grzesiu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Zastanawiam się nad kupnem aparatu cyfrowego to typowo amatorskich zastosowań. Ostatnio wpadł mi w oko właśnie HP Photosmart R507. Osobiście boli mnie to w nim że ma akumulatorek litowo - jonowy a nie zwykłe baterie AA ale chciałbym poznać opinie ludzi użytkujących ten sprzęt. Jak to się sprawuje? Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 hm.. A ile kasy chcesz wydać na aparat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 No co jak co, ale cyfraka HP to ja bym nigdy nie kupił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 hm.. A ile kasy chcesz wydać na aparat? 1319494[/snapback] między 700-1000 max No co jak co, ale cyfraka HP to ja bym nigdy nie kupił :) 1319736[/snapback] Dobra, uzasadnij swoje stwierdzenie bo dużo mi to nie daje, konkrety Panowie, konkrety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 siemka czaje sie na tego cyfraka tez juz jakis czas poniewaz jest to bardzo dobra propozycja za niewielki kesz . jasny obiektyw ,duza matryca ,wytrzymala obudowa i nowoczesny diesign ,duzo opcji (manual) , ... takze akumulatorek jest bardzo fajna sprawa poniewaz nie trzeba juz wydawac kasy na ladowarke i akumulatorki (nie wiem dlaczego @grzesiu nie pasuje te udogodnienie :blink: ) aparat na prawde spoko jesli chodzi o parametry ale jakos nie ma testow po polsku oraz recenzji (bardzo malo) . podobno starsze modele hp byly dosc wadliwe i to mnie troche powstrzymuje ... ale moze poprawili stare bledy i aparat jest na prawde godny polecenia ? moim zdaniem jest to na prawde spoko cyfrowka a cena 599zl (allegro i widzialem w sklepie netowym) to na prawde bardzo malo za nowy ,dobry aparat !! kupujac go nie trzeba (przynajmniej na poczatku) kupowac karty pamieci poniewaz ma wbudowane az 32mb !!! ,nie trzeba kupowac aku i ladowarki bo ma wbudopwany ,ladowany przez usb (ceciach!e to aparaty z wyzszej polki cenowej !!!) . a wiadomo jest ze kupujac aparat trzeba liczyc jeszcze akcesoria dodatkowe bez ktorych nie da sie funkcjonowac . tutaj dostajemy cyfraka do ktorego tylko dokupic futeral a pozniej (jak sie odlozy kase) dokupic wieksza karte . prezentuje sie bardzo obiecujaco .. co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) TYLKO NIE HP!!! jakie HP ma doswiadczenie w apratach? zadne... Powiem tak: jezeli chcesz by twoj aparat wiecej czasu sprzedzil w serwisie niz w twoim domu kupuj. HP = AWARYJNOSC I nie obchodzi mnie ze jakis znajomy kogos ma HP i dziala, a moze dzialac - ma farta, ale nie wszyscy. Jak juz to kupowac Minolte, Canona, Olympusa, Kodaka, Fujifilm... Za 700-1000zl kupisz spokojnie jakiegos Canona, ktory bedzie o wiele, wiele lepszym wyborem. Moze jakis A75, A85? A510? do tego ladowarka, baterie i karta pamieci. Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) hmm ... ja w zalozeniu chcialem kupic tani aparat do max 600zl . kupic aparat za taka cene to nie sztuka poniewaz trzeba jeszcze dokupic aku + ladowarka + pozniej futeral i karte wieksza . wiec cena sporo wzrasta ! R507 jest bardzo nowoczesnym ,stylowym aparatem z na prawde przyzwoitimi parametrami i kupujac ten aparat wyjdajesz te 600zl ale juz na razie nic nie musisz kupowac . masz funkcjonujacy aparat ,na ktorym spokojnie mozna cykac foty . pozniej jak bedzie kasa dokupic futeral i wieksza karte i luz . wlasnie slyszalem ze Hp to "kupa" ale bardzo malo i to o starych modelach . czesto wyskakiwaly im errory lub nie chowaly sie obiektywy . ale nie wiesz nic o nowej serii .frimy maja to do siebie ze udoskonalaja swoje produkty i poprawiaja bledy ,ucza sie na nich . jakby tak nie robili to stracilyby renome i dawno upadly (przynajmniej mi sie tak zdaje) dlatego przydalaby sie opinia posiadacza tego modelu aby byc w 100% pewnym ze HP nie poprawila swoich bledow . :wink: Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dobra ja powiedzilem jak jest, na sile nie bede udawadniac. Jezeli juz zalozyles ze jest "bardzo nowoczesnym ,stylowym aparatem z na prawde przyzwoitimi parametrami" to kupuj. A mowilem do "grzesiu" bo on chcial wydac 700-1000zl Ale HP w ZADNYM wypadku nie jest dobrym wyborem. Hp niech dalej robi drukarki. Jak juz mowilem HP nie ma doswiadczenia, takiego jak firmy ktore od kilkudziesieciu lat produkuja swoje aparaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dobra ja powiedzilem jak jest, na sile nie bede udawadniac. Jezeli juz zalozyles ze jest "bardzo nowoczesnym ,stylowym aparatem z na prawde przyzwoitimi parametrami" to kupuj. A mowilem do "grzesiu" bo on chcial wydac 700-1000zl Ale HP w ZADNYM wypadku nie jest dobrym wyborem. Hp niech dalej robi drukarki. Jak juz mowilem HP nie ma doswiadczenia, takiego jak firmy ktore od kilkudziesieciu lat produkuja swoje aparaty. 1369882[/snapback] Faktycznie wszyscy podobnie twierdzą na temat aparatów HP, ze awaryjne itd. Muszę jednak przyznać że pierwsze wrażenie robi dobre bo się nim trochę bawiłem. Natomiast jak wziąłem na testy Minoltę Z10 to po wykonaniu 5 zdjęć zacięła się przysłona która zakrywa LCD, zaznaczam że aparat nowiutki wyjęty prosto z pudełka, normalnie lol. Poprostu trzeba mieć farta czasami. Problem aparatu się rozwiązał sam gdyż dostanę jakiegoś za friko od ciotki na urodziny, pozostaje czekać i oby nie jakiś hebel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Z10 pecha miales :) error znany z Z1 :) W Z1 problem zniknal gdy przyszla nowa partia aparatow z innej fabryki - z Korei, a z Chin wlasnie sie zacinaly... Z10 tez dobrym wyborem bedzie, zdjecia robi niezle, widzialem pare, tylko obudowa troche kiepska wedlug mnie. Z1 ma nietypowa ale juz jakos mi bardziej pasuje :) No to powodzenia na urodzinach :D Byle nie Medion, Photon, HP i inne wynalazki :) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Hmm ... no ten hp'ek na prawdę sprawia dobre wrażenie ale nie bede ryzykowac . Nie lubie jak ludzie oceniaja sprzet nie trzymajac go nawet w reku (no offence) <_< ale juz niewazne . Na pewno nie jestem jakims zwolennikiem Hp ale przeciez w Hp'kach sa obiektywy Pentaxa a obiektyw najwazniejsza rzecz w aparacie . Moze i latami tych cyfrowek nie produkuja ale i tak mysle ze nie jest to zly aparat . Mialem Hp 215 1,3Mp :blink: .Parametry shitowe na maxa ale foty cykał bardzo ładne . kupilem go z drugiej reki a mimo to trzymal sie skubany :D Tak czy siak wczoraj kupilem Nikona Coolpixa 2000 (2Mp ,3x optyczny) z futeralem ,torba ,4aku energizer 2100mAh ,ladowarka mikroprocesorowa (szybka) ,masa kart cf :lol: (32 ,2x16 i 2x8 chyba) za 400zl .(tego HP 215 niedawno sprzedalem za 320zl :blink: ) Myśle ze nie zrobilem zle .Zobaczymy jak sie bedzie skubaniec sprawowal (jeszcze Nikona nie mialem B) ) :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Wiesz, znajomy pracuje w MM na dziale foto i widzi co najczesciej wraca, a HP wlasnie bije rekordy. Sam zanim kupil cyfraka sledzilem temat z 5miesiecy by dobrze kupic, na kazdym forum, portalu, gdziekolwiek - HP maja opinie awaryjnych, a w ich cene mozna dostac czasem o wiele lepszy aparacik. Tak jak bylo z modelem 945, brak duzo opcji, a jakie numery odwalal ludzia, cykales fotke a tam full poziomych ciemnych paskow i pare innych numerow, ale juz nie pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 .. no moze i masz racje .. :D cena znowu spadla .. na allegro u "fotobasia" (BTW super allegrowicz) za nowy 499zl !! dla mnie masakra ! jakbym nie wzial nikona to bym zaryzykowal tego hp i tak :D przeciez jest gwarancja ... jakby za czesto sie sypal to bym go oddal wogole :D ale przyznajcie ,ze cena jest na prawde bardzo a :wink: trakcyjna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Bys oddal na gware bo np. by sie zepsul, a w zamian nie dostalbys nowego tylko "sprawny, wolny od wad" wiec uzywany model kogos innego tylko, ze po naprawie - super sprawa nie? mozesz dbac o aparat cackac sie z nim, polerowac, a tu nagle z naprawy dostajesz model jakiegos kolesia co mial to gdzies, wszedzie jakies ryski, starty lakier itp. itd. a HP ma ciebie gdzies bo aparat jest "sprawny, wolny od wad" i tyle. EDIT:Hehehe 507 :> Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicpek Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Już któreś forum z rzędu - "HP'ki są kiepskie i stare modele często się psuły. Nie kupujcie HP'ka". A w tytule tego postu wyraźnie jest napisane: "Prośba o opinie użytkowników HP R507". Czy są jacyś użytkownicy tego aparatu na tym forum? Na necie nie znalazłem niezadowolonych użytkowników tego aparatu - wszyscy, którzy go posiadali, pisali same dobre rzeczy o nim. A jeżeli chodzi o serwisy, to zadałem trochę trudu i popytałem o ilość zgłaszanych usterek. I okazuje się, że w tej chwili HP ma podobny odsetek reklamacji, co inne wiodące firmy, jak Olympus, Canon, Minolta, Nikon itp. W każdym razie ja się chyba zdecydowałem. Gdy zakupię, to wrzucę tutaj kilka swoich spostrzeżeń. Pozdrawiam Nicpek - Opole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Na necie nie znalazłem niezadowolonych użytkowników tego aparatu - wszyscy, którzy go posiadali, pisali same dobre rzeczy o nim. Pewnie ich pierwszy aparat i pewnie na dodatek pierwsza cyfrowka, tacy ludzie nie moga byc obiektywni. Nie maja porownania :) Dla nich to nie wyborazalne, ze takie cos robi pstryk i potem jest zdjecie na kompie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...