Lupus Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Problem jest następujący: Dysk podczas kopiowania z parycji na partycje strasznie wolno i głosno działa. Transfer ma na poziomie ok 3-5MB/s Podczas kopiowania na/z inny dysk chodzi cicho i szybko. Nie ma badów, i nie jest to kwestja sterowników bo sprawdzałem w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Sprawdz czy masz na nim włączone Ultra DMA oraz czy dysk jest podpiety pod 80 zylowa tasme IDE W BIOSIe oczywiscie wszystkie ustawienia od UDMA i PIo daj na AUTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Sprawdz czy masz na nim włączone Ultra DMA oraz czy dysk jest podpiety pod 80 zylowa tasme IDE W BIOSIe oczywiscie wszystkie ustawienia od UDMA i PIo daj na AUTO 1316875[/snapback] DMA działa, tasma jest 80tka i dysk jest na niej samotnie. Równoczesnie zaznaczam ze tasma nie jest wpieta odwrotnie, Molex jest wpięty i mam prąd w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Moze przydala by sie mu defragmentacja? Podeslij najlepiej tez screena z jakiegos programu mierzacego wydajnosc dysku np. HDtach lub cos w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Moze przydala by sie mu defragmentacja? Podeslij najlepiej tez screena z jakiegos programu mierzacego wydajnosc dysku np. HDtach lub cos w tym stylu 1317359[/snapback] Dysk jest oczywiście zdefragmentowany. Nawet kilka razi i róznymi programamy. Nic to nie daje. Benchmarki pokazują ładny transfer, lecz problem pojawia sie podczas kopiowania z partycji na partycje, a tego benchmarki nie sprawdzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 A napisz jeszcze w jakim systemie plików sa te partycje stworzone? Programem total copy bodajze mozesz sprawdzic aktualny transfer podczas kopiowania plików z partycji na partycje i nie tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 A napisz jeszcze w jakim systemie plików sa te partycje stworzone? Programem total copy bodajze mozesz sprawdzic aktualny transfer podczas kopiowania plików z partycji na partycje i nie tylko. 1318148[/snapback] FAT32. Transfery sprawdzałem i je podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Przy kopiowaniu jakiego rodzaju plików jest tak wolno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Na koniec sproboj jeszcze zrobic tak: Odinstaluj wszystkie kontrolery IDE w menadrzeze urzadzen i daj je zainstalowac ponownie windowsowi. Czasami ta operacja ratuje doopsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Na koniec sproboj jeszcze zrobic tak: Odinstaluj wszystkie kontrolery IDE w menadrzeze urzadzen i daj je zainstalowac ponownie windowsowi. Czasami ta operacja ratuje doopsko 1319204[/snapback] Nie pomaga. Instalowałem juz z 5 roznych sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mi sie pomysly skonczyly i na twoim miejscu zalozym bym od nowa partycje ...Moze ktos jeszcze wpadnie na jakis pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Mi sie pomysly skonczyly i na twoim miejscu zalozym bym od nowa partycje ...Moze ktos jeszcze wpadnie na jakis pomysl 1320658[/snapback] Własnie dzisiaj bede to robił. nowe partycje będą wyglądać tak: 1. 5GB - ext3 2. 5GB - NTFS (C:) 3. 35GB - FAT32 (D:) 4. 33GB - FAT32 (E:) Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...