ricky44 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Zastanawiam się nad firmowanym przez nVidię systemem SLi. Jaka waszym zdaniem będzie jego przyszłość? SLi ma zalety: ogromne zwiększenie wydajności (do 80%) Ale ma też wady: wysoka cena, dwukrotnie zwiększony pobór mocy, problemy z odprowadzaniem nadmiaru ciepła. Lada dzień kupuje płytę główną, ale mam wątpliwości. Czy wybrać Asus-a A8N-SLI czy Abit-a AN8 Fatal1ty? Podstawową różnicą jest właśnie obsługa trybu SLi. Doradźcie też która z wymienionych płyt jest waszym zdaniem lepsza. I jeszcze jedno. W przypadku wyboru Abita odpadają pamieci TwinMos. Czy GoodRAM-y na kościach Infineona są 'good'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Sam swojego czasu mialem platworme SLI (2xV2 12mb - pogrom). :] Mysle ze w dzisiejszych czasach ta ofertra skierowana jest dla ludzi potrzebujacych naprawde duzej wydajnosci, mysle ze do zastosowan domowych typu najnowsze gry nie ma sensu sie w to pakowac, gdyz pojedyncze karty maja i tak znakomita wydajnosc. Dziekuje za uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 wedlug mnie SLI nie ma sensu kosztuje kupe kasy. Lepiej zainstwestować w jednego Gf 6800ULTRA albo poczekać na najnowsze dziecko ati r520 (ponoć ma być szybszy od 2xgf6800ULTRA :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ej a GV-3D1, czy w to się opłaca inwestować? Mi się wydaje że tak bo netto cena jest 1700 zł to chyba nie drogo, dodatkowo ma sie jeszcze mobo. mobo+grafa=1700zł fajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...