nuta Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam! Co wskazuje ta temperatura, którą można ustawić w BIOS'e Awarda dla płyty ABIT IS7? Czy, np "PWM Shutdown Temperature" ustawić na taką samą wartość jak "CPU Shutdown Temperature" a "PWM Warning Temperature" podobnie jak "CPU Warning Temperature"? Jeżeli ktoś ma podobną płytę, na jakie wartości ma je ustawione? Z góry serdeczne dzięki za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adabu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 W moim Abit to PWM wskazywało temp zasilania procesora. Ale moze sie myle :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuta Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Nie bardzo rozumiem, przecież temperaturę podaje się w stopniach np Ccelcjusza, a napięcie w voltach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ja tam zawsze myslalem ze to temperatura socketu... cpu to samego rdzenia czy czegos tam a PWm to socket...albo temperatura powietrza ktore dostje sie do zasilki....skomplikiowane to w cholere :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 PWM to poprostu temp mosfetów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuta Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 A ja na polskiej stronie ABIT'a doczytałem sie wreszcie, że "PWM Temperature" to Temperatura obwodu zasilania (I tak nie do końca wiem o co chodzi :blink: ). Swoją drogą może ktoś wie na jakie wartości najlepiej ustawić "PWM Shutdown Temperature" i "PWM Warnning Temperature". Bo aktualizacji BIOS'u (ver. 11/23/2004) w mojej IS7 ta Shutdown usatwiona była na "Disabled" a Warnning default'owo na 95°C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Grrrrrrr....... to temp mosfetów czyli czipów odpowiedzialnych właśnie za zasilanie na mobo i poco zakładasz dwa tematy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuta Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Sorry! Następnym razem się poprawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...