Gość marcin2801 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 http://www.mvktech.net/content/view/1216/0/1/0/ zobaczcie czy jest dobra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 dla mnie wypas... fantastycznie wygląda front pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 fajny bajer ale dla mnie za mala ... tylko big tower :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ladna - ciekawe jak z miejscem w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 buda fajna ale cena pewnie juz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 bede mial moze w tym tygodniu bude, pytasz ciekawe jak z miejscem ? - jest link to artykulu o budzie (6stron zdjec) bude maja np. w barwkompie wiec cene mozna sobie sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin2801 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) cena w sklepie tweak z bocznym oknem to 321 zl a wiec taniutka :DDD i ja juz j kupilem na gieldzie i jest zawalista dolozylem jeszcze 3 neony 20 cm full wypas :DDD Edytowane 10 Marca 2005 przez marcin2801 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ta buda jest piekna, śliczna, wspaniała , super atrakcyjna czym ona się od tsunami różni oprócz wielkości bo widzę że panel przedni prawie identyko. Do tego ta cena mniej niż większość chiefteców a wygląd powala.super jak dla mnie jak kiedyś wyjdę z biedy to sobie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) ta buda jest piekna, śliczna, wspaniała , super atrakcyjna czym ona się od tsunami różni oprócz wielkości bo widzę że panel przedni prawie identyko. Do tego ta cena mniej niż większość chiefteców a wygląd powala.super jak dla mnie jak kiedyś wyjdę z biedy to sobie kupię. 1320522[/snapback] Po kolei. Wymiary ma takie same jak Tsunami. Jej podstawowa róznica to, to że jest wykonana z blachy stalowej a nie alu , a co za tym idzie jej panel przedni jest inny. Panel w tsunami jest z 3 mm alu profilowane i podświetlony led na niebiesko. Panel w tsunami jest z drapanego alu co daje mu niesamowity wygląd. Do tego soprano ma troche inną kieszeń na dyski i nie posiada blu wentyla na tyle ,tylko normalny. Panel usb/ audio jest taki sam i mocowanie śledzi od kart też. Najlepiej sprawdzić róznice na stronce Thermaltaka - tam masz dokładne fotki szczegółow tych obudów. Edytowane 12 Marca 2005 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ja dzis odrobilem zadanie domowe ;] i przyjrzalem sie dokladnie tej obudowie, dzieki czemu nie popelnilem bledu i zniechecilem sie do jej kupna wiec ... na dole nie mam miejsca dla katody, musiala by lezec na skos pod sankami na dyski z boku zeby wlozyc katode trzeba wykrecic wentyla na stale, wiec mozemy zapomniec o jakis super turbo przeplywach powietrza a u gory to wogole sie jej zamocowac nie da, chyba ze bez zasilki :D mocowanie dysku w sankach masakra - albo pozbywamy sie przedniego wentyla, albo dysk wystaje nad plyte i beda problemy z kablami ata napedy: jezeli mamy jakies male (krutkie) cd-romy/dvd+rw itp. to jeszcze jakos, ale majac kieszen dla dysku, mozemy zapomniec o zamocowaniu jej w tej obudowie - zaslania banki pamieci na plycie glownej :blink: ogolnie na koniec jeszcze bedzie problem z wiazkami kabli z zasilki ... ktos jeszcze chce ja kupic ? ;F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin2801 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ja j kupilem i jestem zadowolony :D zawalista jest ale masz racje ze troche problemow bylo ale wszystko jest O.K :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a gdzie i za ile kupiłeś Marcinie to cudo??? zakochałem się w tym kawałku blachy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin2801 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 na gieldzie komputerowej w Warszawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ładne cacuszko za cene chiefa jest coś z większą klasą :P i mniej plastikowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 to że katody nie wchodzą to większą część nieładnie powiem wali więc co to za minus dla mnie żaden a buda super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 320 taniutka ? zalezy dla kogo jak dla mnie to zart ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 320 taniutka ? zalezy dla kogo jak dla mnie to zart ;) 1324408[/snapback] No jak na thermaltake to taniutka , jest to poziom cenowy Chiefa , a buda zdecydowanie lepiej się prezentuje niż Chieftec i jest dokładniej wykonana. W chieftecu najbardziej mnie drazniło przyklejanie wszystkiego co można na silikon na ciepło , no i przedni panel troche tandetny niestety. A tutaj otrzymujemy świetną bude z perfekcyjnym wykonaniem za cene Chiefa , jak dla mnie to się nie ma co zastanawiać co lepsze - a jak ktoś ma następne 300 pln to Tsunami z alu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ja niewiem czemu słowo tamnia miałoby być żartem... Za 300zl dostajesz bude naprawde wysokiej klasy za cene chiefa... Nie każdego stać na taką budke ale do średniej klasy kompa pasuje jak ulał a dołożenie 150zl do zestawu np za 4-4,5k nie jest chyba problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Buda na bazie chiefteca o ile sie nie myle - wiec - jak dla mnie wypas ( i całkiem ładniutka jest ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 na dole nie mam miejsca dla katody, musiala by lezec na skos pod sankami na dyski z boku zeby wlozyc katode trzeba wykrecic wentyla na stale, wiec mozemy zapomniec o jakis super turbo przeplywach powietrza a u gory to wogole sie jej zamocowac nie da, chyba ze bez zasilki :D mocowanie dysku w sankach masakra - albo pozbywamy sie przedniego wentyla, albo dysk wystaje nad plyte i beda problemy z kablami ata napedy: jezeli mamy jakies male (krutkie) cd-romy/dvd+rw itp. to jeszcze jakos, ale majac kieszen dla dysku, mozemy zapomniec o zamocowaniu jej w tej obudowie - zaslania banki pamieci na plycie glownej :blink: ogolnie na koniec jeszcze bedzie problem z wiazkami kabli z zasilki ... ktos jeszcze chce ja kupic ? ;F 1320986[/snapback] Hmmm ja chcę mieć tę budę i katody, naprawdę nic nie wejdzie? Nie da się ich gdzieś po prostu na taśmie klejącej przykleić albo coś? Jak z krótszymi (10cm)? A co do dylematu "dysk czy wiatrak" to chyba przesadzasz: przecież Thermaltake to jednak nie idioci i nie projektowaliby obudowy tak żeby był dysk albo wiatrak... wiatrak zresztą jest po to żeby chłodził dysk, więc wydaje mi się to niespecjalnie wiarygodne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) jediknight napisalem to o dysku na podstawie np. tego zdjecia do tego maja jeszcze ten dysk na sata, a gdyby doszled tam kabel ata i w plyte drugi kabelek ? wiadomo ze katody da sie upchnac, ale tu chodzilo przedewszystkim o to, ze buda ma bardzo duze okno, a przesuwajac te katode bardziej na srodek u mnie np. bedzie walic po oczach przez okno z tylu nie masz szans 30cm wstawic, musisz wykrecac wentyla a z tego co +/- wyliczylem, bedzie brakowalo kilku cm, zeby katode upchnac na dole wzdluz tej "listwy" i bedzie trzeba ja na skos wlozyc pod sanki od dyskow - http://www.mvktech.net/images/reviews/soprano/new_bg_4.jpg a wlasnie gdzies znalazlem na necie zdjecie z kablami ;p http://www.icpnet.pl/~bobo/sopranek.jpg :lol: Edytowane 15 Marca 2005 przez bobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 jediknight napisalem to o dysku na podstawie np. tego zdjecia do tego maja jeszcze ten dysk na sata, a gdyby doszled tam kabel ata i w plyte drugi kabelek ? wiadomo ze katody da sie upchnac, ale tu chodzilo przedewszystkim o to, ze buda ma bardzo duze okno, a przesuwajac te katode bardziej na srodek u mnie np. bedzie walic po oczach przez okno z tylu nie masz szans 30cm wstawic, musisz wykrecac wentyla a z tego co +/- wyliczylem, bedzie brakowalo kilku cm, zeby katode upchnac na dole wzdluz tej "listwy" i bedzie trzeba ja na skos wlozyc pod sanki od dyskow - 1329130[/snapback] Diabli wiedzą jak w soprano , ale w tsunami odstęp od boku do stelaża dysków jest ok 2cm czyli niektóre katody spoko wejdą pod dolną krawędz. Są katody 1cm średnicy te się zmieszczą bez kłopotu. niech się ktoś wypowie kto ma soprano i zmierzy odstęp od ścianki do stelaża dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 w komplecie do tej z oknem sa 2x120 a 92 jest czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 jest na 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 tak sa wentyle, ale na oknie jest wygrawerowany napis ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 muszę mieć tą budę kurcze piękna jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 w komplecie do tej z oknem sa 2x120 a 92 jest czy nie? 1330621[/snapback] To zależy.Boczny masz zawsze.Natomiast te 120 nie. Wszystko zależy od sklepu i wersji budy. Jak szukałem Tsunami to najtaniej było w Brawkompie , ale jak zadzwoniłem do sklepu to nie miała wentyli 120 tylko boczny. Więc kupiłem w 4Max full. Dlatego przed zakupem przeczytajcie ( zainstalowane opcje) w opisie. A co należy do opcji luknijcie na stronce thermaltaka. można się naciąć - niska cena często jest bo brak zainstalowanych opcji. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Mam Tsunami Dream podobna do Soprano tak więc analiz jest całkiem trafna, ale nie jest tak źle :) na dole nie mam miejsca dla katody, musiala by lezec na skos pod sankami na dysk >>>Można spróbować przyczepić bezpośrednio do pamelu - co prawda z otwieraniem będzie kłopot ale w końcy kable od wietraka też się tam plączą z boku zeby wlozyc katode trzeba wykrecic wentyla na stale, wiec mozemy zapomniec o jakis super turbo przeplywach powietrza >>>Od tylnaje ścianki nie da się wcale przeszkadzają zatrzaski od panelu bocznego, od przodka katoda (revoltec UV 30 cm) wchopdzi. a u gory to wogole sie jej zamocowac nie da, chyba ze bez zasilki :D >>>Można zamontować pod listwą wzmacnijącą mocowanie dysku w sankach masakra - albo pozbywamy sie przedniego wentyla, albo dysk wystaje nad plyte i beda problemy z kablami ata >>> Tu nie jest tak źle o lie nie ma sie więcje niż dwóch dysków ATA, ale i tak polecam od razu przejście na SATA napedy: jezeli mamy jakies male (krutkie) cd-romy/dvd+rw itp. to jeszcze jakos, ale majac kieszen dla dysku, mozemy zapomniec o zamocowaniu jej w tej obudowie - >>>Na1 i 4 slot nie ma co podchodzić z długimi, ale w 2 i 3 wchodzi wszystko. ogolnie na koniec jeszcze bedzie problem z wiazkami kabli z zasilki ... >>>Trochę się namorgowaem nim wszystko ułożyłem, a i tak nie jestem do końca zadowoliony Poza tym obudowa jest bardzie fajna i przewiewna - ale niestety nie cicha. Jak ktoś chce kupić to od razu niech bierze jakiś panel sterujący pracą wentyli, a do podświetlenia krótkie katody, okrągłe i jak najbardziej elastyczna kable (nie muszą być długie) i lepiej nie zakładać obsadzienia wszystkich zatok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scztszaua Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 troche wieśniacka ta buda, ale to kwestia gustu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...