Skocz do zawartości
Krzychu76

Jak Skutecznie Zalać Zalać Układ Z Pompką Inline?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ogólnie jak w tytule :) Pytam wprost bo po juz kilkugodzinnym wertowaniu archiwow nie moge znaleźć madrych :P wypowiedzi na ten temat a sam nie daje sobie z tym rady.... :(

Wiec bede wdzieczny i pewnie nie tylko ja, za podzielenie sie tych ktorzy uzywaja ukladow inline, jak poradzili sobie z zalaniem takiego ukladu a takze odpowietrzaniem.

pozdr

K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna uzyc drugiej pompki do napelnienia ukladu, rozlaczyc gdzies tymczasowo weze (na kolanku lub bloku) ale mnie w zasadzie wystarczylo przechylanie obudowy w roznych kierunkach. Potem kilkukrotne wlaczenie i wylaczenie pompki i reszta powietrza uciekla do rezerwuaru. Myslelem, ze bedzie gorzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

h eh u mnie wystarczy ze ten trujniczek co jest podniose do gory i wlaczam i wylaczam pompke dolewajac wody .. co prawda czasami musze pomoc w postaci scisnieciu wezazeby powietrze polecialo dalej ale nie zajmuje mi to wiecej niz 10 min .. ostatnio o 1:30 w nocy napelnialem uklad he h jak mialem wyciek .. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam składam, napełniam i odpowietrzam cały układ jeszcze przed włozeniem do komputera wiec mam łatwiej bo moge sobie wszystkim banglać tak żeby bombelki powietrza znalazły się w odpowietrzniku. Potem wszystko działa sobie przez dłuzszy czas na dywanie i sprawdzam czy nie ma wycieków. Jak nic nie cieknie dopiero wkładam wszystko do budy, jak dotąd nic nie zalałem więc chyba dobra metoda, niestety dla niecierpliwych się nienadaje :D A odpowietrzam zwyczajnie przez trójnik B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poszedłem "na łatwiznę" i mam rezerwuar. Wielkośc nieistotna, może byc poniżej 1L. Wlewasz wodę pod korek, włączasz - układ odpowietrza się w czasie poniżej 1 minuty. Czasem jakieś zabłąkane bąbelki utkną w nagrzewnicy, to przechylam kompa i po sprawie. Mogę go spokojnie postawic do góry nogami i będzie poprawnie pracował, tylko płytki mi wtedy wypadają z CDromu :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rout:

A w jaki sposob mozna wlanise dobrze odpowietrzyc pompke inline bez rezerwuaru? Bo mam trojniek i niestety ta metoda mi sie nie sprawdza. Co jakis czas slysze jak mi babelki powietrza przelatuja przez Atmana 305.

1317999[/snapback]

Dołączona grafika

ehh.. ja u siebie zrobilem to tak .. i wszystko dziala .. tylko czasami musze posciskac niektore weze zeby to powietrze polecialo dalej . .! ale i tak nie zajmuje mi to wiecej niz 10 min .. i ja nie slysze jak mi przelatuje powietrze czy cos w tym stylu . .aa to ze wlaczasz i wylaczasz pompke to jet bardzo dobre rozwiazanie bo wtedy to powietrze ktore przelecialo przez moj trojnik wraca sie i moge je spokojnie wylapac :) he he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi