa 23C, Proc 42C, HDD 18C Edytowane 23 Marca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...