siwyyy Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam. Nie jestem zainteresowany extremalnym podkręcaniem tylko, delikatnym podkręceniem procesora(kartę sobie przetaktowałem w właściwościach o ok10%)... I mam pytanie do czego(co znaczą, zmieniają) ustawienia w biosie -advenced chipset features -system performance: są tam; -optimal; to jest domyślnie i są to pewnie jak nazwa mówi optymalne ustawienia... -expert; to wiem że można wszystko poustawiać sobie ręcznie pozostają tam jeszcze turbo i agresiv, i tu pytanko czy zmiana na jedno z tych ustawień powoduje podkręcenie ustawień procka jeśli tak to jaki jest zakres tego podkręcenia... Jeśli nie to czy są jakieś programy proste w obsłudze powodujące podkręcanie tylko że interesuje mnie delikatne bez potrzeby wymiany chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 sys perf to timingi pamieci ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwo.pl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam. Nie jestem zainteresowany extremalnym podkręcaniem tylko, delikatnym podkręceniem procesora(kartę sobie przetaktowałem w właściwościach o ok10%)... I mam pytanie do czego(co znaczą, zmieniają) ustawienia w biosie -advenced chipset features -system performance: są tam; -optimal; to jest domyślnie i są to pewnie jak nazwa mówi optymalne ustawienia... -expert; to wiem że można wszystko poustawiać sobie ręcznie pozostają tam jeszcze turbo i agresiv, i tu pytanko czy zmiana na jedno z tych ustawień powoduje podkręcenie ustawień procka jeśli tak to jaki jest zakres tego podkręcenia... Jeśli nie to czy są jakieś programy proste w obsłudze powodujące podkręcanie tylko że interesuje mnie delikatne bez potrzeby wymiany chłodzenia. 1317312[/snapback] Ten turbo i agressiv powinno się odnosić tylko do RAM'u. Przynajmniej na mojej płytcie tak jest. Ona mi CPU nie kręci przez te ustawienia. Ale pomyśl nad zmianą chłodzenia, bo takie coś niewiele w wydajności da. Wiem, ze chcesz być bezpieczny, kiedyś tez tak myślałem...no i czytając te forum doszedłem do wniosku, że jeb** cnotę i trza dojeb** tej maszynie. Bo w końcu nie po to kupiłęm taki sprzęt, żeby się na niego tylko gapić. heh :] trzym się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...