freshman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jak moge sprawdzic czy ktos wlamal mi sie do kompa i obciaza siec lub zassyssa cos ode mnie...bo czasami mam takie dziwne wrazenie...pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Sprawdz logi firewalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 tzn co dokladnie mam w nich czytac, i druga sprawa firewalle firewallami ale skad wiadomo ze ktos sie wlamal przeciez mozna obejsc firewalla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja sprawdzilbym ruch na laczu :) np netstatem tam wszystko ladnie i pieknie widac co i jak pzdr marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 A czy ruch na interfejsie świadczy o włamaniu? Co do logów to zależy od firewalla - zwykle logi windowsowe mają to do siebie że komunikują wszelakie próby nadużyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 a nie swiadzczy ? wg mnie mozna sie duzo dowiedziec dzieki analizie ruchu na interfejsie (o ile wiemy czego szukac np. podejzane polaczenia ) :) pzdr marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 A to ciekawe. Czyli jak masz sesję www albo p2p odpalone to znaczy, że masz włamanie. Gratuluję wnioskowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) czy my udzielamy pomocy czy sie klocimy ? ;) ja sprawdzajac ruch na interfejsie zazwyczaj staram sie aby nie bylo zadnych polaczen/sesji typu p2p, www, komunikatory i inne :) jak sam zauwazyles sesje te tylko utrudniaja jakakolwiek analize. co do logow z firewalla masz calkowita racje. ja poprostu podalem jako przyklad podstawowe, bardzo pomocne narzedzia windowsowe :) pzdr marcin Edytowane 9 Marca 2005 przez asatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...