Hornblower Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 W tym tygodniu zamierzam kupic nowy sprzęt: 1. Intel PIV 3,00GHZ 800/1M Prescott BOX 2. 2x Kingston DDR 512Mb/400Mhz 3. Abit IS7 Mam kilka pytań odnośnie tego zestawu: - Czy polecacie ta płyte Abita czy jakaś inną (max 400zł) - nie potrzebuje w niej zadnych bajerów typu Lan1000, karta dzwiekowa, jeśli inna płyta to jaka ?? - W mojej obudowie jest zasilacz 300W Codgen ;/ czyli syf (dziala bez problemow od roku) i zastanawiam sie czy on wytrzyma po wymianie tych cześci.. dodatkowo w kompie jest: - SB Audigy - cd-rom - cd-rw - Radeon 9600pro (gigabyte) - Hdd Baracuda 60GB Czy potrzebuje nowego zasilacza ? Jaki polecacie ? Zastanawialem sie nad: - NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB Zasilacz chcialbym zmienic dopiero tak za miesiac bo mi moze braknac juz kasy na zasilacz ale jesli ten moj stary nie wytrzyma na 100% to bede musial jakis kupic... tylko jaki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) W tym tygodniu zamierzam kupic nowy sprzęt: 1. Intel PIV 3,00GHZ 800/1M Prescott BOX 2. 2x Kingston DDR 512Mb/400Mhz 3. Abit IS7 Mam kilka pytań odnośnie tego zestawu: - Czy polecacie ta płyte Abita czy jakaś inną (max 400zł) - nie potrzebuje w niej zadnych bajerów typu Lan1000, karta dzwiekowa, jeśli inna płyta to jaka ?? - W mojej obudowie jest zasilacz 300W Codgen ;/ czyli syf (dziala bez problemow od roku) i zastanawiam sie czy on wytrzyma po wymianie tych cześci.. dodatkowo w kompie jest: - SB Audigy - cd-rom - cd-rw - Radeon 9600pro (gigabyte) - Hdd Baracuda 60GB Czy potrzebuje nowego zasilacza ? Jaki polecacie ? Zastanawialem sie nad: - NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB Zasilacz chcialbym zmienic dopiero tak za miesiac bo mi moze braknac juz kasy na zasilacz ale jesli ten moj stary nie wytrzyma na 100% to bede musial jakis kupic... tylko jaki ?? 1317954[/snapback] W tej konfiguracji pojdzie z dymkiem. Niestety Prescotty mają strasznie duże zapotrzebowanie na energie. Płyte bym wziął: Gigabyte GA-8IPE1000Pro-G lub Abit AI7 Edytowane 8 Marca 2005 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja też doradze ci tak jak poprzednik.... jak chcesz się nacieszyć nową maszyną to wymien obowiązkowo zasilasz... ;) bo Codegen ( czy też inny shit) napewno nie wytrzyma takiego poboru enerigii..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Nie kupuj s478. Jesli zalezy Ci na AGP i DDR1 to zainwestuj w ABIT AS8. Super plytka a z uwagi ze wchodza na nia procki pod LGA775 jest po prostu bardziej przyszlosciowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 dolkadnie tylko cos na lga np. AS8 a jezeli bardzo zalezy ci na 478 to cos z IC-7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Konfig może być zasilacz zmień NeoTec x3800 jest bardzo dobry lecz nie wie co to cisza ( moje odczucie )......Polecam go . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Dzisiaj bylem w sklepie i juz zamowilem jutro mam przyjsc odebrac. CPU: Prescott 3.0Ghz MOBO: ABIT AI7-Guru RAM: Kingston 512MB 400MHz CL3.0 (niedlugo +512) ZASILACZ: NeoTEC X3800 380W Jezeli kogos interesuje to za wszystko wyszlo mi: 1473 zł ( sklep ProLine w Katowicach ) Niestety musialem zrezygnowac z drugiej kosci pamieci bo musialem ten zasilacz kupic a braklo mi juz kasy dopiero na przyszly miesiac dokupie. Dzieki wszystkim ktorzy pomogli w wyborze. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 ter bedziesz mial mala wichure w chacie ;) ten neotec jest gllooosssnnnyy plyta glowna za to jest super gdyby jeszcze byla na 875 zamiast 865pe to juz wiecewj mi nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Zasilacz wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabut Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Na tej płycie z tym prockiem będziesz miał kłopoty z temperaturą PWM. Potrafi w stresie dojsć do 90 stopni. Mam taką płytę i miałem też takiego procka, ale z powodu temperatury na PWM wymieniłem go na Northwooda Pisałem do producenta płyty z pytaniem jaka może być bezpieczna dla płyty temperatura PWM. Odpisali, że temperatura PWM bez szkody dla płyty może osągnąć 130 stopni. Powyżej 100 stopni należy kontrolować stan przewodów. Wszystko O.K , tylko jak długo materiał z którego wykonano płytę wytrzyma tak wysokie temperatury. Wolałem tego nie sprawdzać i zrobiłem j.w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 zasilacz lepiej wymień ja miałem jakiegoś no name 300W i przy grze w RTW program monitorujący kompa włączał alarm z powodu zbyt niskiego napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Dzisiaj bylem w sklepie i juz zamowilem jutro mam przyjsc odebrac. ... MOBO: ABIT AI7-Guru ... 1321386[/snapback] No to Ci się dziwię, że nie posłuchałeś wcześniejszych propozycji co do Abita AS8 Guru. AS-8 wyposażenie ma identyczne jak AI7 (Raid, Fire Wire itp.) porównywalna cena, a czasem nawet jest tańsza (można już ją kupić za 340-350 złociszy) i przede wszystkim już LGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) tez sie dziwie AS8 bylo by lepsze a jak juz sie tak upierasz nad tym 478 to IC7 chodza juz po 4 stowki:P a w temacie pamieci maja wiece do zaoferowania:) ale zestaw i tak jest ok tylko dokup ta gruga kosc pamieci bo dual na intelu daje duzo Edytowane 12 Marca 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 blad zrobiles jak ja pierdziele as8-v najlepsze co mzoe byc wiem bo wywalilem giogabyta i to wrzucilem.. guruuu... aha no i pamiatki cl 3 , boshe za ta sama kase trza bylo btrac inne jakies napewno nie twinmosy u mnie juz jest z nimi problem na abicie ale jakies hynixy albo cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 hehe... na samym poczatku mialem brac IS7... zmienilem na AI7-Guru wiec juz chyba i tek lepiej (+30zł) jak juz biore tego AI to dlaczego nie brac lepszej? (+jakaskasa) jakbym wziol ta lepsza to by ktos napisal wez jescze lepsza (drozsza) i wkoncu by doszlo do tego ze za sama plyte bym wybulil z 600 zl ;) i nie bylo by juz na reszte... a mialem tylko 1500 zł :) Jak bym wziol plyte pod lga to procesor tez bym musial inny brac? Intel PIV 3,00GHZ 800/1M 530J LGA775 ? czym sie rozni to lga od 478 ? Jaka temperature powinien miec ten prescott 3ghz (478) na AI7-G ze standardowym chlodzeniem ? Moze macie jakies wskazowki jak poustawiac w biosie pamieci,procesor itp zeby uzyskac najlepsza wydajnosc ( chodzi mi o te timingi jakis PAT ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...