Skocz do zawartości
Proximo

Polozenie Chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo wszystkich przepraszam ale wczoraj jak pisalem tego posta cos sie sfaczylo z siecia i wywalilo mi blad przy wysylaniu posta.Probowalem ze 3 razy i ciagle to samo (sic!).Oto tresc posta:

A wiec skladam swoje pierwsze WC (Extreme System + blok na GPU z bloki.pl) i chcialem sie poradzic odnosnie polozenia chlodnicy.Zaplanowalem ze caly zestaw upchne w obudowie (Chieftek wiec nie powinno byc problemu) a chlodnica (Black Ice Pro) powinna mi sie zmiescic z tylu budy w miejscu gdzie standardowo montowane sa 2 wentyle 80mm.I teraz pytanie czy moze ona byc ustawiona pionowo?Czy mam to jakis wplyw na wydajnosc ukladu?Czy lepiej zeby lezala poziomo np na spodzie budy (ale tam planowalem pojemnik z woda umiescic)?A jesli moze byc tak pionowo umieszczeona to kroccami do gory czy do dolu lepiej?Sorry za tak lamerskie pytania ale naprawde dopiero zaczynam swoja przygode z WC wiec prosze o wyrozumialosc :rolleyes:

Z gory dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chodzi mi o wkrecanie kroccy (easy on :) ) np. w tej chlodnicy, bo nie sa one wlutowane na stale tylko na wkrecane na gwincie.Wiec podejrzewam ze jak wrece te krocce tak poprostu bez niczego to moga cieknac... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi